reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

moon - co to ta komorka hibernetyczna? :-D zdjecia super pannica jak sie patrzy :* zdrówka kobieto !

andariel - witaj w klubie wczoraj 1 pudło papierow spakowałam i opisałam :-D ale nie mam co szalec bo jeszcze nie mam kluczy do komorek lokatorskich :D

my mielismy dość żwawy poranek, rano o 9 pediatra zeby zobaczyl benka czy ma to wędzidełko przerośniete i czy bedziemy nacinac- wg rodzinnej niekoniecznie, potem logopeda benio super grzeczny i aktywny na zajeciach :) potem zlobek bo dzis urodzinki mu wyprawiaja i bedzie chodził w koronie :-D a po 17 jedziemy do jasła :D

dziadek podobno skombinował tort w kształcie swojego auta :-D:-D szaleje nam dziadek na tych sterydach jak nic :-):-)

a ja szybko do pracy, potem tesco odebrac i nas popakować ogólnie adhd dzisiaj :D

a no i dzis odbieram obraczki i pierscionek zareczynowy - 3 lata od slubu a ja jeszcze ani razu nie nosiłam obrączki hihi :D

reklama
Ironia, to taki statek kosmiczny;-) wchodzisz, masz cisnienie 1,5raza wyzsze od normalnego w srodku, zakladasz maske i czysty tlen dostajesz:-) nie takie zle, co?:-D to Ty tez juz sie pakujesz? Jaaacie ale ten czas leci, andariel, Ty, w listopadzie ja...mobilne jestesmy:-) ale ja bylam tak wykonczona po przeprowadzce, ze jak automat przez miesiac do pracy chodzilam...masakra. Wiec moja rada- pakujcie sukcesywnie i zacznijcie duuuzo wczesniej, to co mozecie oczywiscie...

asinka ze sklepu za free biore :) :-D

no jazaczelam tak ze najpierw wyrzucilam na smieci szmaty stare, zschodozne, buty, stare zabawki i papiery, pościele i reczniki, kosmetyki i chemie :)

teraz mam luzniej juz w domu i poukladane tak ze tylko zgarnac z półek wprost do pudeł :)

wiecie ja mam o tyle dobrze ze tu wiekszosc rzeczy zostawiam dla nowych lokatorow bo mi nie beda potrzebne bo prawie od zera tam sobie robimy - no i plus tam sa meble tez :D planuje lozka pomalowac na biało albo jakos tak szafki nocne :D

Ja w liroju kupowalam, ale nie jest to tani interes- chyba 6 zl/karton. Niestety nie mialam w poblizu sklepu z duzymi kartonami. Ale oczywiscie jak masz cos takiego to probuj

w sumie w kazdym sklepie sa kartony trzeba tylko zapytac sprzedawce bo ma tego na peczki na zapleczu :D albo na stacji paliwowej tam sa nawet bardziej wytrzymałe bo chemia swoje wazy i musza byc porzadne :)

co za czasy zeby płacic za kartony :p

No właśnie moon sęk w tym że za dużo nie da rady teraz spakować bo jeszcze do 10 jesteśmy tutaj i musimy w miarę normalnie funkcjonować (Ninka do p-la śmiga), potem przenosimy się do mojej mamy (a obok będzie stała pusta chata teściów - no comment) z tzw.bagażem podręcznym, tj.ciuchami głównie. I tak naprawdę dopiero po tym 10 kartony i tobołki możemy zwozić w miejsce, z ktorego zamówiony transport je odbierze (mamy pralkę swoją tu). Eeeee, jak o tym piszę to już mnie kur**ca bierze:wściekła/y:

Andariel nawet mi nie mów, bo ja mam już czerwca serdecznie dość zanim się zaczął. Plus auta dalej brak. Naprawa z 2 tys.urosła najpierw do 4, a teraz okazało się, że dwa wtryski nie działają i znowu kolejny tysiąc :-( ja pier...e

Asinka a może się nie opłaca tyle kasy ładować w to auto? Faktycznie koszty zdają się rozmnażać:sorry:Ten mechanik zaufany, sprawdzony czy przypadkowy?

acha co do kartonów to my mamy kilka z poprzedniej przeprowadzki, ale generalnie będziemy musieli coś jeszcze skombinować dodatkowo. Na ciuchy czy pościel świetnie się nadają takie wielkie torby na zamek z ikea (przezroczyste takie).

reklama
Teraz to już za późno. Ostatnia rzecz do zrobienia i pozostało zapłacić. W sumie to i tak nie widzimy innego rozwiązania co do tego auta. Sprzedać by się nam kompletnie nie opłacało, a bez auta to byłaby tragedia w szczególności teraz przed przeprowadzką. Niestety trzeba zacisnąć pasa i zrobić co trzeba.

Do góry