reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej!

Zwariuję przez te upały!!!!!!:wściekła/y: Gabi ma pełno potówek!!

nam odpadł wczoraj, ale normalnie szorowalam wacikiem:) piłowałam wlaściwie:)
u nas burza i głowa mnie zacyzna boleć:( dzisiaj w ogóle miałam atak migreny na spacerze z małą i ledwo doszłam do domu - ledwo widziałam. Nicehc ten połóg się skończy i wsyztsko wróci do normy.....

AVO, ja po porodzie miałam w ciągu tygodnia dwa razy migrenę z aurą. Podobnie jak na początku ciąży, też 2 razy w ciągu tygodnia. Coraz bardziej przekonuję się, że w dużej mierze jest to związane z szaleństwem hormonów. Wczorajsza wieczorna pogoda też dała się we znaki w głowie, ale tylko lekki ból miałam.

BMR, mój mały podobnie się zachowuje przy karmieniu, zaczeło mu sie to ok 2-3 tygodnia. Szamocze się przy piersi, czasami zaczyna płąkać w trakcie jedzenia, wygina się w tył. Ale nie są to kolki bo to nie trwa długo i nie płacze aż tak bardzo - podobno kolkę rozpoznaje się po tym, ze trwa około 3 godzin i ejst mniej wiecej w tych samych porach dnia zawsze.
U iego to raczej jakieś ruchy jelit, baczki.

Dziewczyny kiedy kłądziecie dzieci na brzuchu ?
Bo Wojtek ledwo się obudzi chce jeść, po ejdzeni go nie kłądę bo to ulewacz straszny, a godzine po jedzneiu już znowu śpi :). Nie ma czasu na gimnastykę na razie.

Moja też pręży się przy cycu po jakimś czasie, ale to na pewno nie kolka, bo nie płacze i potem pije dalej. Ja zauważyłam, że ona tak ma jak już jest w fazie przysypiania i nie wiem czemu tak jest, ale jak widać więcej dzieciaczków tak robi.

Na brzuszku kładłam ją już w szpitalu, to bardzo ważne w rozwoju maluszka. Moja potrafi już utrzymać główkę ok. pół minuty a "przewieszana" przez ramię, cały czas trzyma główkę i ogląda z góry świat - uwielbia tą pozycję.
Poza tym jestem w szoku, że mając 2 tygodnie wodziła już wzrokiem za przedmiotem i w ogóle potrafi już na długo skupić wzrok na czymś:-D

reklama
my właśnie wróciliśmy ze spaceru, na dworze jak w saunie ale daliśmy rade :-D a i dzisiaj koniec mojego połogu.. ale cośtam czasem jeszcze pocieknie brązowego ..:baffled: czas na zrobienie pierwszych 5 brzuszków pociążowych !

Muńka Jasiek też uwielbia taką pozycję:-)I główkę też super trzyma,a dzisiaj odkrył,że ma rączki i może je oglądać i wkłada do dzioba:-D

Muńka Jasiek też uwielbia taką pozycję:-)I główkę też super trzyma,a dzisiaj odkrył,że ma rączki i może je oglądać i wkłada do dzioba:-D

Mój teź lubi taką pozycję, zawsze się uspokaja jak tak go trzymam, ręce położy sobie na ramieniu oprze na nich głowe i wygląda jak prezes.

Moja tez uwielbia ta pozycje a jeszcze bardziej jak trzyma ja tatus to 10min i juz odplywa :-D

Sorki dziewczyny ale odcinam sie od swiata na tydzien, nie ze wzgledu na dziecko a na moj ostatni mega ciezki egzamin :-( musze go zdac i zakonczyc ten rok. A wierzcie mi ze jest ciezko wykorzystuje kazda wolna chwile na nauke i jestem wykonczona padam na twarz....... :-( ale musze....... do uslyszenia za tydzien :-)

No żesz. To ja caly dzień z mała uwieszoną albo przy cycu albo na rękach i spała może łacznie 30 min, a jak tylko tatus wrócił z pracy to zalega mu na klacie i śp jak suseł. I nie chce mi uwierzyć, że w mała dziś diabeł wszedł. No i gdzie tu sprawiedliwośc??!!:-D

No żesz. To ja caly dzień z mała uwieszoną albo przy cycu albo na rękach i spała może łacznie 30 min, a jak tylko tatus wrócił z pracy to zalega mu na klacie i śp jak suseł. I nie chce mi uwierzyć, że w mała dziś diabeł wszedł. No i gdzie tu sprawiedliwośc??!!:-D
A to norma, z Kuba było to samo, ze zaczęłam nagrywać jak miał ataki kolki, bo nie wierzył.
Może tatusiowie jacyś spokojniejsi, a dzieci wyczuwają stres.
Mam taka kolezankę, co ma chyba jakiś dar. Pamiętam jak Kubę wzięła na ręce, on odpływał. Teraz u mnie była i ja nie mogłam sobie poradzić, darła się niesamowicie, a ona ją wzięła, zasnęła i spała cała noc jak aniołek.

A my po pierwszym pediatrze dziś - młody dobił do urodzeniowej, nawet ją przewyższył: teraz ma 3800, urodzeniowa 3750 :) Zdrowy jak ryba.
Zaproponowano nam szczepionki skojarzeniowe te za 130PLN. Chyba się zdecyduję na całą serię.
Polecają oczywiście drogie środki do kąpieli bo młodemu łuszczy się skórka na brzuszku - taka sucha jest. Allerco jest ponoć świetnym odpowiednikiem Balneum. Ale ja zostaję przy Linomagu do kąpieli, będę po prostu więcej oliwić Bora.

Byliśmy też razem zdjąć mi szwy po cc, odebrać akt urodzenia (dostaliśmy nawet kocyk od prezydenta Gdyni hehe), Boro kocha jeździć autem i uwielbia swoje nosidełko -przespał dziś 2godzinną wyprawę autem, później w domu jeszcze kolejne 2 godziny spał w nosidełku. Cieszę się bardzo, bo miałąm obawy czy zaakceptuje samochód.

A teraz po kąpieli leży rozkopany jak model w dziwacznej pozie ;) Jutro D idzie do pracy i zostaję sama...strach trochę

My też po pierwszej wizycie u pediatry i też nam zaproponowała tą szczepionkę za 130 zł ale ja myślę nad tą za 200, 6 w 1 bo tam też wzwb jest i nie trzeba dodatkowo kłuć dzidzię w nogę tak jak przy tej za 130 zł.
Moja mała waży już 3780 a przy wyjściu ze szpitala ważyła 2860 :), także rośnie jak na drożdżach ;))

Mój K od poniedziałku już w pracy, a dziś pojechał do niemcowni i wróci dopiero w piątek, boję się nocy bo w dzień daję sobie radę ale gorzej jest w nocy bo budzę się jak już mała ryczy i nie wiem co robić czy ja przebierać czy karmić :-( :szok: :-( :szok:, a tak to ja idę do małej a K robi jedzonko, chyba dziś cała noc nieprzespana będzie :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Wkoncu mam chwile ;)

Na szybko co do prezej przy cycku...moj czasami puszcza i zaczyna krecic glowa dosc gwaltownie w bok jakby mowil nie. i za cholere nie chce chwycic cycka badz jak wasze brzdace odchyla glowe w tyl.

Co do lezenia na brzuszku... moj to uwielbia lezy tak pare razy dziennie pieknie dlugo dzwiga glowe i ...uwaga... od 2 tygodni przekreca sie z brzucha na plecy... sama nie moglam w to uwierz...moja tesciowa rowniez...a jak lekarz uslyszal to powiedzial ze niemozliwe... az zobaczyl i zdebial... jak ktos mi powie jak wkleic film to Wam sama pokaze ;)

My dzisiaj kupke na termometr i czopka musielismy zrobic bo wczoraj mialam mnostwo spraw do zalatwienia i bąbel zostal z babcia i mieszanka go zaczopowala...

Zaraz sprobuje wkleic ten film a poki co pozdrawiam Was wszystkie:)

Do góry