reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej :)
P. chodzi do panstwowego (muzycznego) złobka 3 razy w tygodniu na 3h (8:30-11.30) i uwazam, ze fajna sprawa! Biegnie tam! Poznają rózne instrumenty, mają przedstawienia, koncerty. Nie miałby tego w domu. No ale ewidentny minus - choroby :( no ale pewnie jak nie teraz to w przedszkolu na bank...

reklama
Hatszept niekoniecznie. Są dzieci które chorują wszędzie, takue które musza sie wychorowac na poczatku uczęszczania do większych skupia dzieci i takie które nie chorują. Moja odpukać chodzi od 2 msc i jedyne co teraz zlapala to katar. Ale z drugiej strony faszeruje ja vit c codziennie i do picia dostaje herbatkę z czystka

hatszept potwierdzam, bo dziecko znajomej chodzi od roku do żłobka 3 razy w tygodniu na 8 godz. i miało tylko dwa razy katar. A my wszyscy zaczęliśmy chodzić do zerówki i nigdy nie chorowaliśmy;) Ale my to ewenementy z kosmosu, więc się nie liczy:p Z drugiej strony sąsiadki dziecko nie żłobkowe i non stop antybiotyk na gardło. Więc nie zawsze trzeba się wychorować. Nie wiem od czego to zależy, od genów, tego co się je (Aylin, czy moja P faszerowane wit. C) czy co.

Aylin jak tam, pijesz kwas C? Smakuje. Dla mnie najgorsze były pierwsze 4-5dni. Potem zaczęła wchodzić jak zwykła tabletka rozpuszczalna z wit.C w wodzie;)

P ma strasznie czerwone za uszami i mówi że swędzi. Coś alergicznego może być tylko w tym miejscu? Z jedzenia.

Ostatnia edycja:
Kasiek - na razie ustalam dawke - bo mój T zareagowal tak ze po kazdej dawce to wc dokładnie po 2 h pędził.
My z młodą ok. Ja jej słodze miodem lub syropem domowym malinowym. A na mnie nie mozna patrzeć - ja cytryne jak pomarańcze spozywam :) lubie kwaśne

Dziewczyny we wtorek lecimy do egiptu. Poradzcie co zabrac dla szraba?? Kupiłam puzzle z czuczu bo młoda lubi. 2 nowe i pokaze jej na miejscu dopiero. Wiaderko do piachu z akcesoriami. OI cos jeszcze?? Ksązeczki??

Ostatnia edycja:
Aylin, ale Wam zazdroszczę :) u nas książeczki są non stop w użyciu, więc jak młoda lubi to tez, może kredki.

Ja dziś byłam w tkmaxx, bo nasze dziewczynki w rodzinie roczek mają :) jakie tam są cudne te rzeczy....

Dziś o 18tej pisze z przyjaciółką (z de) na fb ona pyta co robimy,a ja ze nic :) to ona wstawiaj wodę będę za 15min u Was :) uwielbiam takie niespodzianki :) jutro spędzimy większość dnia razem :)

Aga - takie spotkania są najfajniejsze. Spontaniczne, nieplanowane i najmilej potem wspominane. Jak byłam w ciąży z Alą to bardzo często bywałam tu u jednej koleżanki (praktycznie co 2 albo 3 dni). Ale potem zaczęłam pracować, czasu nie było i jak miałam iść do niej pod górkę i pchać wózek, to mi się odechciewało. Ja już teraz mam więcej czasu i nie muszę się wspinać i tez teraz częściej do Niej zaglądam. A Kuba lubi tam jeździć bo: po pierwsze ma 5 mies. szczeniaka Yorka i Kuba lubi się bawić z tym pieskiem, a po drugie - Jej synek ma całą kolekcję samochodów z filmu Auta i Auta 2 - a mój jest fanem tych filmów i może się bawić sam wszystkimi tymi autkami. Codziennie się upomina, żeby jechać do Ewy.

Alijenka - mąż wyjął akumulator, żeby go przez całą noc naładować i okazało się, ze od początku jest ten jeden akumulator (od 2006r.) więc miał prawo już odmówić pracy. Zobaczymy jak będzie teraz się sprawował - u mnie problem polega na tym, że mało jeżdżę i on nie ma się kiedy podładować. Już sobie spisałam wszystkie parametry z tego starego akumulatora i podejdę do sklepu u nas zapytam czy mają taki i ile kosztuje, albo na kiedy mi zamówią. Lepiej mieć taki awaryjny, bo ja na przyszły wtorek muszę mieć auto w 100% sprawne.

Ostatnia edycja:
Hey

Katrina myślę że nie będzie problemu z akumulatorem. Mati tez uwielbia Auta. Ostatnio sobie wykręcił ze są Auta 4 i robi awantury żeby mu wwłączyć.

Aylin nie mam pojęcia co można zabrać. Ale chyba skupilabym się na książeczka i grach.

Moi chłopcy chorowali i przed przedszkolem i teraz tez. Wit c i omegamed nie ppomagają.
I wiecie ja też wolałabym zżeby moje dzieci siedziały w domu ze mną i chodziły 2 , 3 razy w tygodniu na jakieś zajęcia. Ale muszę pracować bo z jednej pensji to byłoby bardzo ciężko ( i nie jest to kwestia - lepiej mieć trochę mniej pieniędzy, niż nieszczęśliwe dziecko w przedszkolu)
Piszecie ( kasiek i Młodak) ze nie potrafiłbyscie zostawić mmałego dziecka w przedszkolu hmm ..... miałyście wybór, wielu rodziców takiego wyboru nie ma.

o i napisałam co mi leżało na sercu. (Chociaż w sobotę leżało mi więcej :-( )

Aga ale super niespodzianka :))) Miłego dnia

Kaseik i jak Pola ???

Ostatnia edycja:
Andzia jestem w takiej samej sytuacji bez drugiej wyplaty bysmy glodowali ... ale ja wyrzutow sumienia nie mam ... nie da rady inaczej i juz ....!!! j nie mam sie co rozdradniac myslec zalowac bo to nic nie zmieni !! Andzia nie ma co innym zazdroscic ... bo po co sobie psuc humor i wlasne wnetrze :)

Aga super taka wizyta :)

Kasiek jaka dawke wit C dajesz Polci ? i jaka ta witamine ?

Aylin ja nie pomoge z zabawkami ... u nas pewnie nic by go nie interesowalo :p co byloby zabawka

Aronia
super ze sie rozgadal :) a z sikaniem przyjdzie czas i na to

Kasienka - spoko ja tylko napisałam co myślałam :p I nie mam wyrzutów z tego powodu ze moje dzieci chodza do pzredszkola :)
Ale nie powiem trochę mnie zabolało :(

reklama
Laski ale ja nie napisałam tego w kontekście że w sumie w ogóle nie powinno być przedszkoli i każda mama powinna zostać w domu z dzieckiem. Mi tylko chodziło o zostawienie takiego brzdąca na cały dzień w takiej instytucji. No to przesada według mnie.
Tak jak pisałam ja do przedszkola nie chodziłam i nie byłam bardziej ograniczona społecznie. A Wy piszecie że dzieciaki lepiej się dzięki temu rozwijają. To też mam się czuć urażona? No Sory.
Szymek do przedszkola nie poszedł bo zostałam w domu. Jest ciężko. I to bardzo. Bo za 2500zl miesięcznie musimy wyżyć i utrzymać dom. Ale bywało kiedyś gorzej jak studiowalam i byla tylko emerytura taty 1200zl. Więc kombinuje jak mogę aby tanio a dobrze ugotować itd. Po prostu muszę to ogarnąć i tyle. I nie żałuję decyzji i mam nadzieję że przedszkole jeszcze długo będzie dla mnie znane tylko z nazwy.

Do góry