reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

alijenka pierwszy raz kupiłam używane buty:) Zależało mi na Emu, a na 350zł nie stać mnie. Są mega wygodne i może latać koło domu. Normalnie mam inne nowe buty - kozaczki i śniegowce:) Emu mają skórę z merynosów (owca), która przepuszcza powietrze, a nie przepuszcza wilgoci do wewnątrz. Siorka ma drugi rok i zachwala:)

aylin to mamy identyczne uzębienie dziewczyn:)

reklama
kasiek - też włąsnie miałam pytac o uzywki. Bo ja praktycznie 90% ubranek mam z Taniego Armaniego (szmatex) lub allegro. Ale buty nówki. Jedne zimowe po córce kolezanki - ale ja znam i wiem ze hania w butach praktycznie nie chodziła.
Ale te emu mnie zainteresowały jak mówisz ze takie fajne. Przeglądnęłam allegro i gratuluję :) bo obecnie uzywek w takim stanie za ta cene nie ma

Witam :) ale dziecie dało mi w kość do południa wiecznie jęczy cały czas się przewraca i tak w kółko, ale widzę już ostatnią trójkę przebijającą się, mam nadzieje, ze do piątek ja i A trochę mamy czas by nabrać sił :)
Teraz dziecko śpi, w domu ogarnięte, a matka czeka na przyjaciółkę :) która pewnie się przerazi jak zobaczy mnie taką grubą :baffled::baffled:bo nawet ostatnio skłamałam, ze kamerka w laptopie mi nie działa jak gadałyśmy na skype:eek:

Aylin jak ja znam to ukrywanie bezpiecznie rzeczy :D dzięki temu przedwczoraj robiłam porządek w szafce i wypadło mi 300zł o których zapomniałam.

Andzia super z tym nocnikiem :)

Hej lasencje

wpadam na chwilę coś skrobnąć. Młody śpi, ale długo to zapewne już nie potrwa. Straszny wymuszacz mu się załączył kilka dni temu i chyba przycisk się zaciął bo nie może przestać. Wrzeszczy jak tylko coś idzie nie po jego myśli.
Poza tymi "akcjami" to mam super dziecko. Pięknie przesypia noc, w dzień pada na 2 godziny, wieczorem zasypia przed 21.
Je na potęgę, normalnie non stop coś młuci. Nawet banana zjada, takiego w kawałkach a nie jako papka. Jabłko też potrafi dorwać i ssać. Tak samo z pomarańczą i mandarynką. Jedynie warzywa w postaci zup tylko i wyłącznie. Bo jak nałożę np. kotleta, ziemniaki i marchewkę z groszkiem to tylko kotlet zjedzony.Gdybym wszystko wymieszała to zjadłby. A jak samą marchewkę na widelec nadzieję to krzywi się na sam widok. A jeśli jakimś cudem do buzi weźmie to wypluwa jakbym go otruć chciała.

No i kupiłam Sz trzewiki. Jednak postawiłam na sklep stacjonarny bo z szeroką stopą młodego mogłam kupić za ciasne przez neta. Kupiłam Elefanten za 59zł bo na jednym rzepie nie ma ćwieka (co mi nie przeszkadza a młodemu tym bardziej). No i rozmiar większe wzięłam licząc że początek wiosny też w nich zaliczy:
mms_img896704312.jpg

Jeszcze tylko kupno zimowych nas czeka......

Zębów u nas całe 11 sztuk: 4 jedynki, 4 czwórki i 3 dwójki, jakoś druga dwójka na dole nie chce mu wyjść :-)
No i strasznie pcha rączki do buzi, wręcz całe paluszki chowa w paszczy. Trójek nie widzę, a piątki przecież później powinny wyjść więc nie wiem o co cho....

andzia ja się zalogowałam "na stałe".

aga miłego spotkanka z koleżanką.

Aylin też potrafię dobrze coś schować. Tym sposobem od prawie 4 lata szukam złotej bransoletki, którą dostałam od K na gwiazdkę....

Muńka gratuluję wygrania sprawy!!!! Jest jednak sprawiedliwość na tym świecie.

kifsi, alijenka, kasiekz u mnie też nie ma mowy o siedzeniu przed kompem jak młody obok. Dlatego BB najczęściej przeglądam z komórki.

Iwon jak występ młodego????

Załączniki

• mms_img896704312.jpg
    mms_img896704312.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 39
byłam dziś na spotkaniu z koleżanką której nie widziałam chyba z 5 miesięcy, ma teraz 8 miesięcznego synka i w wakacje leżeli miesiąc w szpitalu po napadzie padaczkowym spowodowanym albo mocnym bakteryjnym zapaleniem dróg moczowych albo szczepionką 5w1

Aga Ty to masz fajnie z tymi odwiedzinami :-):-), też tak kiedyś miałam że się u mnie drzwi nie zamykały nie to co teraz cisza i pustki, brakuje mi tego :-:)-(

andzia kuna nie doczytałam z tym nocnikiem, gratki !!!! muszę i ja się w końcu zmobilizować do sadzania małej

mlodak supcio te buty, ja często kupuję elefanta w przecenach :-), w sumie zawsze te buty kupowałam teraz na zimę wzięłam z Lasockiego

Hej dzieck mi spi na rekach:/ zasnal w aucie a jak przyszlismy i go rozebralam to wtulil sie i spi dalej.... Siiikuuuuuu!!!!!

Kasiek super xe buty trafione:) Emu sa boskie potwierdzam. My mamy takie do kostki na rzepy. Blaszki na piecie nie maja, i tez sa mieciutkie jak paputki

Andzia kolejny nocnikowy, super:)

Alijenka a co ona ci tak wczesnie wstaje? Janek na szczescie juz przestawiony na 7,30. A jak pobudki nocne, wstajezz jeszcze?

Aylin znajdziesz:) tylko pytanie kiedy hihi. Ja do dzis nie wiem gdzie ukrylam zapasowe klucze do mieszkania i mijego ukochanego liska z dziecinstwa:/

Ostatnia edycja:
josie nie wiem ona ma różnie z tym wstawaniem raz o 6 raz o 7.30 , ale ona chodzi spać przed 20, co do wstawania to nie wstaję do niej w nocy ale się budzę bo dalej ma akcje z płaczem i później śpi bez przykrycia do rana, ona normalnie jakby z duchami gadała w nocy

Hej!!

My już w W :-) pogodę na drogę miałyśmy paskudną, ale najważniejsze, że G całą przespała.

Aylin - my też już po pierwszym obcięciu grzywki :-D byłam u fryzjerki i od razu machnęła G.

Munka - super, ze sprawa wygrana - trzeba to opić:-)

oj trzeba trzeba, ale jeszcze wyrok musi się uprawomocnić, więc czekamy ;-) MsMickey zaproponowała opijanie, więc z takim towarzystwem opijać będę chyba mlekiem :-D;-)

No i Kochane Lachonki, jesteście wielkie!!!!! dostałam się na kurs!!!!!!!! :-D:-D

To tyle póki co, bo mam jeszcze sporo na głowie, małż przyjdzie to mi auto wypakuje, więc zabiorę się za pranie, ogarnianie, a jeszcze kuzynce muszę podwieźć jedzonko, które przekazała jej mama. Powinnam iść na Zumbę, ale nie wiem czy dam radę :baffled: No i jutro oficjalnie wracam do pracy (o ile o dwóch godzinach tygodniowo można mówić praca :-D ). Nie wiem nawet dokładnie jakie problemy mają moi jutrzejsi pacjenci, więc dopiero jutro się okaże.

Katrina - G nie ma jeszcze piątek. Ma wszystkie 1, 2, 4, dolne 3 i górne 3 niedługo będą w całości.

Hej dziewczęta,
Piszę tego posta od południa i nie mogę skończyć. Ciągle coś….

Aga, niezła historia z tą sąsiadką :-)
Muńka super wieści, gratulacje z wygranej.:tak:
Alijenka u nas tez dzisiaj szalony dzień. Mały dziamgacz nie daje mi nic zrobić. Cały czas muszę siedzieć z nim. Dobrze, ze teraz śpi.:-)

Katrina u nas piątek nie ma. Teraz wyszły mu na raz cztery trójki i dwie dwójki na dole, czyli 6 zębów jednocześnie. Oj ciężko było i jest. A śmiesznie z tymi dolnymi dwójkami, bo miał już wszystkie czwórki a tych dwójek nie było ni widu ni słychu. Aż momentami się martwiałam. Ale już są. A teraz pora tylko czekać na piątki. ;-)

Aylin ja tez tak mam. Tylko u mnie jest tak, ze ja czasami gdzieś coś położę, nie chowając tego, a później nie mogę tego zlokalizować.:szok:

Andzia fajnie z tym nocnikiem. Ja też bym tak chciała, żeby Szymon sam z siebie chętnie na nim siadał. Ale nie poddaje się i go zachęcam.

Kifsi mój jak pośpi do 8 to jest wielkie święto. Zazwyczaj pobudka około 7.:wściekła/y:

Kasiekz ja właśnie mam zamiar obejrzeć ten film. Czekam tylko na moją sister bo planujemy zrobić to wspólnie, gdyż ona sama nie chce oglądać.:-)

Mlodak mój Sz. maruda ostatnio. Twój, w przeciwieństwie do mojego, chociaż w nocy daje Ci pospać. A wiesz, że ostatnie wakacje spędziłam jakieś 7km od Ciebie :-):tak:

No i udało mi się dokończyć. Lecę do kuchni dać jeść starszej latorośli bo wróciła ze szkoły.

A i strasznie się cieszę bo w sobotę przylatuje moja siostra, huurraa….:-D:-D:-D

reklama
Alijenka naszego kapiemy o 20 wiec kolo 20.30 spi
Z tym budzeniem pewnie jej przejdzie, nasz tez jeszcze sie sporadycznie budzi ale juz tylko podnosi glowe mowi mama albo a-a-a i kladzie sie spowrotem. Nie ma juz plakania i stekania wiec musze powiedziec ze nauka spania zakonczona sukcesem:) i co najwazniejsze nie placze juz rano po obudzeniu tylko puka w drzwi zeby mu otworzyc:)

A rozkopany byl zawsze rano wiec po prostu mu kupilam ocieplana pizame na noc- wypelniona jakby wata, w mothercare. I teraz go wcale nie przykrywam bo mu cieplo w tej pizamce

Munka masz dobra passe moze zagraj w lotka :D

Do góry