reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ja miałam takie noce, że jak wstawałam na siku to miałam aż prześcieradło mokre i głównie leciało z lewego - na tej stronie staram się spać. Dlatego śpię już od jakiegoś czasu w staniku z wkładkami - w dzień nie noszę wkładek - ale na staniku czasem widzę jakieś lekkie ślady :-(

A ja mam pytanie: jak jest z mlekiem - bo.... jak dziecko np rodzi się wcześniej to hormony wysyłają sygnał, że czas na większą produkcję - czy jak? Bo Sisil pisała, że będzie karmić maluszka swoim mlekiem - czyli już w 28/29 tyg piersi mogą zacząć produkować taką ilość mleka?

reklama
Ja miałam takie noce, że jak wstawałam na siku to miałam aż prześcieradło mokre i głównie leciało z lewego - na tej stronie staram się spać. Dlatego śpię już od jakiegoś czasu w staniku z wkładkami - w dzień nie noszę wkładek - ale na staniku czasem widzę jakieś lekkie ślady :-(

A ja mam pytanie: jak jest z mlekiem - bo.... jak dziecko np rodzi się wcześniej to hormony wysyłają sygnał, że czas na większą produkcję - czy jak? Bo Sisil pisała, że będzie karmić maluszka swoim mlekiem - czyli już w 28/29 tyg piersi mogą zacząć produkować taką ilość mleka?

Tak, organizm wysyła sygnał do mózgu w momencie gdy rodzi się dziecko ,że to już czas na produkcję mleczka:) Niezależnie w którym tygodniu ciąży ono się rodzi :)

Witam się i ja :-D
Aylin wszystkie naj naj naj :-D

Leń na maksa dziś :-(
Myślałam że skończymy wczoraj pokoik dla małej ale się nie udało bo chłopaki jak przykręcali mi karnisz wwiercili się w prąd i zaś kłucie ściany !!!!

Mi z cycków jeszcze nic nie poleciało i tak się zastanawiam czy to normalne bo widzę że chyba już każdej z Was coś wylatuje !!!!

Witam nową mauśkę !!!!!!

Ostatnia edycja:
Tak, organizm wysyła sygnał do mózgu w momencie gdy rodzi się dziecko ,że to już czas na produkcję mleczka:) Niezależnie w którym tygodniu ciąży ono się rodzi :)

Mądry organizm :tak: dla mnie niektóre "zjawiska" które zachodzą w organizmie to naprawde cud!

Aaaa przypomniało mi się bo wczoraj pisałyście o cerze, ze Wam sie pogorszyła. Ja od jakiegoś czasu używam mydła naturalnego (przedtem jakieś żele itp ale tylko po tym mydle mogę powiedzieć ze mam nareszcie oczyszczoną twarz :-D) BIOLANDER - kosmetyki naturalne i bio. Kosmetyki naturalne, Mydła, Alep, Szmpony, Dezodoranty, Alepia - Biolander Natura także polecam :tak:

hejka:-D
my pokahontas ogladałyśmy z rana bo akurat się zaczynała jak włączyłam TV:-p

Ja też nie oprasuje, nie umiem, nie lubię i słabo mi się przy tym robi:-D Za to mój M jest mistrzem to niech sobie prasuje:-D ja potrafię w wymiętolonej koszuli iść do ludzi i co:-p:laugh2: moj wybór a dziecięce jak się poskłada nie widać że nie prasowane:-)
Co do mleka, mnie raz wiecej, raz mniej ale już praktycznie co noc z cyca kapie:-D

Sygnał do produkcji mleka daje łożysko,jeżeli się je usunie czyli jak kobieta urodzi sn lub przez cesarkę to w ciągu 48 godzin następuje produkcja w mleczarni:)

Witam nową mamusię:)

U nas dziś słoneczko:)

Mnie jeszcze nic nie leci tylko czasem takie suche biale kropki na sutkach widze. Moze za wczesnie albo jeszvze cos innego. Juz tyle razy sie przekonalam, ze to indywidualna sprawa i tego sie trzymam.

reklama
Dzień dobry! :-)

Witam nowe forumowiczki :tak:

Aylin sto lat!!!
Witam Was i Pozdrawiam :) przepraszam, ale czytam tylko wiesci ze szpitala, ale juz pomału dochodze do ładu z przeprowadzką i remontem kuchni, więc niedługo powróce na bb.
No jesteś w końcu ;-) Już myślałam, że się na nas obraziłaś, czy cuś...

Witajcie,

widzę,że coraz bardziej się skarżymy:)
A ja się skarżyć nie zamierzam. :no: Jestem w długo oczekiwanej, wywalczonej ciąży z wymarzoną córeczką i najważniejsze, aby wszystko było w porządku z małą i aby donosić ciążę jak najdłużej. To, że niewygodnie mi się śpi, albo coś pobolewa nie ma większego znaczenia...

Oj przydałby się tu Buziak i rozruszał trochę towarzystwo ;-)

do tych czerwcowych mamus dopisuje sie samemu?

leydykiss tam cię powinna dopisać osoba,która założyła wątek-ale Lena się nie pokazuje.Mnie też tam nie ma,ale nie martw się -i tak najwięcej dzieje się na głównym!
Tak jak napisała Kamila ja też mogę Was dopisać do listy. Jako moderator mogę robić zmiany w każdym poście, także strzeżcie się! ;-)
Napiszcie mi na priva wszytkie niezbędne info.
Ja też nie mam zamiaru prasować!Nienawidzę tego i już!!!!!U nas też każdy prasuje jak jest potrzeba dla siebie,nawet młody!A dla Jaśka to może na pierwszy raz przelecę tetry i ubranka a potem to oleję.Moja mama nigdy nie prasowała mi pieluch a wtedy nie było pampersów i jakoś żyję:-D
Dziewczynki powiedzcie mi czy wam też tak leci z cycuchów?Bo ja już normalnie nie wyrabiam,jak tak dalej będzie to wszystkie wkładki zużyję przed porodem:szok:
Ja też raczej nie będę prasować, bo i na co dzień robię o tylko wtedy, kiedy ubrania naprawdę się o to proszą ;-)
Ostatnio czytałam na ten temat w jednej z tematycznych gazet. Wyczytałam, że z tym prasowniaem nie chodziło tylko o to, aby nie były pogniecione, ale też o wyeliminowanie bakterii/zarazków. Ale o ile kiedyś miało to sens tak teraz, gdy mamy pod ręką pralki piorące w wysokiej temperaturze i dobre proszki można to sobie darować...

Mnie nic nie leci tylko schodzi mi tak jakby naskorek z skutków co jakiś czas.
A jesteś pewna, że to włąśnie nie zasuszona siara? Mi cycki trochę przeciekają i wieczorem jak zdejmuję stanik to mam właśnie takie białe grudki/płatki. :tak:

U mnie produkcja odbywa się już od dłuższego czasu, ale delikatnie i obywa się bez wkładek.

Do góry