reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

mama MATIEGO - że z Młodą na basen pisałam, iż idę ....A tak wogóle było super - chyba się przełamała i nawet ma radochę tylko na rękawki i insze utensylia utrzymujące na wodzie - poza deską - zdecydowane nie.
Zastanawiam się czy Krysia nie je tylko przy mnie - mojej Mamy nie liczę, bo nawet Jej szansy nie da :no::-(- wczoraj domagała się kolacji ale sama jeść nie chciała tylko się bawiła zawartością miseczki :baffled: Tym bardziej brawo dla Leo. :-p No i szczęście z Siostrą ma :happy:
Martadelka - z tym nazwiskiem mnie powaliłaś.... A wymowa w miarę podobna ? :-p

reklama
witam dziewczyny:-)

A propo termometrow to u nas elektroniczny sie nie sprawdzil,uzywamy rteciowego,to w ie normalnie mozna kupic w aptece,a z tego co wiem to w pl wycofuje te rteciowe.

mamaMatiego Gabrys tez uwielbia ogladac siebie na filmikach i w ogole inne dzieci tez :-)

kasiawilde trzymam kciuki :-)co sie stalo ,ze chodzisz na rehabilitacje z synkiem?

Ja pije kawke,Gabrys bawi sie z wujkiem.
Bylismy dzis na placu zabaw i przyeszedl chlopczyk z duzym autkiem a inne dzieci mialy schize i tez chcialy prowadzic autko a chlopczyk nie pozwalam dotykac go,Gabrys mnie zadziwil bo jak mu pwoiedzialm nie dotykaj bo chlopczyk nie chce to nie robil tego:-)a inne dzieci to sie bardzo denerwowaly ,ze nie moga tknac tego autka.
U nas dzis ladna pogoda,sloneczko swieci:-)

Co do basenu to Gabrys zawsze sie bal wody,chcialam go od najmlodszego nauczyc i chodzilam na basen,ale on nie chcial.W wannie tez za bardzo nie lubi ,jak powiem ,ze idziemy sie kapac to sie cieszy,ale chwile posiedzi i zaraz chce wychodzic.Musze znow sprobowac z basenem ,bo ja bardzo lubie chodzic i chcialbym ,zeby w koncu sie przelamal i zaczal lubiec

ja pierdziu... oj, dzisiaj Leo ma przechlapane u mnie:crazy:nie dość, że oboje z Niną wstali już po 7 i łobuzowali nie pozwalając mi tym samym na spokojne doleżenie z jednym zamkniętym okiem do - co najmniej - 8:-p, to na drzemkę udali się dopiero przed 14, do tego Leo zerwał się z wyciem tuż po 14:30 i wyje do teraz, bo nie biorę na ręce i mam stosunek obojętny; stoi przy suszarce z praniem i wyje:szok:więc pewnie zaraz Ninę obudzi; a ja chciałam jakoś chatę ogarnąć w związku z umówionymi na wieczór wizytami dwóch pośredników z biur nieruchomości:crazy:dałabym worek złota komuś, kto wziąłby go teraz ode mnie:crazy:

nie udało nam sie zebrac moczu. To jakis dramat:( Niby jak mam to zrobić, żeby była chwile wczesniej pupa umyta, odkazona octaniseptem?:( Marysia ma już traumę jak widzi pojemnik na mocz i dziś plakała jak tylko go wyjęłam. Wsadziłam ja do wanny, umyłam jej pupę, polałam nogi zimną wodą i tak stałyśmy ponad godzinę czytając bajki. Piła cały czas, nic nie wysikała. Takich prób było 3, mi wysiada kręgosłup. I ja mam oddawać mocz do badania co dwa dni.
Z tego wszystkiego Marysia nie zasnęła po południu, zaraz jedzie z Marcinem do lekarza na kontrolę. będzie nieprzytomna z niewyspania i pewnie lakarka stwierdzi, że ogólny stan Marysi jest zły.
No to sie wyżaliłam.

trasia tulam :*
współczuje bardzo, daj znac po wizycie Marysi

kati jak tam lekarz?

andariel tulam :*
nie dziwie ci sie ze zła jestes, jak na złóść gdy dzis miałąs sprzatanie to dzieciaki dały ci popalic
Nina ma jeszcze drzemki w południe? długo śpi?
wogóle to do jakiego wieku dzieciaki sypiaja w dzień? bo siostra mojego G. ma córeczke o rok starsza od Matiego i ona juz nie spi w dzień wcale :szok: zdziwiłam sie jak mi to powiedziała bo myslałam ze choc do 3,5-4 lat to dzieci maja drzemki

forever chyba źle odebrałas to co napisałam, to broń Boze nie był zarzut w stosunku do ciebie, poprostu swoje zdanie napisałam co do basenu
wazne ze Krysia sie przekonałą i jest to dla niej mile spedzony czas :tak:

kasiawilde rehabilitantka dla Kuby??? chyba nie doczytałam czegos...

asinka co sie tajniakujesz? :)

Ostatnia edycja:
Martadelko, u nas czapka to też kapka, szalik nie mówi a buty to bu. NIezła Emi z tym nazwiskiem:tak::-D
MamoM, jedyne co na tym etapie powinno martwić rodzica, to nie rozumienie prostych poleceń ( dwie opcje 1. nie słyszy 2. słyszy i nie rozumie), brak postępów w rozwoju, brak wskazywania palcem przedmiotów, nie posługiwanie się żadnymi gestami ( np pa-pa), nie nawiązywanie kontaktu z dorosłymi. Uwierz mi, to w końcu moja działka;-) Już pisałam, że mój brat na tym etapie nic nie mówił a dziś... Jest w najlepszej klasie w najlepszym liceum w mieście. Przygotowuje się właśnie od olimpiady ekonomicznej, ma za kilka dni:tak::-)

mamoM - z drzemkami rzecz indywidualna; znajomej corcia nie spala nigdy za dnia, wyjąwszy spacery; gdy tylko wchodzily do mieszkania - młodaożywala; jak pogoda nie sprzyjała spacerom - dziecko nie spalo wcale; za to nasza Ninka do teraz ma drzemke południową, która trwa godzinę, a czasem nawet ponad 2; synek znajomej przestał "drzemkować" jak skończył 2 latka - jak widzisz nie ma co porównywać;

był agent - nie czarował; ciężko będzie sprzedać za taką kasę, jaką chcemy, a raczej: musimy otrzymać by całkowicie zamknąć kredyt mieszkaniowy... no zobaczymy co to będzie;

MamoM a bo jakoś tak dziś weny brak i dzień ospały, jak dla mnie. Zrobiłam zamianę wózków Tymkowi. Ze spacerówki, którą miał na parasolkę. Zdecydowałam się na Espiro Active i dzisiaj dotarł. Zobaczymy jak się będzie sprawował.

reklama
Aestima jestes psychologiem dzieciecym hmmm?

Z tymi drzemkami to bardzo indywidualna kwestia,np mojej kolezanki corka miala drzemke do 4lat.

Pozdrawiam

Do góry