reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Mia tez ma osobny pokoik, ale na wszelki wypadek sofa tez u niej stoi gdyby jednak przyszlo mi znowu borykac sie z problemem spania:-D:-D:-D

u mnie na poczatku też była opcja że będziemy spać z dzidzią ale się nie da łóżka tam wstawić, a jednocześnie mieć wszystko co dla niej potrzebne pod ręką, a ja nie widzę tego że bym miała sama spać bez mojego K

Muńka masz rację co do kołysania właśnie niedawno gdzieś o tym mówili że dzidzi nie uczy się bujania jak już jest na świecie dzidzia jest bujana 9 miesiecy w brzuchu u mamy i nie powinno się tego jej później odbierać bo to ważny element w rozwoju dziecka

Ostatnia edycja:
reklama
Co do spania to moj mlody tez od poczatku spal sam, i to tez po przeczytaniu jezyka niemowlat sobie wkrecilam ze musi i koniec.jak sie darl na poczaku to nawet probowalam go wziac do siebie ale to nie bylo roznicy i tak plakal dalej wiec dalam spokoj od razu i spal u siebie. zreszta ja po urodzeniu mlodego poznalam swojego W...:-pwiec nie moglam pozwolic na to ze jak w koncu przyjdzie TA noc to on znajdzie niemowlaka w lozku :D:D:D nie zebym byla wyrodna matka ale to tez mialo znaczenie hihi
ale ja sie nie mam zamiaru zarzekac ze bede robic tak czy tak, karmic w okreslony sposob , dawac smoczka czy nie itg. wlasnie tak jakGkvip pisze ze jak juz dziecko placze bez przerwy to naprawde nasze zalozenia przedporodowe i inne swiatopogladowe ida w cholere i robi sie wszystko zeby miec chociaz chwile ciszy.rozne sa dzieci i roznie to moze byc, i to ze mi tak latwo poszlo z mlodym ze mi spal u siebie nie znaczy ze bedzie roznie latwo z kolejnym. podobnie z nocnikowaniem jest, jak jedne matki wmawiaja innym ze spokojnie mozna roczne dziecko nauczyc nocnikowac i nie rozumieja ze cp 2 latek nie kuma o co chodzi, twierdza ze wina jest po stronie matek, ze nie potrafia nauczyc. a znam wiele przykladow ze jedno dziecko na nocnik siadalo jak mialo rok a nastepne ma 3 lata i nie moze zalapac o co chodzi. a nauka i matka ta sama nie?:)nie ma co porownywac sie do innych matek, dzieci itd.

to naprawde nasze zalozenia przedporodowe i inne swiatopogladowe ida w cholere i robi sie wszystko zeby miec chociaz chwile ciszy.rozne sa dzieci i roznie to moze byc, i to ze mi tak latwo poszlo z mlodym ze mi spal u siebie nie znaczy ze bedzie roznie latwo z kolejnym. podobnie z nocnikowaniem jest, jak jedne matki wmawiaja innym ze spokojnie mozna roczne dziecko nauczyc nocnikowac i nie rozumieja ze cp 2 latek nie kuma o co chodzi, twierdza ze wina jest po stronie matek, ze nie potrafia nauczyc. a znam wiele przykladow ze jedno dziecko na nocnik siadalo jak mialo rok a nastepne ma 3 lata i nie moze zalapac o co chodzi. a nauka i matka ta sama nie?:)nie ma co porownywac sie do innych matek, dzieci itd.

:tak::tak::tak:

Boszsze...ile dzis piszecie...nie bylo mnie 4 godziny i chyba 6 stron naskrobanych ;)

Zakupilam i juz nawet zdazylam odebrac monitor oddechu z niania wlasnie angelcare :-) Jak malzonek wroci z pracy to rozpracuje te urzadzenia, bo ja slabiutka, oj bardzo slabiutka jesli chodzi o techniczne kwestie...

Mamy lozeczko 120x60, mimo, ze tez zastanawialismy sie pierwotnie nad wielkoscia 140x70. Mamy tez komode i przewijak na nia. Wszystko za niewiele ponad 600 zl na allegro :-) na razie lozeczko wstawilismy do naszej sypialni, ale caly czas mamy dylemat - czy Maly razem z nami w pokoju, czy w pokoiku wlasnym obok...Mam dylemat, bo ja chyba nie bede karmic na lezaco - za male piersi, nastawiam sie na nakarmienie na siedzaco, wiec i tak bede pewnie wychodzi do duzego pokoju na karmienie, wiec to czy Maly bedzie spal z nami, czy nie bedzie chyba az tak kluczowe. Juz sama nie wiem...

Oby Dorotce nie wywolywali jeszcze porodu, przeciez ma jeszcze chyba 3,5 tygodnia do terminu.

Ide cos zjesc - zrobie sobie chyba spagetti ze szpinakiem, feta i pomidorkami suszonymi :tak::tak::tak:

hej ja już po pecherz płodowy w całości czyli to nie były wody :tak: mała waży 2900 czyli malutka przez to termin z USG przesunął się mi na 10 czerwca ale główka bardzo nisko także powiedział że w każdej chwili może się zacząć a co najważniejsze obróciła się główką w dół czyli nie będzie cc :-)

Hej,

oczywiście nie mam czasu zeby spokojnie usiąść i poczytać, Mlody daje dzisiaj popalić i jeden i drugi w sumie:-D zara klade Kube do spania i bedzie spokoj.
Jak zasnie bo ocieplaja nam dom i niezle sie dzieje, wlasnych mysli nie slysze:wściekła/y: ale efekty juz widac wiec sie cieszę.
Mąż mi powiedzial ze widzi po mojej minie, ze sie denerwuje i ze zamowil 3 dni wolnego jak skoncza w przyszlym tygodniu, i myje okna i sprzata dom na blysk:szok: dobrze ze pomyslal, a ja jak idiotka latam co po chwile do szafy czy sie ciuszki nie kurzą czasem:zawstydzona/y: na szczescie nie:-)

trzymam kciuki za wizyty, za dorotę:tak:

esperanza co do tego lakieru tez slyszalam wlasnie ale wiem ze sa szpitale, w ktorych nic nie mowia jak kobieta ma obraczke do cc. U mnie pamietam, ze pytala.

co do rad tesciowej to moja na szczescie nic nie mowi i ma szczescie:-D
nawet nie spyta czy cos chcemy dla Malego, nie wspominajac o Kubie:wściekła/y: i to mnie wkurza, bo taka chytra na kasę:/ potrafi tylko godzine na skype gadac jakie to w Polsce wszystko drogie, taak a u nas w UK za darmo daja.

reklama
blond - dobrze mowisz kobieto :tak: polac ci trzeba:-D

jeszcze troche i bedziemy mogly polewac sobie cos innego niz mleko :))))bedziemy do monitora pic:cool2:

M@dzia super ze wszystko ok:)a waga mimo ze mniejsza to bezpieczna wiec do dziela:p zreszta nie wszystkie dzieci rodza sie z ta sama waga.

Hatszept my na poczatku bedziemy mieli lozeczko z mlodym u siebie a potem chcemy przeniesc do pokoju rafala jak bedzie mniej w nocy sie budzil, zeby tamten sie wyspac mogl:)

Do góry