reklama
andzia1980
Fanka BB :)
Kasienka - rechoca cały dzień i wieczór , w nocy spie to nie wiem 
Aylin a dlaczego załujesz szczepienia na grużlicę???
Ja nie wiem po cos te szczepienia sa (rózyczka, odra i świnka ) , ja np nie chorowałam chociaz moje rodzenstwo tak.
No ale kazdy robi jak uważa
)
edek włąsnie co grużlicy to 3 lata temu moja ciotka na nia umarła a jej najstarsza córka długo z nia walczyła

Ja nie wiem po cos te szczepienia sa (rózyczka, odra i świnka ) , ja np nie chorowałam chociaz moje rodzenstwo tak.
No ale kazdy robi jak uważa
edek włąsnie co grużlicy to 3 lata temu moja ciotka na nia umarła a jej najstarsza córka długo z nia walczyła
Aylin a dlaczego gruźlicy zalujesz? Ja akurat tego nie żałuję bo mój dziadek chorował a ja.miałam prądki.
Pytam bo nie wiem co może być nie tak.
Kasienka - rechoca cały dzień i wieczór , w nocy spie to nie wiem
No ale kazdy robi jak uważa)
młoda miała NOP po niej. A ja nieuświadomiona nie zgłosiłam bo NIKT mi nie powiedział ze trzeba, ba pediatra widziała jak sie to babrze i nic nie powiedziała.
A szczepionka na gruxlice powinna być dla tych "zagrożonych" tj np Młodak jak najbardziej. Ale my nikogo na gruxlice chorego nie mamy, w okolicy nie występuje wiec po ciula szczepić wszystkich jak leci?? Tak samo z MMR - szczepienie na choroby wieku dziecięcego które dzieci przechodzą przeważnie lekko - powinno być dla tych co nie przechodzili ich za dziecka w wieku np 18 lat. A nie, u nas ładuja wszystko jak leci zanim dziecko 2 lata skonczy.
agaundpestka
Czy Wy się dzisiaj nudzicie, ze tyle piszecie 

Kasienka jak masz letnie ciuszki to warto teraz wystawiać, bo potem nie będę ich kupować, ja staram się sezonowo, ale powiem tak od kiedy sprzedają ciuchy na fb to allegro słabo idzie. A i nie wiem dlaczego, ale ciuchy h&m idą jak świeże bułeczki.
Ja teraz się zastanawiam nad szczepieniem na pneumokoki.

Kasienka jak masz letnie ciuszki to warto teraz wystawiać, bo potem nie będę ich kupować, ja staram się sezonowo, ale powiem tak od kiedy sprzedają ciuchy na fb to allegro słabo idzie. A i nie wiem dlaczego, ale ciuchy h&m idą jak świeże bułeczki.
Ja teraz się zastanawiam nad szczepieniem na pneumokoki.
andzia1980
Co do MMr to siemoge zgodzić ,ale co do grużlicy to nigdy nie wiesz czy ktos kto zakaszlał obok Ciebie nie ma akurat grużlicy :-(
a niestety ostatnio jest duzo zachorowań i wcale nie dotyczy to tylko ludzi biednych, niedożywionych
((
Aga ja na pneumokoki bede szczepić po 2 urodzianach bo juz niedługo i tylko jedna dawka bedzie
a niestety ostatnio jest duzo zachorowań i wcale nie dotyczy to tylko ludzi biednych, niedożywionych
Aga ja na pneumokoki bede szczepić po 2 urodzianach bo juz niedługo i tylko jedna dawka bedzie
Ostatnia edycja:
agaundpestka
No właśnie dlatego czekam do tych drugich urodzin, ale czasami się zastanawiam czy dobrze robię.Aga ja na pneumokoki bede szczepić po 2 urodzianach bo juz niedługo i tylko jedna dawka bedzie![]()
Dziewczyny, ale się najadłam
andzia1980
Aga nie wiesz Czy dobzre robisz ze szczepisz czy ze czekasz do 2 urodzin??
Ja Adriana szczepiałam po 2 jak szedł do przedszkola- tak radziła ciotka pediatra,a M to wczęsniej i tak sie pewnie nie da, bo pzrecież znowu kaszle i tak zejdzie nam do czerwca/lipca,,
no i narobiłyście smaka na gołabki
Ja Adriana szczepiałam po 2 jak szedł do przedszkola- tak radziła ciotka pediatra,a M to wczęsniej i tak sie pewnie nie da, bo pzrecież znowu kaszle i tak zejdzie nam do czerwca/lipca,,
no i narobiłyście smaka na gołabki
Niespodzianka
Asik ja na szczescie do takich ludzi nie naleze
Podobno takim zmuszaniem do uzywania prawej raczki mozna dziecko do nerwicy doprowadzic. Tesciowa ostatnio zaczela gadac zeby Tomciowi przekladac kredki czy sztucce do prawej raczki nawet jak sie opiera. Nie skomentowalam nawet 
Aylin ja tez nie szczepie na wszystko
MMR pominelam tak jak Ty.
Kasienka zwierzatka to mi kaze rysowac
Sam "tworzy" kreski w roznych kierunkach i kolka 
Andzia ja bym nie usnela gdyby mi cos rechotalo. Jak L chrapie to sie budze i do duzego pokoju uciekam :/
Oj co Wy z tymi golabkami. Ja tez chce!
Aylin ja tez nie szczepie na wszystko
Kasienka zwierzatka to mi kaze rysowac
Andzia ja bym nie usnela gdyby mi cos rechotalo. Jak L chrapie to sie budze i do duzego pokoju uciekam :/
Oj co Wy z tymi golabkami. Ja tez chce!
Kasienka_
ojej golabki .... wodzicie na pokuszenie !!!!\
Niespodzianka ja swojego na bok przekrecam jak chrapie bo tez nie moge spac ... a juz myslalam ze masz malego artyste
stare pokolenie tak ma zeby przekladac
Andzia z rechotaniem tez bym nie zasnela jak Niespoodzianka
Aga te najmniejsze to mam glownie body krotki dlugi spiochy pajace zadnych sezonowek
pare rampersow krotkich ale one w zaden sposob nie sa firmowe
tych na 68 juz pare byloby na lato
ale to wlasnie zaczynamy chodzic
co do pneumo top szczep po 2 latach bedzie jedna dawka ... ja Nikosia szczepilam po pol roku bo szedl do zlobka ... mala zaszczepie po roku jak ona pojdzie
Niespodzianka ja swojego na bok przekrecam jak chrapie bo tez nie moge spac ... a juz myslalam ze masz malego artyste
Andzia z rechotaniem tez bym nie zasnela jak Niespoodzianka
Aga te najmniejsze to mam glownie body krotki dlugi spiochy pajace zadnych sezonowek
reklama
aronia12
alezcie sie rozpisaly a mi dziec nie chce (znowu) spac i nie mam jak zajrzec. Musze Wam opisac koniecznie historie z cieniem, bo jest genialna :-)
Rzucilo mi sie w oczy na tej stronie jak lecialam kursorem w dol, ze pisalyscie o gruzlicy. W tym przypadku dowcip nie zasadza sie na chorobie (ktora jest bezsprzecznie bardzo niebezbieczna nawet i dzis) a na tym, ze szczepionka chroni przeciwko tylko czesci szczepow i to nie tych najczestszych i najgrozniejszych dla czlowieka. Jej realna ochrona jest wiec jedynie z nazwy - gruzlica bowiem gruzlicy nierowna. Podobnie rzecz ma sie z WZW - na te najgrozniejsza odmiane nie ma szczepionki. Najlepsza profilaktyka w przypadku gruzlicy jest wysoki standard zycia, pasteryzowanie mleka i nienaduzywanie antybiotykow (bo wtedy bakterie sie uodparniaja i z igly moga wyjsc widly)
Rzucilo mi sie w oczy na tej stronie jak lecialam kursorem w dol, ze pisalyscie o gruzlicy. W tym przypadku dowcip nie zasadza sie na chorobie (ktora jest bezsprzecznie bardzo niebezbieczna nawet i dzis) a na tym, ze szczepionka chroni przeciwko tylko czesci szczepow i to nie tych najczestszych i najgrozniejszych dla czlowieka. Jej realna ochrona jest wiec jedynie z nazwy - gruzlica bowiem gruzlicy nierowna. Podobnie rzecz ma sie z WZW - na te najgrozniejsza odmiane nie ma szczepionki. Najlepsza profilaktyka w przypadku gruzlicy jest wysoki standard zycia, pasteryzowanie mleka i nienaduzywanie antybiotykow (bo wtedy bakterie sie uodparniaja i z igly moga wyjsc widly)