reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Zapytam koleżanki czy nie potrzebuje buteleczek - bo jej młody TT pokochał. Nawet sie wymieniałysmy bo na szkole rodzenia dostałysmy lovi, avent i tt. I jej tylko tt cyckoli a moja nie mogłła tej butelki załapać. Za to lovi idealnie ciagnie.

A w sprawie rozmiarów - dzis połozyłam moją niunie obok synka koleżanki - 2 tyg starszego. I moja waży okolo 4300 a on 7500!!!!! kolosalna róznica. I Aby nie było - ja niunie czasem dokarmiam mm. A młody nigdy butelki nie cyckał. Tylko na cycu...

Zapytaj, jutro kończy mi się aukcja, ale wątpie czy ktoś kupi. Jeśli nikt nie kupi całego zestawu to chętnie sprzedam na sztuki - jakby co to mam 2x150ml i 2x260ml.

kasia
- te huggiesy zapinam tak samo jak pampersa, a nawet mocniej bo stykają się te paseczki z przodu, a w pampersie to na widać buźkę zwierzaczka a i tak po 3 godzinach jak idę zmieniać pieluchę to wiem że i body ze śpiochami też będą do wymiany najczęsciej.

maćku - raczej nie są za duże. Kupiłam 2, niby są 3-6kg, tak samo jak pampersy zresztą. No też przykładałam jeden do drugiego i to pampers się większy wydaje. Nie wiem naprawdę o co chodzi.

Zostanę po prostu przy pampersach bo wcale drożej według mnie nie wychodzą. Kupuję te mega paczki i za sztukę wychodzi 47gr, a huggies w tym wydaniu dużym co kupiłam 48gr. No i biorąc pod uwagę znacznie częstsze zmienianie to wychodzi wręcz drożej. Zużyję to co mam w ciągu dnia. A na noc zakładam pampersa bo nie uśmiecha mi się przepieranie małego wtedy. Zresztą jak mapampersa to w nocy nawet nie musze go przewijać. Robię to dopiero rano.

Ostatnia edycja:
reklama
moj wyrosl z 56 i z niektorych 62 - ogolnie bodziaki sa ok, ale jak cos ma zamkniete nozki to juz nie da rady wyprostowac - musi miec dlugie nogi :) pizamki mam teraz z kappahl rozmiar 62/68 i w nogach sa ok, ale rekawy za dlugie i mu podwijam

butelki mamy tt, lovi aktywny smoczek, i medela calma - wszystkie lyka, ale woda najlepiej z lovi idzie bo wolno i sie nie krztusi

150 raczej nie bedzie chciała bo ma 3. Ale 260 jak najbardziej - napisz mi na prv jakie masz i za ile chcesz je sprzedać to jej jutro podpytam.

Dobranoc :) i aby wasze dzieci spały do rana :)

Ciekawa jestem, czy to schizowanie a propos bezpieczenstwa naszych dzieci mija po jakims czasie...mam nadzieje, ze tak, bo zwariowac mozna...

Polaa, straaaasznie smutne! :szok::-:)-:)-(

ja często właśnie tak robię że najpierw karmie a później kąpię ale tak po godzinie od jedzenia
najczęściej mała mi je około 18.30 a kąpiel ok 19.30-20

nam bobotic w ogóle nie pomógł już kiedyś był ten temat że ma ten sam skład co sab z tym że któregoś składnika mniej i w ulotce boboticu jest napisane aby podawać po 8 kropli 4 razy dziennie a na ulotce sab z większą ilością składnika jest napisane 15 kropli do każdego jedzenia

jeżeli chodzi o pieluchy to w huggiesach ciągle małej bokami wylatywało a teraz mam pampersy bo też dostałam i nie dość że są bardziej miękkie to bardziej chłonne ale za to ten ich zapach mnie wykańcza :-(

ja często właśnie tak robię że najpierw karmie a później kąpię ale tak po godzinie od jedzenia
najczęściej mała mi je około 18.30 a kąpiel ok 19.30-20

nam bobotic w ogóle nie pomógł już kiedyś był ten temat że ma ten sam skład co sab z tym że któregoś składnika mniej i w ulotce boboticu jest napisane aby podawać po 8 kropli 4 razy dziennie a na ulotce sab z większą ilością składnika jest napisane 15 kropli do każdego jedzenia

jeżeli chodzi o pieluchy to w huggiesach ciągle małej bokami wylatywało a teraz mam pampersy bo też dostałam i nie dość że są bardziej miękkie to bardziej chłonne ale za to ten ich zapach mnie wykańcza :-(

O to widzę, że nie tylko ja tak mam. Więc jednak to problem huggiesów :-), a nie mamy sieroty co nie umie ubrać dziecka :-D:-D.

Fakt zapach pampersa jest średnio fajny, ale jednak chłonność dużo lepsza.

Ja uzywam pampersow bialych bo wlasnie w zielonych tego zapachu nie.moglam zniesc, jak plyn do mycia podlogi :-D
a dzis mi kolezanka powiedziala ze bella happy podobno sa super ale wychodza nawet drozej niz pampersy

josie bella happy są naprawę super-mięciutkie,chłonne,ale u nas cenowo wychodzą drożej niż pampersy.Ja teraz kupiłam pampers premium bo w promocji były i jak przeliczyłam to 26 zł za paczkę(a przeliczałam bo siostrzenica się dzidziusia spodziewa a jej poprzedni miał uczulenie na wszystkie inne i chciała-więc jej też kupiłam;-))Ja używałam też tescowych zielonych pieluch-nie są co prawda takie miękkie jak pampers,ale fajnie chłoną.Do biedronki nie mam dostępu,ale planujemy jechać na weekend do PL to może kupię dady na próbę.

wiecie,że moje dziecko chyba w końcu pokochało swój wózek!!!Jak wyszlismy z domu o 13 to wróciliśmy o 17.30!I zero ryku:-)Po dzisiejszym szczepieniu Jachu miał lekki stan podgorączkowy i troszkę się "żalił" jak mu strasznie źle,ale jak go wpakowałam do wózka to przytulił się dupeczką do jednego boku i gadał do drugiego:-DPotem tylko przez chwilkę wtulił się w mamusię,wciągnął butlę i od 20.15 śpi.Chyba go nakarmię na śpiocha,bo już mi się oczka zamykają.

Polaa strasznie to przykre:((

Spokojnej nocy!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja stwierdzilam ze na dwie godziny nie bede stroic mlodego w garnitury i kupilam bodziaka-koszule i spodnie biale lniane. A ze bylo 32 stopnie to spodnie mial tylko w kosciele. Na imprezie mu sie ulalo i tyle byl elegancki:-D

Dziewczyny w jakim rozmiarze chodza wasze dzieciaczki? moj ma 2 miesiace i juz w 68 wchodzimy:szok:

:-D:-D:-)

boze... to moj jakis gigant rosnie?:szok:

No to UWAGA!!!!
My o 56 juz dawno zaponielismy!!! Chodzimy w 62,68 a nawet 74!!!!
Serio!
I on wcale nie jest jakis ogromny, moze to bardziej kwestia roznic rozmiarow u roznych firm. Wazy ok 5kg troche juz pewie ponad. 26lipca wazył 4840 nasza wag pokazywała 5kg a teraz pokazuje 5,5. Jak sie urodziłmiał 51cm wiec nie jest zbyt wielki.

polaa - to straszne:no:

alijenka - miałam pare razy juz pytac ;)) to zas to cos oznacza czy to sie tylko tak pisze/mowi ????;-)

A co do pieluszek, to nam najlepiej pasuja pampersy chociaz huggisow nie uzywamy wasciwie nie wiem dlaczego ?
z dady nam uciekały kupy, happy sa sztywniejsze niz pampersy... a jakie rozmiary kupujecie????

Do góry