reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

witajcie piąteczkowo

hatszept - poród wywoływany oxy jest bardziej bolesny, dlatego bardzo chciałabym, żeby maleństwo samo się zdecydowało na opuszczenie mojego brzucha

reklama
Hejka!!

Ja nie śpię od 7.00, bo zawsze o tej godzinie budzi mnie męża budzik...szkoda tylko, że on jeszcze śpi, a kolejne drzemki nie robią na nim wrażenia...:-D:-D:-D
Jestem pozytywnie naładowana po wczorajszej wizycie i tak bardzo chciałabym już przytulić córeczkę, że chyba zwariuję!!! dziś mi się śniła, ale miała już ok. 6 lat. Rzadko mi się śni, ale jeśli już to raczej starsza.
Pogoda okropna, ale nie ma co narzekać. Deszcz też jest potrzebny.

Hej
u mnie identycznie, ciekawa jestem tylko jak sobie mężuś poradzi :-D

poradzą sobie na pewno, ale jak zawsze mam w sobie to poczucie, że pewnie zrobiłabym to lepiej i będę po nim poprawiać:-D a to tylko ubranie pościeli!!! ehh... muszę się tego wyzbyć, bo go za bardzo przyzwyczaję, że wszystko ja robię!

Hej Kochane!
Brak weny na pisanie przez ostatnie 2 dni...może też jakieś przerażenie mnie dopada, bo mój gin chce mnie w poniedziałek położyć do szpitala, bo znowu coś do końca nie tak z tętnicą pepowinową. Wizja szpitala trochę dobijająca, ale przecież to końcówka, prawda?! Mam nadzieję, ze nie bedę tam lezeć do terminu lub po...:no:
Będą pewnie indukować poród - słyszałam, że taki poród o wiele bardziej boli niż zaczynający się w sposób naturalny. To prawda??? Wiem, że u mnie w szpitalu najpierw biega się z takim cewnikiem - "balonikiem" chyba, a jeśli to nie przyniesie efektu to oczywiscie oxy. Któraś z Was miała wywoływany poród i jak odczucia?????

Mam zatem 3 ostatnie dni na przygotowania i może wcześniejsze sprowokowanie porodu.
Ech...jakiś nastrój do d...y...:-(

Ja tylko słyszałam, że podobno wywoływany poród bardziej boli, ale ile w tym prawdy to pewnie ciężko określić, bo każdy ma inny próg odczuwania bólu.

No to mamy czerwiec, szans na nowe majówki brak:-)

Esperanza- współczuję choroby:(
Alijenka- mi z koleii ramię wysiada od podpierania sie przy wstawaniu i w ogóle dzisiaj jakoś stawy bolą.
Katarina- a Ty dobrze obliczyłaś termin?
Iwon- a te plamy przecież schodzą......rozpuszczalnikiem, zmywaczem itp:)

ja znou dzisiaj mialam uderzenie krwi(gorąca do glowy) zmierzyłam cisnienie i wyzsze to górne , ale w normie 137/70.

A w macie takie uderzenia gorąca do głowy?

Ostatnia edycja:
Witam i ja czerwcowo :) u mnie też deszcz za oknem, a ja już po spacerze do laboratorium i mam nadzieje, ze ostatni raz im krew oddałam.

To ciekawe która następna teraz pęknie :confused::confused:

Witam się i ja
Ja nie śpie od 4, stanąć na prawą nogę nie mogę tak mnie to spojenie łonowe boli :szok::-(

Kurde zaś dziś jakiś zamulony dzień !!!!!!!! ale deszcz się przydał :tak:

esperanza, hatszept my to chyba mamy te same terminy tylko widzę że hatszept się do szpitala wybiera :-(

Witam w deszczowy piątek
Wszystkim urodzonym i jeszcze nie urodzonym dzieciaczkom dużo słoneczka z okazji dnia dziecka :-)

Rysica
super te zdjęcia ze wspólnego skręcania łóżeczka, malutka będzie mogła kiedy zobaczyć jak wszyscy się szykowali na jej przyjście :tak:

Iwon ja też nie cierpię plam po farbie do włosów i zawsze po farbowaniu profilaktycznie myje całą łazienkę ale teraz by mi się nie chciało ;-)
Może jednak nie zauważy braku poduchy :-D

BMR dobrze że już niedługo się wyprowadzacie z takiego sąsiedztwa
Powodzenia an wizycie i ktg

hatszept uszy do góry, może zacznie się zanim lekarz zdąży położyć cię do szpitala

Ruda1979 przy najbliższej rozmowie przekaż maluszkowi pozdrowienia od cioć z BB :tak:

esperanza zdrowiej kochana

Z rana wsunęłam owsiankę, jaka ona pyszna była :-)
Jak tylko przestanie padać to lecę obrać truskawki i trochę czereśni będzie drugie sniadanko :tak:

AVO ja codziennie rano mam takie uderzenia gorąca po śniadaniu, a dziś też miałam nad ranem jeszcze w łóżku aż się odkrywałam bo mi tak się gorąco zrobiło

Witam.
Opis z mojej wczorajszej wizyty w odpowiednim watku.
Avo ja nie mam takich uderzen goraca.

Skończy sie ulubiona bajka mojej corki i zbierzemy sie do sklepu na zakupy. Musze kupic rybke...Ogladalam wczoraj Magde Gessler i tak mi sie zachcialo ryby w galarecie :) na obiad zrobie kapusniaczek i tez rybe smazona z surowka z kapusty...

reklama
Witam. Dzień na spanie pochmurno i deszcz pada, a ja trochę pracy mam

Witajcie dziewczyny z maluszkami w domu.

Wszystkim dzieciom wszystkiego naj, naj, z okazji Dnia Dziecka

Mnie wczoraj po południu jakieś 3 godziny brzuch się stawiał, ale oprócz mało przyjemnegi odczucia nie bolało, wię to pewnie macica na poligonie ćwiczy do porodu.

Na ktg wszystko ok.

Do góry