reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

kurde no jak Wy rozróżniacie skurcze od rozpychania się dzieciaka? Bo ja chyba jeszcze ani jednego nie miałam, nawet pół.
Rysica koniecznie fotki proszę :)

reklama
Witam Was już jako mama:)

Czuję się rewelacyjnie. O 8:30 założyli mi cewnik i zabrali na sale operacyjna, a o 9 maly był na świecie. Od 9:30 do 11:40 lezalam na sali pooperacyjnej. Potem wrócilam na sale gdzie czekał juz na mnie K. z naszym malenstwem.
O 16 posadzono mnie, a o 17:30 poszlam sie umyć. Czuje sie naprawde dobrze i gdybym miala znow wybierać to decyzja pdalaby na CC. Owszem czuje ciagniecie, ale nie jest to do nie wyyrzymania i nawet pielegniarki mnie podziwiaja.

Maluszek prawie caly czas śpi. Płakal dwa razy - jak był glodny, a potem jak zrobił kupkę.

Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za trzymanie kciukow.

Suuuuper!!!!!:-D oby każda z dziewczyn miała tak po cesarce :tak:

Młodak - CUDOWNIE!!! :D Jej jak Ty dobrze zniosłaś tę cesarkę! :D

a my odebraliśmy wózeczek :D:D:D
Mąż widział go po raz pierwszy na żywo :D Bo wcześniej widział tylko na fotkach, a wybierać wózek byłam z rodzicami bo mąż był w pracy a chciałam już zamówić ;P Dużo miłych niespodzianek mnie spotkało, bo:
kołpaki były czarne i bardziej "dizajnerskie" niż w wersji pokazowej, stelarz jest pod kolor wózka a nie koloru aluminiowego, a podnóżek jest obszyty nie folią a skajem czarnym, co wygląda genialnie i na dodatek jest bardziej wytrzymałe :D Jestem happy :D Jutro Wam w dzień wrzucę fotki :D

poza tym miałam dzisiaj sporo skurczy, nawet co 20 minut, ale króciutkie, 5-10 sekundowe!
Przychodzą do nas znajomi wieczorkiem (sąsiedzi z piętra) bo znajomy przyjechał na kilka dni do PL (pracuje w Belgii) ale jutro jadą z synkiem do rodziców sąsiada, więc później już nie będzie okazji. No i mąż po tych moich skurczach powiedział, że dziś nie pije z sąsiadem ;P

w opisie Wasz wózek przypomina mi nasz :-D

Ostatnia edycja:
Witam Was już jako mama:)

Czuję się rewelacyjnie. O 8:30 założyli mi cewnik i zabrali na sale operacyjna, a o 9 maly był na świecie. Od 9:30 do 11:40 lezalam na sali pooperacyjnej. Potem wrócilam na sale gdzie czekał juz na mnie K. z naszym malenstwem.
O 16 posadzono mnie, a o 17:30 poszlam sie umyć. Czuje sie naprawde dobrze i gdybym miala znow wybierać to decyzja pdalaby na CC. Owszem czuje ciagniecie, ale nie jest to do nie wyyrzymania i nawet pielegniarki mnie podziwiaja.

.

Ja podpisuje sie pod tymi slowami. Wiecej strachu jest przed niz po.
Mialam tez cudowna opieke, wiec to napewno tez przyczynilo sie do mojego zdania na temat cesarki.
A wieczorem oddawalam malego na cala noc i moglam odpoczac.

Duzo juz nas czerwcowek-majowek:-D

Oj młodak snoopy gratulacje.

Ja dzisiaj ogarnęłam garderobę, przjrzałam rzeczy trochę ich wyniosłam i umyłam trzy okna. A teraz mnie wszystko boli.

to super mamuski ze tak dobrze dochodzicie do siebie!!!!
moje ogromne gratulacje~!!!!!!!
dla wszystkich mam!!!!!!!!

A odnosnie działki to wiem ze z duza jest wiecej roboty ale lepsza troche za duza niz troche za mała ;)

A odnosnie działki to wiem ze z duza jest wiecej roboty ale lepsza troche za duza niz troche za mała ;)

a juz na pewno niz troche zadna :D:D:D:D ja to marze zeby chociaz balkon miec:wściekła/y: szczescie ze zawsze do mamy na wies mozna pojechac...

Mlodak i tak wlasie powinno byc!:)))) bardzo sie ciesze ze dobrze sie czujecie!strach ma wielkie oczy niepotrzebnie.

Snopy gratuluje!!!ale nas zaskoczylas :)

a juz na pewno niz troche zadna :D:D:D:D ja to marze zeby chociaz balkon miec:wściekła/y: szczescie ze zawsze do mamy na wies mozna pojechac...

Mlodak i tak wlasie powinno byc!:)))) bardzo sie ciesze ze dobrze sie czujecie!strach ma wielkie oczy niepotrzebnie.

Snopy gratuluje!!!ale nas zaskoczylas :)

:-D:-D:-D

a na balkoie latałabys w majtkach??? :-)

no snoopy nic nie mowiła siedziała po cichu i prosze ;-)

Ja podpisuje sie pod tymi slowami. Wiecej strachu jest przed niz po.
Mialam tez cudowna opieke, wiec to napewno tez przyczynilo sie do mojego zdania na temat cesarki.
A wieczorem oddawalam malego na cala noc i moglam odpoczac.
Ja nie oddawałam małego na noc, a gdzie tak jest? Do nas tylko przychodziły pielęgniarki z tekstem: Nie lenić się, przystawiać... Ja nie leniłam się, ale ciężko było zejść z tego łóżka i wejść z małym, to najgorzej wspominam, wysokie łóżko...
Dziewczyny co jest najlepszego na kaszel??Bo jak tak dalej pojdzie to wypluję płuca, oskrzela i wszystko:wściekła/y:Jak mnie dorwie atak to az sie wymiotowac chce
Syrop z cebuli? Syrop z mniszka lekarskiego mojej mamy? lub taki
http://ebrzuszek.pl/kobieta/index.php?option=com_content&task=view&id=440&Itemid=116

Wy tu o masażach a ja żrę, poprostu pochłaniam żarcie dzisiaj :(
uwierzycie, że w ciągu dnia wmłóciłam kilogram truskawek ? masakra :(
A teraz dopadłam cudne chorizo (w Biedronce się pojawiło prawdziwe hiszpańskie chorizo za niecałe 6zł :) )

Moja Droga u mnie podobnie. Dziś tylko ruszam buzią. W między czasie pączki takie z serka waniliowego, 2 big milki w czekoladzie, teraz skończyłam rogaliki z dżemem. Na obiad było pesto z fetą i oliwkami, ale przed 22 wciągnęłam jeszcze tortillę.
A właśnie... Zachciało mi się ostatnio dania z makaronem sojowym, czy makaron sojowy i chiński to to samo??
Macie jakiś przepis?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1371,ti...Ie-yZXJaDNqDhDuQab_dfPj7ghhg&ticaid=1e88d#_=_

"Paweł ZawitkowskiZobaczcie jak straszliwe potrafią być pierwsze chwile życia naszych dzieci! Wielu z nas było świadkami tego dramatu, strachu swych pociech w trakcie pierwszych kąpieli w szpitalu. Potem, często sami mieliśmy kłopoty z
pierwszymi kąpielami w domu. Młode często bały się, krzyczały. Po takich doświadczeniach z pierwszą kąpielą to nie dziwne! Na dodatek, od lat słyszymy, że nic im się nie stanie, nawet jeśli trochę popłaczą! Niestety, stanie się! Od lat wiemy, że stres i dyskomfort dewastuje procesy dojrzewania. Film, który oglądacie nie wymaga komentarza!
To esencja najwyższego stopnia totalnego braku "kultury dotyku" i braku szacunku dla nowonarodzonych i ich rodziców! Od lat walczymy o poprawę jakości opieki nad naszymi dziećmi w szpitalach. Jest coraz lepiej, ale też
ciągle spotykamy się z takimi przykładami, jak ten pokazany na filmie. Może już dość?! Napiszcie co na ten temat myślicie, Wasze komentarze przekażemy kadrze medycznej. Obiecuję... PZ"

http://www.youtube.com/watch?v=obqXKLIEbuw
Paweł Zawitkowski

Zobaczcie jak piękne mogą być pierwsze chwile życia naszych dzieci. Nawet w szpitalu, nawet w trakcie kąpieli, w obcych rękach. Film, który oglądacie nie wymaga komentarza :). To esencja najwyższego stopnia "kultury dotyku" i szacunku dla nowonarodzonych. Polecamy :)
Jeszcze jedno. Od lat walczymy o poprawę jakości opieki w klinikach neonatologicznych i pediatrycznych. Jest coraz lepiej, ale ciągle jeszcze wiele do zrobienia. Napiszcie co myślicie na ten temat. Napiszcie jak Wam się podoba ten film. Wasze opinie przekażemy kadrze medycznej, a Wasze głosy pomogą nam przekonać ich, że warto i można "pięknie pielęgnować". Ja to lubię :)

http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ&list=FL-8GGVRpZGkqvF0o82CUppA&index=0&feature=plcp "

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,

dzięki za podpowiedzi w sprawie wizyty z młodym na usg. Byliśmy całą rodzinką, wszystko fajnie przebiegło, młody widział serducho i zdjęcie :-) Szczegóły z wizyty na odpowiednim wątku :tak:

MOge prosic o przepis na tarte???

Ja też chcę, ja też :rofl2:

Iwon dostalam wiadomosc i nawet Ci odpisalam :) Lozeczko juz zlozone i sie nie rozpada (tfu tfu) wiec chyba dalismy rade :D

O kurtka, dzisiaj sprawdzałam wiadomości i nie widziałam od Ciebie, pewnie coś przegapiłam, muszę tam zrobić porządek!

A ja się chciałam pochwalić, że jak mąż wróci to jedziemy odebrać wózek - w końcu!!!!! :)

Pokaż fotki :-)

Ja przy pierwszym porodzie miałam masaż szyjki, tak samo przebijanie pęcherza - lekarz robil wszystko żeby mi pomóc urodzić - i powiem Wam, że kompletnie nie kojarzę, żeby mnie ten masaż bolał :no: Więc albo lekarz był mega dobry i delikatny albo w tym bólu porodowym było mi już wszystko jedno, byle jak najszybciej urodzić ;-)

Do góry