reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Aylin a dlaczego gruźlicy zalujesz? Ja akurat tego nie żałuję bo mój dziadek chorował a ja.miałam prądki.
Pytam bo nie wiem co może być nie tak.

reklama
Kasienka - rechoca cały dzień i wieczór , w nocy spie to nie wiem :-D

Aylin a dlaczego załujesz szczepienia na grużlicę???
Ja nie wiem po cos te szczepienia sa (rózyczka, odra i świnka ) , ja np nie chorowałam chociaz moje rodzenstwo tak.
No ale kazdy robi jak uważa :))

edek włąsnie co grużlicy to 3 lata temu moja ciotka na nia umarła a jej najstarsza córka długo z nia walczyła

Aylin a dlaczego gruźlicy zalujesz? Ja akurat tego nie żałuję bo mój dziadek chorował a ja.miałam prądki.
Pytam bo nie wiem co może być nie tak.

Kasienka - rechoca cały dzień i wieczór , w nocy spie to nie wiem :-D

Aylin a dlaczego załujesz szczepienia na grużlicę???
Ja nie wiem po cos te szczepienia sa (rózyczka, odra i świnka ) , ja np nie chorowałam chociaz moje rodzenstwo tak.
No ale kazdy robi jak uważa :))

edek włąsnie co grużlicy to 3 lata temu moja ciotka na nia umarła a jej najstarsza córka długo z nia walczyła

młoda miała NOP po niej. A ja nieuświadomiona nie zgłosiłam bo NIKT mi nie powiedział ze trzeba, ba pediatra widziała jak sie to babrze i nic nie powiedziała.

A szczepionka na gruxlice powinna być dla tych "zagrożonych" tj np Młodak jak najbardziej. Ale my nikogo na gruxlice chorego nie mamy, w okolicy nie występuje wiec po ciula szczepić wszystkich jak leci?? Tak samo z MMR - szczepienie na choroby wieku dziecięcego które dzieci przechodzą przeważnie lekko - powinno być dla tych co nie przechodzili ich za dziecka w wieku np 18 lat. A nie, u nas ładuja wszystko jak leci zanim dziecko 2 lata skonczy.

Czy Wy się dzisiaj nudzicie, ze tyle piszecie :szok::szok::szok:

Kasienka jak masz letnie ciuszki to warto teraz wystawiać, bo potem nie będę ich kupować, ja staram się sezonowo, ale powiem tak od kiedy sprzedają ciuchy na fb to allegro słabo idzie. A i nie wiem dlaczego, ale ciuchy h&m idą jak świeże bułeczki.

Ja teraz się zastanawiam nad szczepieniem na pneumokoki.

Co do MMr to siemoge zgodzić ,ale co do grużlicy to nigdy nie wiesz czy ktos kto zakaszlał obok Ciebie nie ma akurat grużlicy :-(
a niestety ostatnio jest duzo zachorowań i wcale nie dotyczy to tylko ludzi biednych, niedożywionych :(((

Aga ja na pneumokoki bede szczepić po 2 urodzianach bo juz niedługo i tylko jedna dawka bedzie :)

Ostatnia edycja:
Aga nie wiesz Czy dobzre robisz ze szczepisz czy ze czekasz do 2 urodzin??
Ja Adriana szczepiałam po 2 jak szedł do przedszkola- tak radziła ciotka pediatra,a M to wczęsniej i tak sie pewnie nie da, bo pzrecież znowu kaszle i tak zejdzie nam do czerwca/lipca,,

no i narobiłyście smaka na gołabki

Asik ja na szczescie do takich ludzi nie naleze ;) Podobno takim zmuszaniem do uzywania prawej raczki mozna dziecko do nerwicy doprowadzic. Tesciowa ostatnio zaczela gadac zeby Tomciowi przekladac kredki czy sztucce do prawej raczki nawet jak sie opiera. Nie skomentowalam nawet :p

Aylin ja tez nie szczepie na wszystko ;) MMR pominelam tak jak Ty.

Kasienka zwierzatka to mi kaze rysowac :D Sam "tworzy" kreski w roznych kierunkach i kolka ;)

Andzia ja bym nie usnela gdyby mi cos rechotalo. Jak L chrapie to sie budze i do duzego pokoju uciekam :/

Oj co Wy z tymi golabkami. Ja tez chce!

ojej golabki .... wodzicie na pokuszenie !!!!\

Niespodzianka
ja swojego na bok przekrecam jak chrapie bo tez nie moge spac ... a juz myslalam ze masz malego artyste :D stare pokolenie tak ma zeby przekladac
Andzia z rechotaniem tez bym nie zasnela jak Niespoodzianka

Aga te najmniejsze to mam glownie body krotki dlugi spiochy pajace zadnych sezonowek :) pare rampersow krotkich ale one w zaden sposob nie sa firmowe :) tych na 68 juz pare byloby na lato :) ale to wlasnie zaczynamy chodzic :) co do pneumo top szczep po 2 latach bedzie jedna dawka ... ja Nikosia szczepilam po pol roku bo szedl do zlobka ... mala zaszczepie po roku jak ona pojdzie

reklama
alezcie sie rozpisaly a mi dziec nie chce (znowu) spac i nie mam jak zajrzec. Musze Wam opisac koniecznie historie z cieniem, bo jest genialna :-)

Rzucilo mi sie w oczy na tej stronie jak lecialam kursorem w dol, ze pisalyscie o gruzlicy. W tym przypadku dowcip nie zasadza sie na chorobie (ktora jest bezsprzecznie bardzo niebezbieczna nawet i dzis) a na tym, ze szczepionka chroni przeciwko tylko czesci szczepow i to nie tych najczestszych i najgrozniejszych dla czlowieka. Jej realna ochrona jest wiec jedynie z nazwy - gruzlica bowiem gruzlicy nierowna. Podobnie rzecz ma sie z WZW - na te najgrozniejsza odmiane nie ma szczepionki. Najlepsza profilaktyka w przypadku gruzlicy jest wysoki standard zycia, pasteryzowanie mleka i nienaduzywanie antybiotykow (bo wtedy bakterie sie uodparniaja i z igly moga wyjsc widly)

Do góry