reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

hej Kobietki.

My mieliśmy nieprzespaną noc... Antek spał tylko 3 godziny!!! Masakra... Co mu się stało? :no::wściekła/y:
Moja Mama wzięła go na spacer żebym mogła sobie odpocząć... a ja zrobiłam obiad ogarnęłam dom i usiadłam właśnie do kompa... a oni już wracają bo pora karmienia się zbliża.

reklama
A my z Mają odbyłyśmy sesję zdjęciową :) Maja cyca obrobiła i skutecznie ćwiczy przewracanie na bok :-D
Za to u nas słonko wyszło i od razu chęci przybywa. Wczoraj dostałam "zgodę" na firanki /jaśniej: można zamontować karnisze i powiesić firanki czemu mój mąż był przeciwny, bo "to zbiorowisko kurzu" :-D/ więc już planuję zakupy i przechodzę od razu do działania. Może już w weekend zawisną firany w sypialniach :)

PB030351.jpg Buziaki dla forumowych Cioć :*

hej
U nas słonecznie i cieplusio ,a na spacerze dzieciaki w kombinezonach zimowych i spiworkach widuje - a placza - dramat:no:
I tak z usmiechem sugeruje jednej pani ze moze za cieplo maluszek ubrany, bo tak placze (ona tancowała w koło wozka i biadoliła -nie placz szymus, nie placz), a ona na mnie wzrok morderczy i mowi, ze przeciez jest listopad to trzeba dzieci cieplo ubierac i z pogarda patrzy na Olka w misiowym kombinezoniku (bez koca) i bananem od ucha do ucha.
Wiecej sie nie odezwe.Ale moglam zapytac czy jak w lipcu bedzie 15 stopni to maluszek bedzie w rotkich spodenkach biegac - bo przeciez lipiec.

Obiad sie zrobił - 2 wersje- dla mnie i Ameli klopsiki z ryby a dla M. z mielonego do tego marchewka i brokuły, a dla M. jeszcze ziemniaki.

Buziole dla wszystkich

do benia dzis jego dziewczyna przyszla.. ;-) szaleli razem na lozku i benek od razu wgramolił sie na róże hahah widac ze chłop:rofl2: slicznie wygladali jak sie za rączki trzymali

hej,
Byliśmy dziś z MIesiem w eko sklepie i kupiłam buraczka, marchewkę, 2 ziemniaki, gruszkę i jabłuszko- 3,50 za wszystko:szok::-) A nastraszyłyście, że tak drogo tymczasem wychodzi taniej niż słoiki:tak::-)
Mam tylko pytanko- czy Miesio może dostać buraczka? Czy mogę marchew+ burak+ ziemniak ugotować w małej ilości wody dla dzieci, zmiksować i dodać troszkę oliwy z oliwek??
Jak myślicie??

Mgordon, mi dzisiaj 3 babki zwróciły uwagę, że mam okryć dziecko kocykiem (jedna użyła nawet słowa natychmiast:szok:) A był w rajstopkach, spodenkach, body z krótkim, bluzka z dł, ciepła bluza i czapa... Kark ciepły.

czesc
Aestima u nas w lesie strasznie mrozno bylo, niby 14'C zero wiatru ale jakos tak i mi zimno sie zrobilo po godzinnym spacerze z mloda po lesie i psem.
Spacerowala w wozku spacerowce (nie gondoli) i byla ubrana rajstopki + skarpetki + bodziak dł. rekaw + koszulka na krotki rekaw + polarkowy sweterek ale nie gruby + kombinezonik, ale cieniutki bardzo. Wsadzilam ja w spiworek dodatkowo. Niby jak piszesz kark cieply, ale raczki (schowane w kombinezoniku miala) zimne, wiec ja zapielam w spiworek taki orginalny co do wozka byl. Tylko ze moja odrazu zasnela po 1 min spaceru i spala caly czas....

Hej hej hej

Ja tylko się melduję, że żyjemy, korzystam z neta u cioci ale w ciągu tygodnia bedę już miała w domku więc będę na bierząco:-) Podróż była masakryczna, męcząca długa i głośna, jestem przeraźona powrotem bo już nie będzie mamy do pomocy. Emilka męczy dziadków, a Asia chyba ząbkuje bo marudzi, płacze wszystko do buzi wkłada, ślini się okropnie:no: Pozdrawiam Was serdecznie i całuje Wasze bąble :*:*:*:*:*

dzień Dobry
My niedawno ze spacerku wróciliśmy. U nas zimno strasznie, teraz 5 stopni wskazuje:szok: termometr na balkonie.
Julia była w kombinezonie ciepłym i przykryta kocykiem w gondoli. Ona jeszcze się mieści z czego bardzo się cieszę. Mam nadzieje, że uda się choc do lutego ją wozić w gondoli.

Aestima...ja myślę, że możesz podać buraczka z ziemniakiem i marchewką.
Moja Julia jadla dziś ziemniaki z brokulami ze słoiczka ale dolałam jej dwie łyżeczki rosołu, który gotowałam dzis na obiad.
Iza...buziaki dla Majeczki z okazji malych urodzinek 5 miesięcznych. Ile teraz twoja Maja waży?
Larvunia,,,Twoja Misia nie jeździ już w gondoli? Wyrosła?
Ironia...zrobiłaś fotkę dzidziolków???
Mgordon...2 wersje obiadu??? A czemu tak? Ale Ty dobra żona jesteś :-)
Agatka...współczuję nocki!

cdn.

reklama
Do góry