reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Całuski dla Julci, Krysi i Matiego zatem:)\

A ja ... mam kaca:-D Mama M. została ze śpiącym Miesiem ( taką formę ich kontaktów akceptuję najbardziej;-)), już drugi raz mieliśmy wieczorny wypad, Michał prowadził, więc zachował trzeźwość a ja po dwóch cosmopolitanach ledwo żywa byłam:-D Dzisiaj jedziemy na imieniny do mojego taty a wieczorkiem zostawimy im śpiącego Mieśka i odwiedzimy znajomych:-)
MamaM, moje dziecko też dorwało ołówek, dobrze, że i tak w planach mieliśmy zmianę koloru ścian w jego pokoju:-p

ja wpadam na moment napisać jaka polska służba zdrowia jest poje*bana
byliśmy dzis na roczku mojej chrześnicy, Mati cały dzień ani razu nie zakaszlał ganiał z dzieciakami i wszystko było ok, potem wzieliśmy go na spacer żeby zasnął. Jak juz spał to wjechaliśmy do holu i M. został z nim w szatni, zeby się wyspał. Ja poszłam na sale za 15 min M. dzwoni żebym przyszła i słysze kaszel Matiego. Okazało się że Mateuszek kaszle i odrywa mu sie taka żółta flegma, normalnie aż na wymioty mu sie zbierało:-(.
Poprzytulałam wysmarkał i chwilę się uspokoił.
Pojechaliśmy do szpitala by sprawdzić czy ok. W piątek jak byłam na wizycie to było ok. A tam taki beznadziejny lekarz, osłuchał i stwierdził, ze nic nie słychać gardło ma lekko zaczerwienione (pewnie od wyksztuszania flegmy) no i da nam antybiotyk!!!:szok:
mówie mu czy od razu antybiotyk ja nic nie słyszy?! a on takie pretensje i hasło: no mówi Pani że od tygodnia pokasłuje!!!!!!!!!!!
Ja pier*dole to od razu antybiotyk na odpier*dol!!!!!!!!!!!!:wściekła/y:
pojechaliśmy do domu syrop dałam, teraz posmarowałam pulmolem piersi i plecki, nawilżyliśmy nosek dam ręcznik na kaloryfer i olbas oil kilka kropel na pieluszkę koło łóżeczka
i co jeszcze mogę zrobić?

napiszcie mi skąd to mogłó być?
ja myślę że moze od zmiany temp bo na dworze było tak mroźno i ostre powietrze, ale nie wiem czy dobrze myślę?

Ostatnia edycja:
Aestima - szalejesz :-D A mi b. zasmakowało piwo na miodzie gryczanym.
Kati83 - na faktycznie ..... tego lekarza :szok:A może to weterynarz był ? Mogę Ci polecić syrop Hedelix - wykrztuśny. Dwóch pediatrów mi o nim mówiło, wg opakowania dla starszych dzieci ale Młodej pomaga.

Aestimo co do badań to moje pytanie dotyczyło tej wypowiedzi:
Kasiuwilde, u nas tez limfocyty znacznie podwyzszone eg lekarki u tak malych dzieci to standard a mamy dobra;) a u Was ile dokladnie? teraz jestem juz w lozku ale rano sprawdze i napisze Ci ile mamy.
u mnie wczoraj latania po lekarzach, zly wynik i podejrzenie dny moczanowrj na szczescie obalone. Wiecej jutro, dobranoc:*
na którą odpowiedziałam wtedy tak:
Aestima pisz szczegóły!! ale już wszystko wyjaśnione? u nas limfocyty jeśli dobrze pamiętam około 75% (w lipcu było 28...),a jedyny plus to hemoglobina 12.7 :) a w lipcu już było poniżej normy... a jak u Was? anemii nie ma?
ale pewnie nie doczytałaś i stąd nieporozumienie...

forever no to ciekawa Mikołajkowa impreza była, mnóstwo dzieciaków, Kubi to by pewnie oszalał, a młoda taka dzielna była! Kuba ostatnio jak widział spacerujące dwie grupy przedszkolaków to stanął jak wryty na 5 minut ;-) jak Krysia dziś? pótoraroczkowe buziaczki :* no i co to za piwko?

momoM i dla Matiego również wielki buziak! i jaką mu tatuś niespodziankę zrobił na półtora roczku :) może nawet jakąś książeczkę z tej okazji zamówisz? :-D co do ławy to nie zazdroszczę, u nas Kubi załatwił swój stolik już dawno... i niestety zmywa się okropnie ;( za to najlepszy ubaw mieliśmy w piątek, kiedy wieczorem oboje rysowaliśmy tatusiowi po plecach mazakami :-)

Doris buziaki również dla Julci :*

trasia jak tam, rozbudziłaś się wreszcie? czy przypadkiem nie miałaś wczoraj klasowej imprezki?

kati biedny Mati :( ale myślę, że już zastosowałaś wszystkie mniej inwazyjne środki, które możesz, ja więcej pomysłów nie mam... może to rzeczywiście od zmiany temp? jakieś zalegania pewnie miał i przez temp taki atak kaszlu.. no może jeszcze pilnuj, żeby dużo pił, to też pomaga na odkrztuszanie.. a zachowania nie skomentuję, sama się z tym spotkałam wielokrotnie, nas pediatra nawet pyta czy 'chcemy antybiotyk'? Chociaż osłuchowo czysto i takie tam... porażka :wściekła/y:

a ja nie wiem nawet na czym dzień nam zleciał :szok: wczoraj się poddałam i wzięłam procha na sen :zawstydzona/y: ale przynajmniej dziś odżyłam :-p no i zapowiada się, że moje chłopaki od jutra mają 'urlop' tzn, będę miała na bieżąco trzech facetów w domu... no ale już ja im czas zorganizuję :cool2:

Traschka - właśnie, jak spotkanie ?
Kasiawilde - dziękujemy za buziaki :tak:, Młoda to taka party girl - listopad 2010 r. - imprezka zasiadana, styczeń 2012 r. Kult unplugged, miesiąc później byłam na balu karnawałowym, imprezka ok. 20 maja od 21 do 3 - no ale już tańczyć mi się nie chciało ;-), za tydzień od niej baby shower - piątek, a w czwartek wieczorem Młoda już była po drugiej stronie :laugh2: No i urodziła się wieczorem. ;-)A potem we wrześniu udział w kolacji na moim wyjeździe integracyjnym z pracy. Dziś po powrocie od mojej Mamy zauważyłam trochę gluta. Tak to ok. Jeszcze nie podjęłam decyzji odnośnie żłobkowania jutro.
Piwo - Manufaktura Piwna Browaru Jabłonowo z Żabki.

Cześć!
Czy u Was tez tak posypało???
Musiałam zabrać Majce ulubiona zabawkę - zmiotke z ikei :p bo bym inaczej nie wykopała samochodu spod tego śniegu, 15 minut się męczyłam...

Buziaki dla 1,5-roczniaków :*:*:*

Zmyakm bo mam takie zalrgłości po 3 dniach wolnego że szoook...
Miłego dnia :)

reklama
Kasiu, nie doczytałam, teraz szukam, ale nie mogę znaleźć wyniku, możliwe, że został u lek. w teczce. Limfocyty, tak jak pisałam, są na wysokim poziomie u małych dzieci i u nas było gruuuubo ponad normę ( ze dwa razy więcej), ale własnie lek. mówiła, że to najzupełniej normalne i, że z tego powodu też neutrofile są niżej. Mamy się tym zupełnie nie przejmować. od tamtego czasu już nie badaliśmy krwi, bo u Miesia nie można za często ( anemia głupia). Anemię leczymy żelazem.

Do góry