reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

katamisz ja wieczorkami poza allegro też lubię sobie podczytywać co tam u innych miesięcy słychać na forum:) Choć dziś jakaś niemrawa jestem, może nawet uda się zasnąć przed północą...
A jutro rano przywiozą mi do domku nowy przedpokój! Kiedy byłam w Gdańsku ekipa remontowa położyła nam płytki na podłodze i pomalowała ściany w przedpokoju. W sobotę wybieram się do Ikei - ale się ciesze:)))

reklama
Mam nadzieję być tu teraz na bieżąco. Chociaż w pracy ciężki okres będzie, bo nowy program nam wprowadzają. Dzisiaj mieliśmy szkolenie i na razie zbyt dobrze to nie wygląda. Także na pewno nadgodziny się szykują, a ja nie wiem co w tej sytuacji zrobić :/
U mnie kadry przestrzegają przepisów i jak ognia boją się ich nagiąć, więc jak tylko zaniosłam zaświadczenie o ciąży to jedna kadrowa wzięła mnie pod szczególną opiekę i sama pilnowała żeby mnie nigdzie nie oddelegowali albo nie kazali zostać po godzinach :)

Madzioolka czy ja dobrze zrozumiałam, że masz dziś urodziny? Jeśli tak to wielkie uściski i buziaki:)))

Madziolka ma urodziny?????

Jeśli tak, to 100 lat kochana, a jeśli nie to i tak dużo zdrówka;)
Tak, dziękuję bardzo :)
Mama składa mi życzenia - kolejnego udanego ćwierćwieku, a moja pierwsza myśl - że co? :-) i dopiero po chwili skojarzyłam że to przecież 25 urodziny :-)
Zawsze mi się wydawało (jak byłam mała) że moja mama rodząc mnie i mając też 25 lat to była już stara :-), chyba dlatego że mamy moich koleżanek ze szkoły rodziły je w dużo młodszym wieku. A teraz ja też zostanę mamą w wieku 25 lat i wcale staro się nie czuję ;-)

Ja też już uciekam. Jutro mnie nie będzie pewnie - rano dentysta, potem wyniki mocz/krew, potem gincio, potem obiad, może wieczorkiem zajrzę, żeby dać znać jak anemia i tarczyca:)

Buźka:*
Silva trzymam kciuki za dobre wyniki &&&&&&&

Dobranoc wszystkim brzuszkom ;-) papapa

Dzień dobry :)

Madzioolka, spóźnione sto lat!

Agaa, kiedy idziesz na to usg tarczycy?

Co do Twojej diety głupiej i nie sprawiedliwej...
Bidulo...masakra z tą dietą :-( Przecież tak się nie da...

Ja bym chyba nie wytrzymała naprawdę...
Ale po porodzie sobie odbijesz kochana!!

Co do księdza to mam dokładnie takie samo zdanie jak ty!!
U mnie w tym roku ksiądz był...wpadł na chwilę jak bomba i tak samo wypadł...
Najgorsze ,że moja mama zaczeła wchodzić z nim w dyskusję o kościele ... że młodzi(tłumacz ja i mój mąż) nie chcą chodzić itd...a on pogadał coś tam ,że nasz wybór nasza wola a na koniec nastraszył mnie okropnie mówiąc ,że w tamtym roku był u jakiś tam ludzi odmówili kolędy a pózniej któs tam z tego domu zmarł następnego dnia....czy to nie chore???I widział ,że w ciąży jestem w dodatku bez zahamowań mówił to przy moim 7-latku...masakra.Szkoda słów...
Ksiądz był miły i był mega krótko, nawet nie wziął kropidła, które było przygotowane razem z wodą święconą, tylko na sucho machnął ręką... ale miły był, nie mogę zaprzeczyć... W każdym razie przezyłam ;)

Co do diety cukrzycowej, to dzięki, ale nie ma tragedii ;) Przezyłam raz, przeżyję jeszcze raz, poza tym plus jest taki, ze nie przytyję za bardzo (a już przecież dycha do przodu)

Tyle, że jak dla mnie jest to przydatne tylko w ciąży, bo ja lekarza normalnie odwiedzam raz na 3 lata...
Jeśli chodzi o abonament medyczny, to myślę, ze szybko zmienisz zdanie... Powiedziałabym inaczej, jest on przydatny od momentu ciąży - pamiętaj, że teraz będziesz ganiać do pediatry (do którego w "normalnej" przychodni często bardzo trudno się dostać) i innych specjalistów dziecięcych... A jeszcze odnośnie pediatrów, już teraz warto zorientowac się wśród znajomych i w necie o lokalnych lekarzach. Potem nie za bardzo będzie czas na szukanie tego odpowiedniego...

Z takich rzeczy, o których warto pomysleć wcześniej jest też polisa posagowa :)

No to tyle z porannego mądrzenia się ;) Miłego dnia!

Hej Kochane! Ja właśnie wcinam bułeczkę z pasztecikiem...dzisiaj wybieram się do sklepu Tako i do pepco po pajacyki z Helo Kitty...potem do pracy na klachy z koleżankami...i dzień zleci...

hejka.
ja dopiero wstałam,Anti siedzi ze mną w domu- nie wiem czemu?:eek:
jutro ma bilans 4-latka.z u rodzinzadowolony.
a mnie znowu głowa boli i plecy,mam materac z ikei,ale chyba tylko dla dziecka sie nadaje:no:

Witam :-)

Odwiozłam męża do szpitala ,ma mieć odrazu zabieg i być do jutra .
Jakięś kwasoty mam w gardle,tak nieprzyjemne uczucie ......ble.
Wlazłam na wage dzisiaj i nie przytyłam nic od 2 tygodni:-),cieszę sie bo już doś mam na plusie a gdzie jeszcze do porodu.Skóra mnie swędzi na całym ciele to oznacza że sie rozrastam.Mam jakąś manie ostatnio na punkcie tycia,czyżby jakaś deprecha:-p

madzioolka ja tez się przyłączam do życzeń,wybacz,że się zgapiłam:zawstydzona/y:.
też miałam wczoraj imprezę urodzinową i dlatego mało tu zaglądałam i nie doczytałam:baffled:

reklama
Witajcie

mnie też swędzi cała skóra, już nawet wapno piję, że to jakieś uczulenie wstrętne ...
u mnie na plusie 4 kg póki co :)

Do góry