reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

No dobra, to idę na kanapkę z czosneczkiem;) mam całkiem sporo- od dziadka z działeczki. Chyba zrobiłam błąd, ze wczoraj po dworze latałam, ale to przeziębienie takie było wczoraj niewyraźne, że nawet pomyślałam, że tylko mi się zdaje, ze coś mnie rozkłada. No nic- teraz 3 dni leżenia i przejdzie mam nadzieję:)

reklama
Aestima i pamiętaj że przeziębienie trzeba wygrzać, wyleżeć! No i czosnek to naturalny antybiotyk, więc jedz ile wlezie ;-) Ja już po kilku dniach nie mogłam na niego patrzeć, ale jak trzeba to trzeba :-)
jejusku ja to chyba wampir jestem, jak mozna jesc czosnek :sorry2: bbllleeeee..... no chyba ze go jakos doprawiacie albo z czyms jecie?? az mnie zatrzeslo :sorry2:

ja uwielbiam na wigilie czosnek z solą i przegryźć chlebem :)
a tak normalnie to do wszystkiego dodaje do mięs, jogurtu naturalnego, zup, warzyw :)

ja jestem baardzo czosnkowa panienka :D raz mi się tylko zdarzyło isć na ustny egzamin a zapomniałam że kope czosnku zjadłam...byłam jedyną osobą której egzamin trwał 10 minut i wyszłam z 5 :) pani z wrazenie chyba wpisała mi 5 nie do tego przedmiotu co trzeba było haha :D

o tak mężem to się mozna zajmować :) chociaz to juz nie czasy liceum...ah...wtedy to byly tulaski wszedzie...a teraz ...stara kura domowa z dzieckiem hehe :)

ja tam lubię w każdej postaci, a na chorobę takie surowy, na chlebku najlepszy- fajnie odkaża gardło. Mój wujek jak ma chore gardło to bierze cały ząbek do buzi i rozgryza i ponoć pomaga:)

Cześć Dziewczynki :)

Co prawda nadrobiłam i wczorajszy i dzisiejszy dzionek, ale do wszystkich się nie odniosę...

Wczoraj miałam wizytę u gina i robiłam test ociążenia glukozą i na szczęśćie póki co cukrzycy nie mam :) Wyniki przy 75g glukozy:
na czczo 95 (granica)
po godzinie 160
i po dwóch 111
gdyby to na czczo wyszło 96 zakwalifikowałyby jako cukrzycę...

Ginka obejrzała badania (skomentowała tylko wysokość erytrocytów, która u mnie podobno jest na tak wysokim poziomie, jak u faceta, który uprawia wyczynowo sport), wszystko jest ok. Zleciła mi kolejne badanka, kazała zapisać się na usg w 20tygodniu (zapisałam się na 31.01.11), ale jeszcze po drodze będę miała 20.12, więc fajnie się to poukładało.

Dagamit, gratuluję córeczki, i też Lenka, myslałam, ze wybrałam oryginalne imię a tu proszę i Ty i Marta chcecie mieć Lenkę :)

Aestima, kuruj się! Trzymam kciuki, zeby infekcja się nie rozkręciła się na maksa...

Doris, a może Ty zostaniesz nadworną telefonistką ;)

Dzisiaj byłam na Mikołaju w przedszkolu, spłakałam się strasznie, wszystko mnie bardzo wzrusza, w ogóle jakaś płaczliwa się zrobiłam... Ale było super! Jasio zadowolony, chociaż co chwilę zerkał czy na pewno jestem...

czesc zebrra ;-)
rozczulaja nas nasze szkraby prawda ;-)
juz sie robi testy na glukoze?? ja bede robic odrazu te na wysoka glukoze ze zwgledu na to ze w 1 ciazy mialam cukrzyce ciazowa... fakt codziennie slodkie musialam zjesc... a facet wyszedl a mowia ze na slodkie to dziewuszka hehehe
obym w tej ciazy nie miala zadnej cukrzycy :-( ciekawe kiedy mi zleci te badania....24 ide przed swietami do ginka:tak:

reklama
Larvunia, ja tez miałam własnie tą większą dawkę (75g), normalna jest (50g), a miałam teraz własnie dlatego, że w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę.
Generalnie test w kierunku cukrzycy robi się między 24 a 28 tygodniem.

Do góry