reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Buziak - ja jem wszystko poza produktami gazowanymi i powodującymi wzdęcia:-)

Małej zrobiło się coś na ramieniu - na początku myślałam, że to ugryzienie komara ale teraz nie wiem czy to nie czasem jakiś czyrak:-(A terminów w przychodni wolnych nie ma w najbliższym czasie bo wszyscy na urlopie:wściekła/y:

A ja o dziwo nie mam dzis zakwasów. A waga nadal stoi na 55 kg więc jeszcze 4 do zrzucenia.

Paskudna pogoda w Krakowie.....

gkvip - współczuje. Moi teściowie są spoko ale i tak się cieszę, że nie mieszkają w tym samym mieście. Gorzej ma mój mąż bo moja mamuśka tu grasuje hehe

reklama
Witajcie,

Współczuje teściowych. Moja tez nie jest fajna, ale widze ją raz w roku na 2- 3 godziny- tylko by spróbowała cos powiedzieć co by mi nie pasowało. Mój M nie jest za matką swoją i ona od malego na to pracowała.

GK vip- powinnas dostac medal za to,że po tym tekście jej nie wywaliłaś na zbity pysk z domu i widze,że ejsteś taka jak ja,że złość w Tobie siedzi....

Karamija- Bidulko, znou chorujesz kurczę.....może zacznij brac CItrosept?

Natalka- wczoraj w zasadzie cąły dzien nie spała, ucinała sobie tylko 15 min. drzemki- a ja ledwo wytrzymuję. Do tego Wszytskiego Lila, kóra od 2 roku zycia nie robi w pieluchy, zaczęła posikiwac się w majty i trzeba ją znowu karmić....Brak mi sił i inwencji twórczej co mam z nią robić. Dziewczyny tak sie staram,żeby na nią nie krzyczeć, żeby z nia spokojnie zawsze rozmawiać, poświęcam jej duzo czasu, wymysliłam nowe tylko nasze zabawy i ułozyłam jej piosenkę na dobranoc o tym jak bardzo ja kocham, a tu takie klopsy. Martwię się jednocześnie i wkurzam, bo tak malusio mam czasu dla siebie....Może jestem złą mamą....

edit. Esperaza to znamie po szczepionce:)

Najgorsze jest to ze ja naprawde mysle tylko o rozwodzie, oprocz pozwalania matce i siostruni na takie traktowanie mnie, to on wzial urlop nie jak wrocilam z mala do domu ze szpitala:szok:, tylko tydzien pozniej jak one przyjechaly i zajmowal sie nimi, wszedzie je wozil zapewniajac atrakcje, a ja sama w domu z mala:-(bylam. Nie moge sie z tym pogodzic ze one byly wazniejsze niz ja i przede wszystkim mala. W najgorszych snach nie spodziewalam sie takich zachowan z jego strony.
A mialo byc tak pieknie:-(

bo facet to czasem nie mysli u mnie tez wszyscy sa wazniejsi bo moj wychodzi z zalozenia ze ja jako zona powinnam zrozumiec a np klient nie zrozumie i tak po przyjsciu ze szpitala zostałam z 2 dzieci zeby je nakarmic i uspac a jakbym nie dala rady to mialam dzownic i niestety dzwonilam ale za kazdym razem jechal z klientem i nie mogl odebrac i dopiero po 12 sie zjawil w domu jak siedziałami płakałm z 2 dzieci na lozku bo oba nie spały tylko płakały

wiem co czujesz ale to tez jest spowodowane baby bluesem ja 2 tygodnie po porodzie tez sie rozwodzilam nawet oddałam pierscionek i obraczke meżowi ale jak narazie mi przeszło

Gkvip to jest przegiecie z cala ta sytuacja. Co ta sucz sobie mysli ze ona ma prawo do Mia?!ja bym jej dala popalic za taka chamowe to bym jej rzucila haslo z cyklu ze staruszki nie moga wychowywac....jaka baba bezczelna. Krew mnie zalala jak to przeczytalam. Co do twojego to obojetnie co zrobi to juz nie zapomnisz calej sytuacji. Porozmawiaj z nim za jakis czas, powiedz co czujesz. Ja poki co dalabym mu odczuc ze z.****l. Badz zimna i zlewaj go to facetow ponoc boli najbardziej. Potem sie odchamisz, fryzjer i kosmetyczka, kilosy tez leca w dol. Zemsta bedzie slodka jak sie zrobisz na bostwo i wyjdziesz wieczorem z domu a on zostanie w pieluchach. Do tesciowej bym nie gadala ta zmija i tak nie ogarnie tematu. Pamietaj ty masz w garsci jej syna i jej wnuczke wiec oczywiste jest to ze predzej czy pozniej baba przyjdzie w laske na twoich zasadach

Witajcie,

Współczuje teściowych. Moja tez nie jest fajna, ale widze ją raz w roku na 2- 3 godziny- tylko by spróbowała cos powiedzieć co by mi nie pasowało. Mój M nie jest za matką swoją i ona od malego na to pracowała.

GK vip- powinnas dostac medal za to,że po tym tekście jej nie wywaliłaś na zbity pysk z domu i widze,że ejsteś taka jak ja,że złość w Tobie siedzi....

Karamija- Bidulko, znou chorujesz kurczę.....może zacznij brac CItrosept?

Natalka- wczoraj w zasadzie cąły dzien nie spała, ucinała sobie tylko 15 min. drzemki- a ja ledwo wytrzymuję. Do tego Wszytskiego Lila, kóra od 2 roku zycia nie robi w pieluchy, zaczęła posikiwac się w majty i trzeba ją znowu karmić....Brak mi sił i inwencji twórczej co mam z nią robić. Dziewczyny tak sie staram,żeby na nią nie krzyczeć, żeby z nia spokojnie zawsze rozmawiać, poświęcam jej duzo czasu, wymysliłam nowe tylko nasze zabawy i ułozyłam jej piosenkę na dobranoc o tym jak bardzo ja kocham, a tu takie klopsy. Martwię się jednocześnie i wkurzam, bo tak malusio mam czasu dla siebie....Może jestem złą mamą....

edit. Esperaza to znamie po szczepionce:)

esperanza a nie jest to ślad po szczepieniu ???

Dzięki dziewczyny! Nie przyszło i to do głowy i rzeczywiście to ślad po szczepionce:-) Nie ma to jak forum:-)

Gkvip rece opadaja. Nic tylko babie przylac... Nie przejmuj sie jej glupimi tekstami, wiesz, ze jestes wartosciowa i piekna kobieta i kilka kg w ta czy w tamta tego nie zmienia! Nastepnym razem jak bedzie chciala przyjechac to jej powiedz zeby sie zameldowala w hotelu, a wnukom to moze z 10 metrow pomachac. Grrrr.

Mloda, Mickey widze, ze Wy tez macie "kochane" tesciowki. Ja to sie ciesze, ze moja mieszka ponad 1000 km ode mnie. Nie denerwuje mnie zazwyczaj i wydaje sie normalna, ale ciesze sie, ze nie musze co tydzien chodzic na obiadki :-p

Zaza Magnii mojemu troche pomaga podawanie infacolu i herbatka koperkowa. Nie wiem jak inne espumisany i bobotiki bo nie mam do nich dostepu, ale maja taka sama substancje czynna wiec tez powinny pomagac. No i duzo cwiczymy (rowerek, nozki do brzucha)

U nas chyba jakis skok rozwojowy 6 czy 7 tygodnia, bo mlody jak nigdy budzi sie co 2 h na jedzenie. Wczoraj byla pielegniarka zwazyla go (5350) dala ksiazeczke z obrazkami, pogadala i poszla. Oczywiscie na kazde moje pytanie odpowiadala "to normalne". Boli go brzuch - normalne, nie moze zrobic kupy - normalne, ma wysypke - normalne. Ja wiem, ze to sa czeste dolegliwosci, ale moglaby sie chociaz przyjrzec :wściekła/y: Dzisiaj idziemy do lekarza na sprawdzenie bioderek, odruchow itp, itd. Moze on mi odpowie na pytania.

A na wadze juz 2 kg mniej niz przed ciaza czyli 68, co i tak jest o wiele za duzo jak na mnie. Waga docelowa 60 kg. Brzuch niestety dalej wystajacy i taki galaretowaty - bleeee. Jak naciagne leginsy i mi sie gumka odznaczy to mam takie dwie faldy zyjace wlasnym zyciem :confused2:

Witajcie,
. Do tego Wszytskiego Lila, kóra od 2 roku zycia nie robi w pieluchy, zaczęła posikiwac się w majty i trzeba ją znowu karmić....Brak mi sił i inwencji twórczej co mam z nią robić. Dziewczyny tak sie staram,żeby na nią nie krzyczeć, żeby z nia spokojnie zawsze rozmawiać, poświęcam jej duzo czasu, wymysliłam nowe tylko nasze zabawy i ułozyłam jej piosenkę na dobranoc o tym jak bardzo ja kocham, a tu takie klopsy. Martwię się jednocześnie i wkurzam, bo tak malusio mam czasu dla siebie....Może jestem złą mamą....

Krzyk nic nie da. Ona czuje sie zagrozona bo pojawiła sie nowa dzidzia w domu i probuje zwrocic na siebe Twoja uwage. Wieej czasu poswiecasz malutkiej i ona to widzi i chce zebys nia sie zajmowała.
Troche czasu i wszystko wrci do normy, nie łam sie. Badz cierpliwa i opanowana - to ajlepsze lekarstwo. Zobaczysz;-)

Nie mogłam dziekowac indywidualnie wiec grupowo podziekuje wszystkim za odpowiedzi ;)))

gkvip - dziewczyny juz wszystko napisały i nie bede po nich powtarzac. Wczoraj nie doczytłam tej ostatniej akcji.. dramat. I wiesz co Ci tylk opowiem>?? Nie znizaj sie do jej poziomu. Twojej tesciowej brak klasy i kultury wiec tym mozesz ja zazyc!!!
A teksty olewaj bo jej chodzi o to zeby Cie denerwowac, normalnie Cie prowokje i jej o to chodzi wiec nie daj sie i odpal cos w stylu, ze zachowuje sie jak prostraczka a Ty reprezentujesz kilka poziomow wyzej i tyle ;) A siostrunia jak sie przyrownywała figura i kg do Ciebie to trzeba byo zapytac od kiedy ona z Toba rywalizuje i czym to sobie zawdzieczasz :)

U nas tez pada, nie pada, pada nie pada- pogoda do dupy:confused2:
No i w sumie jak zawsze - abo upałze sie oddychac i zyc nie da albo zimno i deszcz ;/// Mam nadzieje ze sprawdza sie zapwiedzi i od cwartku wroci lato.

Ostatnia edycja:
avo
ja też miałam problem z Maksem, właśnie wisi na mnie i błaga, żebym go karmiła, młodszy skowyczy, tylko suszarka działa ale ileż można suszyć???
dobrze, że pogoda taka z****na to przynajmniej nie żal mi, że musimy w chacie siedzieć

reklama
cześć dziewczynki :)
my zaliczyliśmy w weekend pierwszy wypdad do teściów na lubelszczyznę :). Wyszło super, dzieciaki w tamtą stronę spaly cała drogę, pogoda super wiec całe dnie siedzieliśmy w ogrodzie.

Nie mamy wątku o zdrówku maluchów - przyda się!! Więc póki go nie ma pisze, że Wojtula już po pierwszym szczepieniu: Hexa i Rotarix, bez żadnych problemów tylko kupa za kupą zielone.
A ja dziś zaliczyłam wizytę u mojego gina w poradni, wszystko ok, zapisał mi pigułkę z progestagonem, ale zacznę brać dopeiro jak dojdę do wagi sprzed ciąży żeby zobaczyć jak będę na nia reagować.

Pozdrowienia dla was, ponadrabiam później bo teraz czeka na mnie sprzątanie.

Do góry