reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Zebrra co do Lenki to akurat od zawsze zgadzaliśmy się z mężem w tej sprawie - gorzej z chłopakiem - do dziś są rozbieżności, więc cieszę się, że nie mamy tego dylematu :-)

reklama
U mnie od lat Lenka była imieniem nr 1 dla dziewczynki. Zawsze chcieliśmy Lenkę, bo to piękne imię, ale potem pojawiła się lenka w m jak milość i imię to stało się b. popularne. Ja już znam 3 małe Lenki a jak dodam nasze forumowe to będzie 6:) Obawiam sie, ze to samo stanie sie z moim typem dla chłopca- Antoś, dlatego chyba zdecydujemy się na Mieszka, bo jako że my mamy popularne w naszym roczniku imiona (Karolina i Michał) chcieliśmy zawsze dla dziecka wybrać jakieś oryginalne imię. Ale jeszcze nam się może zmienić. Zazdroszczę Ci Dagamit, że Ty już wiesz na pewno jak dasz dziecku na imię- my się ciągle wahamy.

No popatrz Aestima, a ja obstaję przy Lence od bardzo bardzo dawna i powiem szczerze, że w najbliższym otoczeniu nie mam ani jednej dziewczynki o tym imieniu. Z telewizji też nie kojarzę jakiegoś natłoku Lenek. W szkole, w której uczę, na ponad 600 uczniów nie ma ani jednej Leny! Sprawdzałam ostatnio z ciekawości listy w dziennikach :-)
Może to zależy od regionu? Nie wiem, najważniejsze że nam się podoba :-)

Aestima, ale w m jak miłość ich córka to Magdalena, tylko wołają na nią Lenka :) Mi też Lena podoba się od dawna, mężowi też, ma być w zestawiniu Lena Anna (moja mama, moja szwagierka i męża babcia to Anny), drugie imię dla dziewczynki to Nina, ale Olafowi (mój mąż) się nie podoba... Co do chłopca to już pisałam, że póki co delikatny uśmiech pojawił się na Bartusia, na resztę reakcja była negatywna...

Kiedyś zrobiłam takie zestawienie imion, które mi się podobają, własnie je znalazłam :) Dziewczynki: Lena, Nina, Blanka, Hanna, Helena, Nadia, Ida, Kalina, Nela. Chłopcy: Borys, Oskar, Adam, Bartosz

Aestima zdrówka Ci zyczę!
Zebrra Najbardziej mnie rozbawiło to, że zerkał czy jesteś :-) Przemek też tak robi, a jak go zostawiam to ryk. Super, że test obciążenia glukozą wyszedł dobrze. Gratki!
Dagamit gratuluję córeczki :-) Ja w pierwszej ciąży wogóle nie miałam typów na imię dla córci, dlatego mówiłam, że lepiej byłoby gdyby był chłopak. Tak się stało i nie było problemu z imieniem. Teraz zobaczymy...
ironia ja też uwielbiam czosnek. W każdej potrwie na ostro on jest :-)
Ja dzisiaj miałam dzień zakupów. Pojechałam z Przemkiem do tesco i nakupiłam tyle, że nie mieściło mi się prawie w koszyku. Rachunek 440 zł. Masakra jakaś...
Teraz Przemuś śpi, a ja odpoczywam bo mnie trochę brzuszek boli.

Zebrra- mój zestaw imion dla dziewczynek był podobny do Twojego- tylko jeszcze Klara była:) I powiem Ci, że kiedyś bardzo chciałam córeczkę Wiktorię albo synka Wiktora.
Dagamit- w szkoel nie ma, bo lenki zaczęły sięrodzic stosunkowo niedawno, ale już jak przeglądniesz fora- zobaczysz, ze dużo jest (nawet na naszym).
Zreszta zobacz Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki w 2004 Lena była pod względem popularności na 34 miejscu a w tym roku już jest na 6!
To oczywiście nie zmienia faktu, że imię jest prześliczne, tylko my z mężem po porstu szukamy mało popularnych, tak już mamy;)

Ostatnia edycja:
ramari - to co to za zakupy były ! :D szok chyba już świąteczne?

a mój maż o mnie zapomniał :) a ja o 17 30 mam seminarium no nic....spoźnię się :)

Ja juz po zakupach. Znowu pół dnia spędziłam w centrum handlowym ale większość prezentów zakupiona :-).
Aestima - Ty jedz ten czosnek i się kuruj!!!
Zebrra - ja mogę mieć te telefony wszystkie ale najpierw Larvunia musi założyć ten wątek i podjąć decyzję.
Ramari - polez jak Cię boli brzuch!
Wiszę, że wybór imion króluje dziś na forum...to u mnie będzie na 90% Antosia albo Kubuś :-)
Ja dziś zauważyłm, że jak leżę w domu i nie mam za dużo do zrobienia to strasznie wsłu****ę się w swój organizm i potem wkrecam sobie jakieś bóle itp.
A tak jak dziś np cały dzień w mieście i nic mi nie jest :-)

Doris jaaaaaaaa?? To Wy kochane musicie podjac decyzje ja tu tylko sprzatam :-D:-D:-D:-D
a tak wogole jaki watek? tu chcecie podawac swoje namiary??

reklama
Doris jaaaaaaaa?? To Wy kochane musicie podjac decyzje ja tu tylko sprzatam :-D:-D:-D:-D
a tak wogole jaki watek? tu chcecie podawac swoje namiary??

Larvunia - Ty pisałaś wczoraj że założysz wątek Gorąca Linia, no i ja myślę ę tam można by napisać parę informacji, gdzie i komu zostawiamy swój nr telefonu. Możemy to zrobić albo wysyłając swoje nr na PW do tej wybranej odpowiedzialnej osoby albo można zostawić swój aktualny nr telefonu na TAJNYM ale z tego co pamiętam tam jest tylko kilka z nas. Ten tajny zakładała o ile dobrze pamiętam PrettyWomen a ona nie odzywa się na forum już baaardzo długo. Czy Ty jako moderator możesz też zarządzać tym tajnym????

Do góry