reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

moj gin nic nie mowil dopoki nie uslyszal ile w poprzedniej przytylam a wlasciwie sie wody napompowalam. ja sie czulam jak balonik i spadlo od razu wszystko no ale ten twierdzi ze moglam miec nierozpoznane zatrucie ciazowe:/mozna tak nierozpoznac po prostu jak badania sa robione regularnie? no albo chcial mnie wystraszyc ze mam tyle nie zrec :D

Moja koleżanka teoretycznie super przechodziła ciążę. Chodziła na wizyty zawsze o tej samej porze, godz. 14:30. Pod koniec 7 miesiąca tak wyszło, że musiała przesunąc wizytę na inną godzinę i przy mierzeniu ciśnienia wyszło, że ma je za wysokie. Wylądowała w szpitalu na 3 dni, obniżyli jej ciśnienie lekami i wypisali. Kupiła sobie ciśnieniomierz i zaczęła sama kontrolować. I po 4 tygodniach znów miała wysokie ciśnienie. Ginka zaczęła ją kierowac do kardiologa. Na szczęscie dziewczyna zadzwoniła do innego gina i tego samego dnia miała cesarkę.

Zatrucie było konkretne, cud że jej i córeczce nic się nie stało. Leżała potem plackiem 1,5 tygodnia i dopiero po 2 tygodniach wyszła z małą do domu.

reklama
LAski to moze rzeczywiscie ja mialam zatrucie bo cholera ja bylam strasznie spuchnieta, spac w nocy nie moglam bo rece i nogi po prostu az pulsowaly, musialam latac pod zimna wode az bolalo. kucac nie moglam bo myslalam ze mi skora na nogach popeka. no i teraz wzielam stara karte ciazy i od 26/27 tyg skoczylo mi cisnienie z tego mojego trupiego 90/50 na 135/85 i wtedy zaczelam brac leki obnizajace cisnienie i jakies inne jeszce. bialka w moczu nie mialam bo wszedzie minusy mam do samego konca ciazy. tak teraz patrrze ze od tego 26/27 zaczelam brac Dopegyt, Isoptin, Fenoterol, Cyclo-3-fort( to wlansie chyb na te obrzeki cos bylo o ile mi sie cos nie pomieszalo) no i no-spe forte i i jakis taryferon czy jakos tak bo niewyraznie napisane.

cześć dziewczyny, ja znowu na chwilkę wpadam i bezczelnie napiszę tylko o sobie, sorki, jak już będę na zwolnieniu mam nadzieję, że będę miałą więcej czasu i będę mogłą pisać regularnie.
Wcześniej pisałam, że mam USG 30.01 ale nie wytrzymałam i przepisałam się na wczoraj -24-01 więc zdaję relację.
dzidzia zdrowa, wszystkie parametry w normie, jest tylko trochę młodsza niż jak wynika z OM.
i będzie >>>>>>>>>>>> DZIEWCZYNKA>>>>>>>>>>>>:-):-):-):-):-):-):-):-)

Dziewczyny, ratunku!!!

Byłam dziś u dentystki, plombowała mi 8. Teraz tak mnie boli, że się skręcam i dostałam gorączki i bólu brzucha. Dzwoniłam więc ponownie do doktor, a ona powiedziała, że ząb jest do wyrwania, a to taka 8, że trzeba ją dłutować i szwy zakładać, a mam unikać stresu, bo mam wtedy skurcze i ląduję w szpitalu. Strasznie boli, strasznie się boję.

W ciąży nie można dostać takiego znieczulenia, które złagodzi ból wyrywanego zęba prawda? A potem powinno się brać antybiotyki, a czy ja będę mogła?
Może masz uczulenie na któryś ze składników plomby. Bo nie możliwe, żeby tak od razu jakieś zapalenie się wdało. Też bym spróbowała ją wydłubać, albo idź z powrotem do dentysty niech on to zrobi.

Nie wiem dokładnie jak to jest ze znieczuleniem do wyrywania, ale ogólnie można i nawet czytałam, że większą szkodę może przynieść stres związany z leczeniem bez, niż samo znieczulenie.
cześć dziewczyny, ja znowu na chwilkę wpadam i bezczelnie napiszę tylko o sobie, sorki, jak już będę na zwolnieniu mam nadzieję, że będę miałą więcej czasu i będę mogłą pisać regularnie.
Wcześniej pisałam, że mam USG 30.01 ale nie wytrzymałam i przepisałam się na wczoraj -24-01 więc zdaję relację.
dzidzia zdrowa, wszystkie parametry w normie, jest tylko trochę młodsza niż jak wynika z OM.
i będzie >>>>>>>>>>>> DZIEWCZYNKA>>>>>>>>>>>>:-):-):-):-):-):-):-):-)
Gratki! :tak:

Moja koleżanka teoretycznie super przechodziła ciążę. Chodziła na wizyty zawsze o tej samej porze, godz. 14:30. Pod koniec 7 miesiąca tak wyszło, że musiała przesunąc wizytę na inną godzinę i przy mierzeniu ciśnienia wyszło, że ma je za wysokie. Wylądowała w szpitalu na 3 dni, obniżyli jej ciśnienie lekami i wypisali. Kupiła sobie ciśnieniomierz i zaczęła sama kontrolować. I po 4 tygodniach znów miała wysokie ciśnienie. Ginka zaczęła ją kierowac do kardiologa. Na szczęscie dziewczyna zadzwoniła do innego gina i tego samego dnia miała cesarkę.

Zatrucie było konkretne, cud że jej i córeczce nic się nie stało. Leżała potem plackiem 1,5 tygodnia i dopiero po 2 tygodniach wyszła z małą do domu.

MŁODAK - nie rozumiem tak napisałas...:zawstydzona/y: co maja te stałe godziny do tej przełozonej wizyty??? W ktorym tyg zaczelo jej skakac to cisnienie? Czemu lezała 1,5tyg???:szok:

i ile wazyły dzieciaki???? blond - dopegyt- to lek na nadcisnienie, dla ciezarnych (ja brałam 3razy dziennie i nic nie dawał:baffled:) isoptin to tez od serca i cisnienia a fenoterol na podtrzymanie ciazy, szyjke:happy: Brałam:tak:

mona - gratuluje!!;-)

Ostatnia edycja:
Czytam Was, ale tak mnie głowa boli, ze nie wiem co komu odpisać, 32godzine nie śpie o łapie mnie kryzys dopiero teraz, a tu trzeba po dziecko do szkoły iśc, za 30min, więc może lepiej pójdę już abym nie przespać. A melise kupiłam tez.

Dziewczyny, ratunku!!!

Byłam dziś u dentystki, plombowała mi 8. Teraz tak mnie boli, że się skręcam i dostałam gorączki i bólu brzucha. Dzwoniłam więc ponownie do doktor, a ona powiedziała, że ząb jest do wyrwania, a to taka 8, że trzeba ją dłutować i szwy zakładać, a mam unikać stresu, bo mam wtedy skurcze i ląduję w szpitalu. Strasznie boli, strasznie się boję.

W ciąży nie można dostać takiego znieczulenia, które złagodzi ból wyrywanego zęba prawda? A potem powinno się brać antybiotyki, a czy ja będę mogła?

Dokładnie tak jak powiedzialy dziewczyny, powinna wyjąc Ci plombe i załozyć lekarstwo. W ciązy jak najbardziej możesz dostac solidne znieczulenie, tyle, że lepiej takie bez adrenaliny. Natomiast rwanie zeba może spowodowac krwotok więc nie wiem czy to w ciazy wskazane....Nie wiem, nie jestem dentystą, ale wydaje mi sie , że wyrywanie zęba to zawsze ostatecznosć.

reklama
Buziak o wlasnie tak jak piszesz:) tez posprawdzalam i ten cyclo 3 fort byl na obrzeki a to ostatnie to po prostu zelazo bylo. a Ty zatrucie mialas? ta reszta lekow to zauwazylam ze dosc popularna byla wsrod mamusiek na pazdzierniku pod koniec ciazy, wiele z nas je bralo, szczegolnie ten fenoterol. pamietam ze po tym fenoterolu i isoptinie kijowo sie czulam i nie chcialam go brac ale o co dokladnie chodzilo to juz nie pamietam na szczescie:)na razie mam cisnienieo.
Mlodak ja wlasnie tez nie rozumiem tej czesci z tym przelozeniem godziny wizyty :D:D:D

a czym sie rozni znieczulenie do wyrywania od znieczulenia do plombowania????bo ja zglupialam. ja normalnie dostaje znieczulenie w ciazy jak zeby lecze, a wlasciwie leczylam.

Do góry