reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Aylin ja jak miałam zastój to położna mi poradziła aby: pić pół szklanki szałwi dziennie ( zatrzymuje laktację) póki zastój nie przejdzie, oczywiście gorący prysznic i po nim dostawić maluszka do piersi tak aby bródka była skierowana w kierunku zastoju a później po karmieniu schłodzić pierś schłodzonymi, stłuczonymi liśćmi z kapusty. Mnie to pomogło tylko jeden dzień miałam zastój.
Katrina mąż mi próbował ściągnąć to więcej śmiechu było niż ściągania
Nanulika polubiłam

reklama
Witajcie,

Mam nadzieje, ze u Wszystkich wszytko w porządku bo szczerze to nie nadrobilam :zawstydzona/y:

U mnie trochę się pokomplikowalo :-(

W poniedziałek lece z dziećmi juz. Odezwę się niebawem na pewno;-) pozdrowionka dla Wszystkich i udanych sexikow ;-):-D bo tyle doczytałam.

oooo jak tu cicho :szok: no cóż imprezowa sobota pewnie :-)

aylin - jestem za :-) ja też już planuje kolejne , ale to wszystko uzależnione od finansów :tak: puki co korzystając z pogody i zadowolenia młodego postanowiliśmy przynajmniej raz w miesiącu gdzieś na weekendy wyjeżdżać z małym :-)

polaa - spokojnej podróży :tak:

w cyckowych problemach niestety nie pomoge , bo moje butelkowe :tak:

Wow już po kąpieli i przeszedł w tryb nocny , pewnie obudzi się dopiero koło 3 :-)
a ja nazbierałam koszyk orzechów i tak siedzę i walczę z nimi dziadkiem :biggrin2: stos do prasowania leży , eh chyba poczeka do poniedziałku :-D

Witam wieczornie.
Tylko kontrolnie zagladam bo padam na pysk dzisiaj. Maly ewidentnie wpadl w skok rozwojowy i to juz 4 noc z rzedu gdy budzi sie praktycznie co godzina i kweka, wiec wstaje, podaje smoka, zasnie na chwile i znow historia od nowa. W dzien nie jest nawet marudny o dziwo, ale tez nie spi wiec ani odpoczac nie mozna ani nic zrobic. Dzisiaj spal 2 razy po 20 minut i 40 minut w wozku bo juz nie mialam sily i poszlam na spacer po 17-tej sie dotlenic.
Z jedzeniem tez gorzej, w nocy zrobilam jedzenie podczas pobudki o 2:05, wracam do sypialni a on spi. Obudzil sie o 3:15 wiec juz nie robilam koleknej butli tylko zatkalam smokiem. No i wytrzymal wiec ewidentnie jada w nocy z przyzwyczajenia bo o sniadanie dopiero o 8:30 sie upomnial. Potem co 3 godziny po 150ml jadl o dopiero przed snem zjadl 180ml z kleikiem. Mam nadzieje ze to nie za malo bo strasznie boje sie powrotu anemii.

Dzieki za odpowiedzi w sprawie mat. Juz dzisiaj cos tam zgladalam w necie troche i mam nadzieje ze jutro zamowimy bo ewidentnie Szymek potrzebuje sie wyszalec. Na kanapie nie bardzo ma jak a zreszta jak musze wujsc do kuchni na przyklad to musze go brac ze soba i zabawa przerwana. Czuje ze na macie to on pokaze co potrafi bo wczoraj jak wietrzylam parter to wygnalam K z nim do sypialni i maly 3 razy w ciagy 10 minut przekrecil sie z brzucha na plecy i na odwrot!!!!

Zazdroszcze Wam wyjazdow. Moj K nie chcial sie zgodzic na wakacje w tym roku argumentujac ze Szymek za maly jest. Szkoda mi slow bo uwazam inaczej co zreszta potwierdzaja Wasze przyklady z zycia :)

A tak przy okazji...musze dzieciakom urzadzic pokoj,jest maly i zupelnie nie mam pomyslu jak zorganizowac im to miejsce,zwlaszcza ze roznia sie plcoa i spora roznica wieku.Pomozecie mi ? Moze ktoras z Was ma taki zmysl projektowania?

anja moze zajrzyj na watek pokoj maluszka, dawalysmy tam rozne pomysly :)

nanu polubilam

u mnie dzis jakos bez werwy, caly dzien nic nie zrobilam oprocz obiadu. w ogole nie poczulam ze weekend, zapieprz przy malym jak codzien :dry: chyba jakas depresja jesienna mnie dopada

Hej
wpadam tylko na sekundę poczytać Was troszkę...
widzę, że nie ma na razie chętnych do opowiadania o seniorach...

My się dziś pakujemy - jutro przeprowadzka... mam dość już.
pa:-)

Wybaczcie, że dziś się nie odzywałam, ale pół dnia nas w domu nie było, w Jankach byliśmy, spodnie sobie kupiłam :D No a potem obiadek - rany jakie pychoty w tym moim Thermomixie można robić - dziś karkówka na parze z surówką z jabłka i kapusty pekińskiej i marchewki i sos z suszonych śliwek i podgrzybków - no PYCHA!!! I dietetyczne, bo zero tłuszczu :D palce lizać :)

Josie dzięki, nie zwróciłam uwagi że jest taki wątek, spojrzę tam :)

A ja dziś byłam na imieninach u Mamy, ale już po 18 byliśmy z powrotem. Po prostu ten mój syncio domaga się kąpieli i cycusia o tej godzinie, i co by się nie działo trzeba wracać do domu bo jest inaczej ryk ;-)

reklama
Rysica ale czary, az weszlam na google zobaczyc co to thermomix :)

http://1.bp.blogspot.com/-1UWAnt_R65Y/T77nRMkyuMI/AAAAAAAAAxo/7d5WabQr3JQ/s1600/thermomix_varoma.jpg
:-D

Mam dwa pytania:

1. Jakie gryzaczki sie najlepiej sprawdzaja na zabkowanie, te wodne? widze ze tt ma takie na 3 etapy, na kazde zeby inny gryzak, czy to nie przesada?

2. Jakie lozeczka turystyczne polecacie? Moj juz powoli wyrasta z kosza, i chce do salonu wstawic turystyczne, ktore bedzie tez na wyjazdy. Zalezy mi zeby mialo dwa poziomy materaca a na innych rzeczach sie nie znam

Do góry