reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

ja miałam kolczyka w 1 ciąży. Prezent na matury:)Zdjeąłm go w 7 miesiącu ciaży- w sumie nie wiem dlaczego, bo mi nie przeszkadzał,ani pępek mi nie wyszedł. Nigdy już go nie załozyłam, bo brzusio już nie ten sam- pomimo ,ze do swojej wagi wróciłam:)Dziurka się nie zarosła:)Więc może jeszcze kiedyś:)

Ostatnia edycja:
reklama
Niespodzianka - myślę, że ten kolczyk może być o tyle niebezpieczny, że z racji wystającego brzuszka możesz nim gdzieś zahaczyć, ale tak.... to chyba nie. Nie wiem do końca.

Kamila - termin może być ten sam, ale zależy kiedy miałaś termin ostatniej @ i jakie długie miałaś cykle. Od tego zależy. To jest mój termin wyłącznie z OM, jeszcze nie miałam scanu, więc nie wiem na ile sie potwierdzi.

Niespodzianka - myślę, że ten kolczyk może być o tyle niebezpieczny, że z racji wystającego brzuszka możesz nim gdzieś zahaczyć, ale tak.... to chyba nie. Nie wiem do końca.

Kamila - termin może być ten sam, ale zależy kiedy miałaś termin ostatniej @ i jakie długie miałaś cykle. Od tego zależy. To jest mój termin wyłącznie z OM, jeszcze nie miałam scanu, więc nie wiem na ile sie potwierdzi.

mój suwaczek tez pokazuje termin z OM :) 25 sierpnia i 30 dni cykl ;p

wybierajac linijke wpisuje sie tylko date ostatniej @ albo gotowy termin porodu, wiec co tu do rzeczy ma miec długosc cyklu???

osobiscie bardziej wierze w termin z om niz usg bo to wychodzi inne za kazdym razem. mogłybyscie jednego dnia zajsc w ciaze, bedac w tym samym dniu cyklu a miałybyscie roznej wielkosci dzieci i wyszlyby inne terminy

zapomniałam dodać, że b doświadczona pani powiedziała mi, że na stwierdzenie płci jest dużo za wcześnie bo na tym etapie dziewczynki wyglądają jeszcze jak chłopcy bo wargi i łechtaczkę mają bardzo duże i chłopca najwcześniej stwierdza się w 16 tyg a dziewczynkę dopiero w 20 i wtedy nie ma pomyłek.

Mój gin mowi to samo.
Gratuluje pozytywnych wieści :)

osobiscie bardziej wierze w termin z om niz usg bo to wychodzi inne za kazdym razem. mogłybyscie jednego dnia zajsc w ciaze, bedac w tym samym dniu cyklu a miałybyscie roznej wielkosci dzieci i wyszlyby inne terminy

Zgadzam się. Moja dzidzia była wg usg o tydzien młodsza, a po ostatnim badaniu jest 4 dni starsza w stosunku do Om. Dlatego ja trzymam się wieku wedlug OM, bo na usg sie to wciąz zmienia.

wybierajac linijke wpisuje sie tylko date ostatniej @ albo gotowy termin porodu, wiec co tu do rzeczy ma miec długosc cyklu???

yhy racja racja :):tak:

Mój gin mowi to samo.
Gratuluje pozytywnych wieści :)

Zgadzam się. Moja dzidzia była wg usg o tydzien młodsza, a po ostatnim badaniu jest 4 dni starsza w stosunku do Om. Dlatego ja trzymam się wieku wedlug OM, bo na usg sie to wciąz zmienia.

yhy yhy racja racja :):tak:

zgadzam sie ,ze tremin z usg jest fałszywy i ważniejszy jest z om, ale długość cyklu i dzień jajeczkowania zmieniają termin porodu, bo jedna kobieta ma dzień płodny 8 dnia cyklu, druga 20(skrajnośc) czyli 12 dni różnicy jesli chodzi o dzień zajścia w ciażę i w zwiażku z tym pomimo,że obie ostatnią meisiaczke miały 1 wrzesnia to terminy porodów będą różne, o ile będą rodzić po pełnych 40 tygodniach ciaży:) Dlatego za ciażę donoszoną uzanjae się ta w 38 tygodniu, i czeka się na wywołanie 2 tyg. po terminie, czyli w 42 tygodniu- przez te 12 dni właśnie. Mama nadzieję,ze mnie zrozumiecie:)

Ostatnia edycja:
a i wpisujac dane do linijki podaje sie date ost @ albo termin porodu,ktory tez sie ustala wg @ wiec to jedno i to samo
róznica Waszego terminu to chyba raczej kwestia kalendarza jakim sie posługuje dany portal.. albo czegos nie rozumiem;-)

avo rozumiem Cię;-) ale wybierajac linijke nigdzie nie zamieszczamy danych o cyklu i dniach polodnych wiec w tej kwestii to chyba bez roznicy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry