reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

Witam!
U nas pobudka o 8. Tymek pięknie przesypia noce i od momentu odstawienia od cyca, czyli od połowy lutego, nie je w nocy. Nawet się nie budzi, no chyba, że Go coś boli. U nas jedzenie w ciągu dnia wygląda tak:
6:00- 210 ml mm
9:00-9:30- 150 ml kaszki nestle bądź bobovita
13:00-13:30- obiadek, zazwyczaj 190 ml
16:00- 150 ml mm
18:00- owoce bądź deserek
20:00 - 180 ml kaszki nestle bądź bobovita.
I jak na razie nie ma płaczu o jedzenie :-)
Martadelka dokładnie, plan wdrażam w swoje życie :-) bo chcę w końcu na siebie spokojnie w lustrze popatrzeć bez żadnego wstrętu :-D
Misia współczuję odstawiania, bo będzie to dla Was ciężkie. Tymek sam w sumie zadecydował, bo ostatni tydzień karmienia cycem, to była bardziej zabawa niż jedzenie. A po odstawieniu, miał takie z 3 tyg.,że gdy widział mój dekolt, to mnie oblizywał :-) Śmiesznie to wyglądało ;-)

reklama
Aestima Maja też już 2h śpi, pewnie z pół jeszcze i się obudzi, ale ona ma 1 długą drzemkę
zolza no pięknie, aż zazdroszczę takiego grzecznego dziecka:tak:A był grzeczny, ale ja to diabeł wcielony byłam, wszędzie wlazłam...Maja za to karmi mnie chrupkami kukurydzianymi i chlebkiem a jak widzi skarpetkę, to próbuje sobie ją na stópkę włożyć, a dziś moją skarpetkę próbowała mi założyć:-D

ale mam fatalny dzien. Marysia mnie doprowadza do szalu od samego rana. Znowu spieprzyl mi sie laptop i tym razem chyba na dobre, bo to to samo co ostatnio - padla matryca. Pisze wiec z laptopa Marcina, w ktorym nie ma polskich znakow.
Boszzzz... najchetniej bym porzucala talerzami ale Maryska spi. Chyba okres sie zbliza...

Asia chyba nigdy nie spała 3 godzin...teraz różnie, albo ma dwie drzemki po godzince, albo jedną 2 godzinną
Trasia ja też nabuzowana przed @...Darek to mnie kijem nawet nie rusza, jak przychodzi z pracy to zabiera dziewczynki i każe mi uciekać na górę;-)

Trasia, tulam!

Niesamowite te Wasze dzieci. Mrsmoon, mój też mnie karmi:) Bo on w ogóle ekspresowo rozwija się we wszystkim co z jedeniem związane:-D To dziecko naprawdę KOCHA jeść! Teraz je sam i mam pół dywanu w ziemniakach ( chciał ze mną w pokoju jeść więc krzesełko przyniosłam ) ale co mi tam, jestem TAKA DUMNA z mojego samodzielniaczka:tak:

Jeszcze okulary zakłada ostatnio i nam takie kubeczki na głowę i bawimy się, że to kapelusiki- jak spadną z głowy- płacze ze śmiechu:-D

reklama
aga, u nas masełko po roczku:) I mimo, że inne maluchy jedzą, to skoro ja nie daję- moja babcia powinna to uszanować, prawda?
jak najbardziej.
Ja jezeli chodzi o jedzenie to jestem elastyczna i owszem trzymam się jakiś terminarzy co? kiedy? i jak? ale wprowadzam nowości troche intuicyjnie, co nie zawsze idzie dokładnie z kalendarzem obserwując przy tym dzieci.

Do góry