reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
alijenka - jak jestem w drugiej ciązy i z kilku linijek korzystałam, tak takiej zeby wpisywac długosc cyklu jeszcze nie spotkałam. Ale widziałam to co pokazałas i z ciekawosci wpisałam, dzien zajscia w ciaze obliczył mi źle:happy: tak wiec róznice na naszych linijkach bedą;-)

no więc ja wiem juz dlaczego mam zadyszkę:(Mam anemię- odebralam wąłsnie wyniki krwi i:

białe krwinki :10,53( 3,50-10)
czerwone: 11,7(12-16)
hematokryt 33,5%(37%-47)
krwinki czerwone:3, 60 ( 3,50-5)
Neutrocyty 7,9 (1,80-7,70)

Magnez 1, 59(norma 1,58- 2,5)

Wyniki przez chorobę okropnie mi poleciały!!!!!!!

Zdenerwowoałm się okropnie:(

a i D-dimery mam już 700:(

avo
no właśnie pisałam chyba, że u mnie zadyszka była przez słabą hemoglobinę, żelazo dostałaś?

A co do terminów porodów to tu w Niemczech w kartę ciąży wpisują termin z om i jeśli usg różni się od om np. o tydzień to oni mówią, że wszystko pasuje i termin z om jest prawidłowy, nie zmieniają tu daty przy każdym usg bo to bez sensu...
zresztą mało kto rodzi w dniu terminu i dlatego mówi się, że jak się urodzi tydzień wcześniej albo później to to jest cały czas w terminie. zamotka straszna ale tak jest, nie ma co się przywiązywać do dokładnej daty :)

KATRINO JA BYŁAM NA BADANIU PRZESIEWOWYM bo mam 35lat W RYZYKU PODTAWOWYM PRZY TRISOMIA 21 jest napisane 1:228,a w obliczonym to już 1:840 doktorek powiedział mi że nie jest źle i jeszcze że jak się obawiam to muszę jechać do Gdańska na badanie krwi potem na bad.prenatalne inwazyjne które może skończyć się niepowodzeniem 1:200 przypadków więc stwierdziłam że dam sobie spokój i mam wielką nadzieje że bobo będzie zdrowe.Przezierność karkowa 1,7mm w wadach płodu też nic nie ma serduszko bije 156ud/min wymiar dwuciemieniowy bpd 18mm .

reklama
Do góry