reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

ja robilam tak samo jak Pola z Rafalem i tez to trwalo kilka dni doslownie i niegdy problemow ze spaniem nie bylo. nie ma gadania do dziecka w nocy ani zapalania swiatla a na pewno wyciagania go z lozeczka i mam luz. nigdy rafalowi nie musialam czytac bajek na dobranoc( czytam mu w dzien po prostu), nie spiewalam ,nie bujalam itd.

z Alanem robie to samo i wieczorem nie ma problemu, zawsze zasypia sam bez smoczka nawet jak sie naje, odkladam go i mija 15 minut i spi, czasmi dluzej, raz nawet tak lezal prawie 2 godziny z otwartymi oczami ale nie odezwal sie hehe co w dzien jest niemozliwe wogole u niego. w dzienjuz niestety bez smoczka ciezko mu zasnac, ale widac kiedy chce sac jak placze z zamknietymi oczami, jakby przez sen to u niego jest moment , tylko go nakarmic albo smoczka dac i od razu oczy wywraca do tylu, lapki do gory i spi:)

reklama
Witam i ja
My dzisiaj wyspane:tak: MIA spala od 22.30 do 3.00:szok::happy: i od 3.30 do 8.30:szok::happy:. I teraz znowu spi:tak:.
Wlasnie byla poczta i przyszedl moj kostium modelujacy i musze wam powiedziec ze jestem z niego zadowolona, mialam podobny przed ciaza ale ten jest super nawet dla mam karmiacych sie nadaje:tak:, ladnie trzyma w kupie ta mase sadla jaka mam :tak:polecam
[h=1]AVON Body Illusion Thong Back Control Body[/h]

Załączniki

• body-illusion-thong-back-body.jpg
    body-illusion-thong-back-body.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 32
jeszcze ciekawostka koper włoski jest silnie alergyzujący pije go co jakis czas od 2 tyg. właśnie sie dowiedziałam i u tak małych dzieciaczków jest grozny jesli alergia wystapi....i co poczac przejsc na butelke???co to zmieni??? jestem bezradna lekarz w środę

no właśnie - my od wtorku podajemy herbatkę Hippa a od czwartku sa zielone kupki a od wczoraj to chyba wręcz biegunka, więc już jej nie daję :(
czekam na położną, ciekawe co powie

Ale jestem dzisiaj wyspana. Położyłam malego wczoraj o 21.00 a pierwszą pobudkę zaserwował mi dopiero o 5.00 rano :szok: zjadł i spał do 8.00 :-D:-D

Teraz się najadł i zadowolony patrzy w okno i guga sobie co jakis czas :-) Jak ja uwielbiam dzieci w tym wieku. Śpią, jedzą, gugają i uśmiechają się cudnie :-) A później wyrasta z nich taki 3-latek i masz ochotę głowę mu urwać :-D:-D:-D

Pozdrawiam i zabieram sie do czytania, bo jeszcze nie nadrobiłam :-)

hehe, jakbym o nas czytała :) Młody dzisiaj nauczył się śmiać sam z siebie :) Jakie to słodkie jest!!

Miłego dnia dziewczęta!

Aga nei wszystkie dziec imuszą mieć po 10 fałdek;) Moja Gosia też jest raczej szczupła na ciałku - bo na buzi powoli kaliszki ;) - mleka masz dużo, zreszta piszesz, że spał ładnie dziś - to najlepszy dowód, że się najada. Moja rada: nie panikuj:):):)
Niestety tak pięknie nie jest :no: Ja jak karmiłam samą piersią to Zosia ładnie spała, a okazało się że na wadze nie przybiera :-( Lepiej więc wagę skontrolować.

A my codziennie wieczorem męczymy się z mała do 23/24 :-( Nie może zasnąć, bo albo odbić nie może, a później brzuszek ją boli i nie może się wypierdzieć... Jakieś rady?

Ja daję małej herbatkę na lepsze trawienie zawierającą koper i ani wysypki, ani zielonej kupy nie ma. Za to chyba ją rumianek uczula.

Aga nei wszystkie dziec imuszą mieć po 10 fałdek;) Moja Gosia też jest raczej szczupła na ciałku - bo na buzi powoli kaliszki ;) - mleka masz dużo, zreszta piszesz, że spał ładnie dziś - to najlepszy dowód, że się najada. Moja rada: nie panikuj:):):)

Aylin ale szara pościel jest fajowa;)

Qrczę ja nie wiem z tym odkładaniem. Też staram się tak robić choć nie zawsze. Wczoraj np Gosi abyła odłożona już uśpiona, za 15 min wchodzę do pokoju a tu Gocha oczu jak 5 zł leży w łóżeczku zamyślona. Wyszłam, jeszcze jakieś 10 min leżała spokojnie, pewnie obudziły ja własne pierdy;) Potem zaczęła nas wołać. No właśnie, ona nie płacze tylko takie krótkie zawołania. Gdy P poszedł i stał nad łóżeczkiem i głaskał ją po głowie - spokój. Towarzyski człowiek nam rośnie;)
Naprawdę tyle jest sprzecznych opinii... czytam teraz książkę "Więź daje siłę" Evelin Kirkilionis gdzie znów w drugą stronę. Autorka twierdzi, że dzieci są istotami bardzo społecznymi i potrzebują towarzystwa. Radzi, żeby spać z nimi. Wg badań, które przeprowadzała, takie dzieci mają niższy poziom stresu i lepszy kontakt z rodzicami a potem ze społeczeństwem. Dla niej oczywiste jest - spać z dzieckiem. Bardzo fajnie pisze o miejscu dziecka w rodzinie, o różnicy między wychowaniem bezstresowym - dziecko w centrum robi co chce - a wychowaniem dziecko ważne może obserwować rodziców w działaniu i uczyć się od nich.

Może trochę chaotycznie opisałam ale mi się podoba taka idea "rodzicielstwa bliskości".

My odkładamy Gosię do jej łóżeczka w ciągu dnia zwykle i gdy idzie spać - my jeszcze nie idziemy wtedy, W nocy jeśli dobrze śpi to czasem odkładam a czasem zostaje z nami. Ja lubię, szczerze mówiąc, gdy Mała jest z nami. Na pewno śpi spokojnie wtedy. Nawet gdy się obudzi, pogada do siebie coś często uśnie sama. Gdy słyszę, patrzę na zegarek, czy już minęły 3 godziny od karmienia. Jeśli tak, to karmię, jeśli nie to idę spać dalej. Zwykle mogę.

Skąd takie informacje? Co to znaczy groźny? Daj jakieś szczegóły Paulina - ja codziennie daję Gosi butlę herbatki koperkowej hipp. Mała ma wysypkę mam nadzieję, że nie od tego...

no właśnie - my od wtorku podajemy herbatkę Hippa a od czwartku sa zielone kupki a od wczoraj to chyba wręcz biegunka, więc już jej nie daję :(
czekam na położną, ciekawe co powie
Zadzwoniłam do poradni laktacyjnej i zapytali czy ja pije ten koper ponieważ jest on silnie alergyzujacy a w Australi niema takich herbatek dla dzieci jedynie do picia przez dorosłych.
Z drugiej strony w Europie dostepny!! Ja odkad zaczełam pić co jakis czas pojawiła sie i wysypkaale niełączyłam tego. Jutro mam wizyte w poradni dowiem sie wiecej. Mały jeszcze niezasnął biegunka przystopowała ale pojawiła sie kupka znów ze śladami krwi jutro po poradni lekarz jednie tak udało sie szybciej.
Jest 20-30 a mały je i moze zasnie po miłego dnia

Ja daję małej herbatkę na lepsze trawienie zawierającą koper i ani wysypki, ani zielonej kupy nie ma. Za to chyba ją rumianek uczula.[/QUOTE]
A Ja i ethan po rumianku problemy z kupka ,,,,,jak niesraczka to przemarsz wojska!!!

Paulina
Ja tez podaje malej herbatke z kopru wloskiego ale ta Hippa dla maluszkow od 1tyg zycia i jest ok.
Ale tu w Szkocji to wiem ze nie maja dla dzieci nic takiego, jedynie dla doroslych, ale tam jest duzo wieksze stezenie kopru i jest ona duzo silniejsza wiec moze w tym tkwi problem. Wiem cos bo raz mi kazali ja wypic na zatwardzonko i myslalam ze odlece z tronu tak mnie czyscilo przez 2 dni:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
No i koniec sielanki :/ Wrócialm do Krakowa i mała się pół dnia drze. Jest zmeczona a spać za cholere nie pójdzie. Juz nie mam siły...:-( Zupełnie nie wiem jak jej pomóc. Nic nie działa, a juz nie mam siły z nia na rękach chodzic.

Do góry