reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

ja się zdecydowałam na ogórkową, ale nie wiem co na drugie...
...może naleśniki na słodko, hmmm mam mrożone truskawki i jagody jeszcze... ale co z tego wymyślić macie jakiś pomysł?

Hmm z owocami to mogłabym zrobić wszystko, koktajl z makaronem, naleśniki z owocami a nawet pierogi uwielbiam, kurcze jak piszesz o truskawkach to nie mogę się doczekać lata i na nasze polskie truskawki na surowo mniam....

reklama
Aestima, trzymam kciuki za wizytę!!!

kati, ja naleśniki na słodko robię z owocami i serkiem homogenizowanym waniliowym - pyyycha

agabre nie wiem co to za choroba ale jak ci do pon nie przejdzie to bym się porozglądała za okulistą. W ciąży nie wolno takich rzeczy lekceważyć.

Ivona ja uwielbiam truskawki, maliny, jagody..... mmmmnnnnniam też nie mogę sie doczekać :-)

Gradówka jest trochę do jęczmienia podobna, ale nie boli. No i jest zdecydowanie większa. Okulista mi przy ostatniej wizycie tłumaczył, że to taki balonik powietrza się zrobił, bo zatkał o się ujście gruczołu łojowego czy łzowego, nie pamiętam dokładnie.

Hmm z owocami to mogłabym zrobić wszystko, koktajl z makaronem, naleśniki z owocami a nawet pierogi uwielbiam, kurcze jak piszesz o truskawkach to nie mogę się doczekać lata i na nasze polskie truskawki na surowo mniam....

musze Cię troszkę zmartwić bo też kocham truskawki ale w tym roku to chyba nas ta przyjemność ominie. Po porodzie truskawki nie są wskazane a najlepsze te gruntowe a nie szklarniowe są właśnie w połowie czerwca ! Już raz to przerabiałam 4 lata temu i strasznie mi przykro było że nie mogę sobie truskaweczek zjeść!

Dziewuszki dzięki za rady odnośnie prezentu :)
Niestety z moją mamą to jest tak że ona jest domatorką, wiec wszelkiego rodzaju wyjścia i wyjazdy odpadają a szkoda bo chciałam jej jakiś weekend w spa fundnąć ale wiem że nie byłaby zadowolona, to raz, a dwa mama nie lubi gadżetów i wychodzi z założenia że wszystko czego by potrzebowała to już ma - to w kontekście wypiekacza do chleba, bo kupiliśmy im raz na święta taki świetny domowy grill i ani razu go nie użyli, tylko my go pożyczamy czasem... koncepcja z zegarkiem też upadła bo mama jest dalekowidzem ale nie lubi nosić okularów więc nawet nie zobaczy która godzina...
Stanęło na tym że zamówiliśmy jej właśnie perfumy i taki ładny szlafrok, przynajmniej wiem że będzie zadowolona bo zapach jej się podoba od jakiegoś czasu a szlafroki też lubi, może mało wyszukane ale przynajmniej nie pójdzie w kat albo do jakiejś szafki...

W kwestii obiadu to u mnie dzisiaj zupka jarzynowa, mam z wczoraj :) a wieczorkiem mamy odłożony sprzed tygodnia wypad ze znajomymi i coś w knajpce zjemy więc drugiego nie będzie :)

A jeśli chodzi o pomidorową to ja się wyłamię - nie mogę na nią patrzeć, mam uraz, bo była to jedyna zupa którą jadł mój brat do 6 roku życia i była dzień w dzień i w domu i u babci... więc zjadłam chyba już cały życiowy przydział i mi wystarczy :)

Misialinko pisałaś ostatnio że robiłaś chlebek z jakiegoś nowego przepisu - podziel się kochana w odpowiednim wątku bo przyszedł już nasz wypiekacz i teraz testujemy receptury :)

reklama
serio nie można jeść truskawek po porodzie??? a dlaczego??? i tylko truskawek jeśli chodzi o owoce, czy jakieś jeszcze?

Do góry