kasiekz
Fanka BB :)
aylin to miałaś dzień kobiet!
alijenka dzięki za życzenia
Wytrzymujesz na diecie - gratulacja. Ja biorę się od pn
josie wow wow
Moja jako dużo jedząca to jeszcze tyle nie pochłonęła!
aga ponoć trzydniówka jest między 38-39,5C, a więc wszystko możliwe. Zobaczysz za dwa dni...U nas wysypka pojawiła się dopiero 4 dnia i wtedy też jeszcze rano był stan podgorączkowy. Zeszła w dwa dni
Ale u mnie o tyle zagdaka o ile dwóch lekarzy pediatrów nie było pewnych czy to trzydniówka czy wirusówka, bo wysypka wyglądała nieco 'inaczej'
aronia ach ja też mam takie klimaty u teściów...stada kóz, krówki, koniki
Zawsze jak dojeżdżamy i młoda rozpoznaje okolice to już krzyczy 'kozzzzy'

A chomik...wczoraj mógł stołować się placuszkami bananowo-kokosowymi z P, bo inaczej ich nie tknęła
Lecimy wdrapać się na Ślężę (a pisałam, że P ostatnio ponad połowę drogi zeszła na piechotę?), a jutro zoo
Mamy pełne słonko i zapowiedzi 12C.
alijenka dzięki za życzenia
josie wow wow
aga ponoć trzydniówka jest między 38-39,5C, a więc wszystko możliwe. Zobaczysz za dwa dni...U nas wysypka pojawiła się dopiero 4 dnia i wtedy też jeszcze rano był stan podgorączkowy. Zeszła w dwa dni
aronia ach ja też mam takie klimaty u teściów...stada kóz, krówki, koniki
A chomik...wczoraj mógł stołować się placuszkami bananowo-kokosowymi z P, bo inaczej ich nie tknęła

Lecimy wdrapać się na Ślężę (a pisałam, że P ostatnio ponad połowę drogi zeszła na piechotę?), a jutro zoo
Ostatnia edycja:

Ale facet w rozowym - bleeeeeeeeeeeee (tu mi brak emotikonki na wymioty) 
Niemieckie prawo jest w tym wzgledzie bardziej niz debilne i choc wszyscy (wlaczajac w to srodowisko prawnicze) mowia o krzyczacej niesprawiedliwosci to panstwo nie jest zainteresowane zmianami. Moze to sie za kilkadziesiat lat poprawia ale poki co Sad Najwyzszy dopiero przed kilkoma tygodniami wydal (kolejne) krzywdzace orzeczenie
Chodzi o alimenty dla... rodzicow. Jezeli rodzica nie stac na dom starcow to koszty ida na dziecko, takze, jezeli nigdy w zyciu rodzica nie widzialo (Ulterhaltungspflicht na podsatwie Sozialgesetzbuch). Poniewaz czesc Niemcow w takiej sytuacji przepisywalo swoje majatki na wspolmalzonka (majacego normalnych rodzicow, wiec nie ma poczucia straty, ze jest sie okradanym przez szuje, ktora skrzywdzila swoje dziecko) to BGH orzekl, ze dlugi rodzica mozna sciagac nawet z pensji wspolmalzonka
I takim to oto sposobem np. facet dostal rachunek na 9000€ za ojca, ktorego 40 lat nie widzial i nawet nie wiedzial, ze on zmarl. Podlosc bezgraniczna.