reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Kamila nie jadlabym gotowcow bo opryskuja je zeby wydluzyc trwalosc

Ja mala karmie 30min co 2godziny, jesli karmilabym ja po 10min to na bank co godzine by sie budzila. Karmie, staram sie odbekac i do kolyski spac.

Jak pieke ciasto czy robie obiad to daje mala do kosza wiklinowego / kolyski i stawiam ja na stole w kuchni. Staram sie nie unikac halasow przy niej bo nie usmiecha mi sie chodzEnie na palcach

reklama
Iwon mi sie wydaje ze za duzo aktywnosci jak na tak mlodego bobasa. Dla noworodka aktywnoscia jest juz zmiana pieluszki. Moze jest zbyt rozruszany i ciezko mu sie wyciszyc. Ja robie tak: karmie, pielucha, przytulam i masuje w celu odbekniecia i wyrko.
Dziala bo odrazu spi. Jesli miauczy to niech miauczy ma sucho, ukochana byla i nakarmiona wiec to jej czas na pogawedke :)

mamina - to jak juz upieczesz to ciasto to podeslij mi kurierem ok:tak: ja tam diety zadnej nie trzymam wiec drozdzoweczka ze sliwkami jak najbardziej prosze:tak:

iwon - u nas wogole nie trzeba usypiac - sama zasypia juz przy jedzeniu lub przy odbiciu i do wyrka i tak spi kilka godzinek. No ale my to dopiero 3-cia dobe zaczynamy takze wszystko sie jeszcze moze zmienic - oby nie:-D

kamila - moze skonsultuj to z homeopata:tak:

Mamina, czyli Ty po karmieniu kładziesz ją spać? A czas aktywności ma zaraz po przebudzeniu?

Moja to śpi przewaznie po karmieniu. Przewijam przed karmieniem. Czesto tez po karmieniu ma okresy czuwania i zabawy. Na razie ciezko mi ja uspic jak przed nie zje.
Te upały sa okropne. W Krakowie nie da się wytrzymac. Mała jest przez to marudna, a nie mamy bardzo gorąco w mieszkaniu. Ubieram juz ja w bodziaki bez nogawek i daje skratpetki.

Nie wydaje sie Wam , że przy takich temperaturach niemowle powinno cześciej jeść by zabić pragnienie? Moja od wczoraj w ciagu dnia chce piers co 1,5 godziny:-( I jak tylko usnie to zaraz wybudza się z płaczem. Trudno się dziwic jak nawet ja mam ochotę płakac przez ten skwar - podpaski musze co godzine zmieniać bo cała się lepie. Obleśnie się czuję...

u nas po śnie jest najpierw pielucha a potem karmienie i obserwuję małą bo jak zasypia (podczas karmienia lub po na rękach) to niech śpi i do łóżeczka lub wózka a jak nie tzn. że pora na troszkę aktywności/czuwania i wtedy chodzimy, śpiewamy, gadamy, leżymy i patrzymy, rozglądamy się, grzechoczemy itp. albo się zmęczy i zacznie usypiać albo zgłodnieje (bo czasem to nawet 1,5-2 h tak możemy) i wtedy znów się karmimy i spanko
ale jednak usypia głównie na rękach...:baffled:

esparanza to u nas podobnie z tym karmieniem/usypianiem/czuwaniem :tak:

Dziewczyny współczuję Wam tych upałow, dzieciaczki na pewno to odczuwają:-( U nas na szczęście ich nie ma, a nawet jak beda to na pewno nie takie jak w Polsce.

Moj to po karmieniu zawsze śpi:tak: ogolnie bardzo dużo spi (może rodzinne to ma:-D), pampersa zmieniam przed karmieniem:tak: okresy czuwania oczywiście też ma ale krotkie.
W dzień śpi w koszu w salonie, tam gdzie spedzamy większość dnia, a w nocy w lozeczku, nie protestuje na szczęście.

Strasznie się Malemu ulewa, czasami to idą fontanny, Kuba mial tak samo i to do roku, az sie boję powtorki. Ladnie zje, odbije sie mu a pozniej polowe jak nie wiecej zwraca:-(

Hej,

gkvip super, ze już w domku:tak:

mamina ale narobilaś ochoty na ciasto;-)

Iwon moj zasypia sam w koszu albo w lozeczku, zalezy gdzie wtedy jestem:-)

Kamila
a u Milanka nie zaczyna sie czasem trądzik niemowlęcy?? Kuba mial taka wysypke i to był właśnie ten trądzik, nic z tym nie robilismy, tak lekarz doradzil, i zeszlo samo

Mama juz w Polsce, zostaliśmy sami, dziwnie w domu jak to po wyjezdzie kogokolwiek od nas ale trzeba dać sobie samemu radę:tak:

no w końcu udało mi się doczytać ten wątek :-)

któraś z was pisała o okładach na cycochy małego , ale nie mogę tego znaleźć , proszę o przypomnienie :zawstydzona/y: bo małemu co nieco urosło :tak: z góry dziękuje

reklama
u mnie kryzzys od 4 rano nie przespal woecej niż 20 min... lezymy wciąż w.lozku i już mam dość. nawet nie mogę się zdrzemnac. mam wrażenie że on ciagle jest głodny. od 7 wypił w sumie 120ml mm w partiach. do tego non stop na piersi. ja już chyba nic mleka nie mam z etaki niedojedzony... a sutów już nie czuje...
chyba si nie spełniam w rodzicielstwie:-/ marze żeby wyrwać się z domu choć na parę godzin :-(

Do góry