reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Szkoda, że ja już też zakończyłam zakupowe szaleństwo ;-)

wyobrazmy sobie co sie z nimi robi jezeli babeczki zmieniaja je poza domem? nosimy w torebce czy kieszeni???
No ciekawe.... :dry:

Tak samo się ostatnio zastanawialiśmy z M nad tymi koszami nad pieluchy. Że niby neutralizują nieprzyjemny zapach itd. Ale ktoś go w końcu musi otworzyć i opróżnić, prawda?:baffled:

reklama
yyyy Buziak nie zadawaj trudnych pytan:confused::rofl2:

Macku masakra jak oni wygladaja dziwnacznie. a tak wogole to oni niby zakupy tylko w lumpeksach robia...no ladny lumpeks...ja w takim nie bylam...

Macku ja taki kosz na pieluchy mialam i naprawde nie czuc, bo to nie jest tak ze wrzucasz tylko do tego kosza. wkladasz pieluche, krecisz takim kolkiem i to zawija pieluche jak "cukierka z 2 stron. potem jak kosz jest pelny to masz taka dluuga parowke z tych pioeluch, kazda osobno zawinieta:) nie czuc. chociaz jak juz dziecko je to co rodzice tozaczyna troche dawac mimo to i wtdy ten kosz sie juz nie sprawdza

Ostatnia edycja:
A kochana do tego wynaleziono woreczki. okooo 30 zł sztuka :) I nosisz od rana do poźnego wieczora. W torebeczce

Mój M zapytał tylko czy aby to wyprac to trzeba uskładać pełen wsad do pralki

blond_20- no wlanie slyszalam podobna opinie o tych "swinkach" pojemnikach na pieluszki
ze sprawdzaja sie do pierwszych obiadkow ;-)
ja bede miec, ale to z racji prezentu, nie myslalam, by go kupic
ale chyba te wklady sa drogie?

jeden wklad 25 zl tak okolo. to wystarczalo na jakies 3 tygodnie srednio, na poczatku na krocej bo dziennie szlo kilkanascie pieluch na poczatku.
ja mialam kosz sangenic z serii tommee tippee:) sprzedalam go jak wlasnie przestal swoja role spelniac. ale powiem szczerze ze te pampersy przynajmniej u mnie na poczatku i tak nie smierdza wiec wydaje mi sie ze normalny kosz z przykrywka da rade bo i tak trzeba go codziennie wyrzycac bo jest tego duzo. albo i czesciej. ten sangenic miescil mi 28 tych malych pieluch wiec powiedzmy 2 dni i rzeczywiscie nic nie bylo czuc, ale wlasnie po paru miesiacach to zeby napelnic go to trzeba by bylo nie oprozniac go przez kilka dni:/ a jak sie codziennie wyrzuca i tak to po cholere taki kosz:p

Macku ja taki kosz na pieluchy mialam i naprawde nie czuc, bo to nie jest tak ze wrzucasz tylko do tego kosza. wkladasz pieluche, krecisz takim kolkiem i to zawija pieluche jak "cukierka z 2 stron. potem jak kosz jest pelny to masz taka dluuga parowke z tych pioeluch, kazda osobno zawinieta:) nie czuc. chociaz jak juz dziecko je to co rodzice tozaczyna troche dawac mimo to i wtdy ten kosz sie juz nie sprawdza

ciekawe jakby sie tam jakis stary zesrał to czy by zneutralizowało:-D:-D przepraszam nie mogłam sie powstrzymac:rofl2:

A kochana do tego wynaleziono woreczki. okooo 30 zł sztuka :) I nosisz od rana do poźnego wieczora. W torebeczce

Mój M zapytał tylko czy aby to wyprac to trzeba uskładać pełen wsad do pralki

worek nie worek - wyobrazacie sobie takiego zuzytego sledzia w torebce nosic???????? w zyciu!!!
I tu powstaje pewien niesmak dotyczący pytania - co kobiety nosza w torebkach... :baffled: fuuuu

Hej Dziewczyny:-)

Dopiero teraz sie witam bo znowu nie mialam czasu na forum w dzień:-(
Tak to jest jak sie ma chore dziecko w domu ale juz widzę poprawę:tak:
Mam nadzieje, ze jutro, pojutrze bedzie juz calkiem zdrowy:-)

Oczywiscie nadrabiam, nadrabiam i znowu o jedzeniu, lasagne mniam:zawstydzona/y: o lodach i truskawkach juz nawet nie wspominam:zawstydzona/y:

a wiecie jaki jest szczt chamstwa??
Polozyc dziecko spac i zjeść jego ulubiony jogurt:zawstydzona/y::zawstydzona/y: malo tego, pyszny bananowo-waniliowy jogurt plus bita smietana:zawstydzona/y: masakra, co nie?? Jakby sam jogurt nie wystarczyl.

aga to malo spałaś:-( moze dzisiaj nadrobisz?!;-)
Nie mozna przeciez tak bo sie zamęczysz :(

Viola ja uzywalam oliwki Johnson i bylam zadowolona:tak: chociaż wiem, ze duzo ludzi na nie narzeka:tak:

carla wszystkiego Najlepszego:-)

MatMax spokojnie, wszystko bedzie dobrze i proszę nie mysleć o zadnych przedwczesnych porodach;-)

A ja nawet nie wiedzialam, ze Reni Jusis tak odwala:zawstydzona/y:
Tzn, co nieco wiedzialam ale o tych podpaskach np nie, bleeee:baffled:

Jak bylam dzieckiem to też robilam wiele operacji moim misiom i lalkom:tak:
Ale jak wzielam sie za lalkę kuzynki to niezle wpadła w szał i rodzice musieli odkupić:zawstydzona/y: apropo kuzynki, rowny tydzien temu sie mi pochwalila, ze bede ciocia a dzisiaj, ze jednak juz nie bede, poronila:-(

Polecam AA żel do pięlęgnacji piersi w okresie ciąży pomaga na ból swędzenie czy sucha skóra:-)

Mam z tej serii krem na rozstepy do brzucha i piersi, wiec napewno wybrobuje....:) dzieki!

Co do oliwki johnsonna mam tą w żelu pomarańczową... kupilam pare dni temu uzylam raz i niestety jestem uczulona na nią .... tzn juz kiedys uzywalam i bylo to samo ale myslalam ze przeszlo... wiec moge komuś ją za darmo podesłac... bo jest doslownie raz wycisnieta a ja ją wywale bo jest mi zbedna;/

Ostatnia edycja:
w szoku jestem jak zobaczyłam te kubeczki i podpaski :szok: A fuj!

Wspomniałyście o orzechach piorących i ja w nich piorę. Oczywiście nie dopierają wielkich brudasów ale wg mnie nadają się do normalnego prania :tak:. I najważniejsze nieuczulają - Maciek ma problemy skórne (AZS) i nie powodują podrażnień. Do tego olejek zapachowy i pranie pięknie pachnie ;-).
Nie nadają się tylko do białego.

paulina gratki :-)

mlodak dzięki :tak: O tym sklepie nad tunelem kompletnie zapomniałam.

kamila jak twoje wyniki?

reklama
Pola wazne ze byl dobry:p a dziecku odkupisz:p:p:p

Buziak wiesz co Sicil bedzie miala to na swoim przetestuje:p
boze wogole jakie tematy sie dzisiaj przez ta reni nas dzisiaj trzymaja :D
ale tak sobie mysle ze ten tomek makowiecki to musi ja bardzo kochac skoro wytrzymuje w domu ten caly syf z praniem zasranych pieluch i podpasek wielorazowych:/ w czym oni to piora? w pralce normalnie to ufajdane ?ja bym sie bala ze pralke zapaskudze masakra:/aaaaaaa nie zasne dzisiaj. reni mi sie przysni...
ale jak juz buziak po bandzie leci to tak mysle ze papieru tez nie uzywaja w wc tylko chusteczek wielorazowych i do pralki?:confused::rofl2:

Do góry