traschka
Mama Marysi
u nas nocka jak zwykle ostatnio, Marysia budzila sie o 9, 23, potem nie spala od 0-2, pobudka o 5 i na szczescie dospalysmy jeszcze chwile do 7. Jutro Marcin czuwa w nocy a ja ide sie wyspac do drugiego pokoju.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

aestima jak idę to teściów to, ja siedzę sama w pokoju a oni z dziećmi idą to innego. Dlatego chodzę tam bardzo rzadko. Nie zdążę się przywitać a dzieci i ich juz nie ma.
co do dziwnych haseł to, tez raczyła mi w ósmym miesiacu ciąży z Brunem powiedzieć, że ktoś stracił dziecko w tym właśnie okresie. Palnie coś za nim pomysli. niestety włączyłam akurat jak leciał ten materiałAndariel, mam nadzieję, ze nie oglądasz ddtvn...
początku nie widziałam, ale końcówkę; i nie mogę się uspokoić, cała się trzęsę! przepraszam, że nic więcej nie napiszę, ale nie mogę pozbierać myśli nawet;Zołza, dopiero doczytałam ( sorki, ja od kilku dni totalnie niewdrożona i kiepsko mi z tym... ) , co za babsztylTrzymam kciuki za niedzielę i czekam na wieści- pozytywne!
Liczę, że emocje im trochę opadną i nie będą chcieli się konfliktować na maksa przez wgląd na Ediśka ( chyba jasne, ze muszą z Wami jakoś żyć skoro zależy im na relacjach z E.)
Moja teściowa mnie wk... a na maksa ale przynajmniej się nie wtrąca. Ona odwrotnie jest taka słodka, że po 10 minutach aż mdli- przesyt,przesyt, przesyt! Moja pewnie szeptałaby Małemu coś odwrotnego " Niuniuśku (czasem myślę, że nie pamięta jak nasze dziecko ma na imię) śliczniutki twoja mamunia cię bardo kocha, wiesz? i tatunio też, mój skarbeńku kochany, mój misiuniu- pysiuniu, daj babci buziunia itp. " Uwierzcie, że to też może na maksa wnerwiać!!
Mam nadzieję, że niedziela coś dobrego przyniesie. K. właśnie dzwonił, że będą oboje. Nie wiem czy Wy też tak macie, ale mojej rodzinie pozwalam na więcej niż rodzinie D, i to co mnie wkurza w postępowaniu teściowej, to już nie wkurza jak robi to moja mamaNie wiem czy to normalne
![]()
Mam podobnie, ale ze względu na K. staram się upominać również moją rodzinę ;-) Tzn. też mnie wkurzają, ale łagodniej podchodzę, jak np. moja chrzestna marudziła, że dziwne imię wybraliśmy, powiedziałam, że jak się jej nie podoba, to niech do niego nie mówi
ale wyszło dużo łagodniej, niż bym chciała ;-) Chociaż jak moja mama cos do K. na temat chrztu zagadała, to dostała od razu ostrą zjebkę, bo mówiłam jej, że ma Kudłatemu ten temat odpuścić. Było jej bardzo przykro, ale twarda byłam, tylko jej dało sie akurat wytłumaczyć...Mrsmoon, moja teściowa tak samo z tym kupowaniem, ale dotarło w końcu, że używanym bodziakom w kiepskim stanie mówimy nie i ostatnie prezenty fajne- ubranka z tesco i zabawki też z tesco lub biedronki.

Ech, wywalcie telewizory... Człowiek i tak ma wystarczająco dużo na głowie....