reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Dobra, umyłam jedną łazienkę i mam już dość:eek:
Mi się chyba jeszcze drugi trymestr nie zaczął, bo nic mi się nie chce:zawstydzona/y: no chyba że jeść :-D To ciągłe uczucie głodu jest straszne, mam nadzieję że wraz z pierwszym trymestrem to też minie, bo inaczej będę jak beczka :eek:

reklama
Czytam te wszystkie super wieści z wizyt i nie mogę się doczekać mojej. Jutro rano będziemy podglądać malucha. Do dzisiaj byłam przekonana, że to usg genetyczne jest zawsze przez brzuszek, a tu niespodzianka :-D. Na szczęście badanko jutro rano, więc długo nie będę musiała czekać.
Jeżeli chodzi o rogala. to wg mnie jest niezastąpiony. Też wcześniej próbowałam robić cuda z kołdry, ale to nie to samo. Rogala mam z motherhood, ma dobre wypełnienie, tzn nie wygniata się i nie odkształca i gorąco polecam. Czasem jak mój L. pierwszy zaśnie, a ja jestem jeszcze poza łóżkiem, to mogę sobie pomarzyć o rogalu na noc...:confused: Chyba mu na gwiazdkę kupię, niech ma swojego :-D

.. i ciekawa informacja .. :D

Przybieranie na wadze w ciazy:
1-16 tydzień : ok 2 kg
17-22 tydzień: ok 2 kg
23-26 tydzień: ok 2 kg
27-39 tydzień: ok. 0,5 kg na tydzień

Się powtórze:
Gartaki z okazji udanych wizyt :tak:
Maćku tam gdzie ja chodzę to dojeżdżają lekarze ze sprzętem z Łodzi w soboty bo na stanie to też nie maja.
Ja zdecydowałam się iść też teraz - po moich przejściach i widomości że wyskoczył krwiak chciałabym się dowiedzieć czy się zmniejsza no i potwierdzić że wszytko ok. W końcu to dwaj różni lekarze, mogą być dwie różne opinie.
Lekarz na normalnej wizycie robiąc usg 2D też ci zrobi genetyczne - wszytko zmierzy i powie czy wszystko ok tylko tyle, że to 3D to lepszy sprzęt, dokładniej widać no i tym samym więcej płacisz.
To genetyczne robi się pierwszy raz tak 11-14tc i tzw.połówkowe ok 18-22tc

Niezapominajka123 gratulacje.
Łodziacy - i wszystko jasne ;-) Ale wydaje mi się, że w przypadku 3d/4d płaci się za bajer :dry:
Jak pójdziesz do drugiego lekarza i on będzie miał inne zdanie to dopiero będziesz miała mętlik w głowie i pewnie pójdziesz do trzeciego :-D;-)

Ja się jeszcze zastanwoie nad tym 3d i spytam mojego gina, czy wie, czy u nas ktoś robi.
W Lublinie znów sypie śnieg.
Nie dobijaj mnie! JA TEŻ CHCe ŚNIEG!!!
Dobra, umyłam jedną łazienkę i mam już dość:eek:
Mi się chyba jeszcze drugi trymestr nie zaczął, bo nic mi się nie chce:zawstydzona/y: no chyba że jeść :-D To ciągłe uczucie głodu jest straszne, mam nadzieję że wraz z pierwszym trymestrem to też minie, bo inaczej będę jak beczka :eek:
Mi też nie... Aczkolwiek zmusiłam się do umycia okna balkonowego... Może machnę jeszcze jedno małe dzisiaj. Za to z obiadem poszłam na łatwiznę - dziś zupka pomidorowa. :tak:
I apetyt tez mi strasznie dopisuje... Właśnie wszamałam drugi śniadanko...:confused2:

Ja nie będę robila usg 3D / 4D.. zwykłe mi wystarczy :)

Ja właśnie zjadłam świerzą bułeczkę z masłem roślinnym - uwielbiam. :-D

Musze się zacząć ogarniać bo do dentysty trzeba iść za 2 godziny a ja w dresie cały dzień latam..

veritaserum nie martw się, nie jesteś sama;) ja się zmobilizowałam i aż starłam kurze w jednym pokoju i odkurzyłam...i koniec weny. A w kuchni naczynia w zlewie od wczoraj he he, marzę już o drugim trymestrze;)

AVO nie ma sprawy;)

reklama
Do góry