reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

No właśnie ja też jestem na etapie kupowania podgrzewacza i poprosiłam o polecenie - BB najlepsze źródło informacji;-) ja póki co ustawiam się na ten, który jest na citeam, ale czekam też za linkiem od Kasi.

Miłego filmowego wieczoru!!

reklama
Butterfly – ach Ci faceci… Mój już wie, że jak przez niego się któreś obudzi to on usypia…

Kifsi – ale będziesz pracowała TYLKO w weekendy czy TEŻ w weekendy? Mój mąż to ma różnie z tymi weekendami, jak mu się trafi…

Kasieńka dzięki, mam nadzieję, że szybko jej wyjdą, bo ogólnie to ona w dzień marudna nie jest, tylko przebudza się nad ranem. Dzisiaj jak mąż się będzie kładł (pewnie standardowo ok. 4) to jej da przez sen Nurofen, zobaczymy czy będzie różnica. Bo między 6 a 10 to mój ukochany czas na spanie. A że Twój zasypia w łóżeczku ze smokiem to tylko się cieszyć!!! :D „Matka daj mi zasnąć w spokoju” teraz jest? ;) A co do trzydniówki – często jest przy trzydniówce gardło zaczerwienione, Szymek tak miał.

Josie – to jakaś masakra z tymi znajomymi! To oni mózgu nie mają???? Przecież jak się jest chorym to się nigdzie w gości nie jedzie… a co dopiero do tych co mają małe dziecko …

Sunshine – ale fajnie, że Twoja już tak świadomie robi bwww bwwww bwww na myśl o jeździe autem J

Maćku – no coś się poprzestawiały dzieciaki… Może nie tyle skok ale może zęby? A może i skoki… sama nie wiem…

Agaundpestka – biedna jesteś z tymi pobudkami, ja mam odwrotnie, Monika ładnie śpi za to nie chce jeść. Chyba jednak wolę się wysypiać :D

Młodak – Szymek jest niezły z tym zasypianiem podczas zabawy, naprawdę :D

Muńka – ja też mam dosyć karmienia małej…… a jak Ci się podobały Igrzyska Śmierci?? Niedługo kolejne części J polecam książkę J Kurcze ja to bym naprawdę chciała, żeby było coś poza mlekiem, co Monika by chętnie jadła, nawet nasze jedzenie…

Alijenka – fajny lapek :D:D:D ładny :D gratulujęJ będzie na lata :D

Kasia.natka – super, że mała już ma ładne kupsztale :D i zazdroszczę gadania :D Monika nie gada tak fanjnie L u niej to tylko kilka razy było bu, bwww, ghyghy a teraz tylko „yyy” zostało…

a mnie coś bierze!!! cholera, w gardle mnie drapie, zimno mi, idę sobie zrobić herbatę i polopirynę.........

Kasia.natka dokladnie w tej samej aptece :) u mnie w przychodni tez jest zdrowa i chora strona :p i byla na zdrowej ... a trzydniowke dzieci moga miec od 6-36 miesiaca

Iwon to czekamy na ciecie :D ja jak zrobie sobie w koncu zdjecie to wrzuce... ale za krotko mnie sciela niemniej jednak wyznaje zasade odrosna :p dobrze ze sie zajelas drugim synkiem on tez bardzo wazny i powiem Wam ze wyproznianie u dzieci to naprawde istotna rzecz bo mozna w ten sposob krzywde dziecku zrobic nie dbajac o to , a nawet doprowadzic do smierci

Muńka film juz wlaczony :p teraz tylko ogladac :D i na noc wcisnieta butla znowu mniej niz zawsze :| szkoda ze nie mieszkacie w Krakowie to bysmy ich poznaly :p:p:p a no i ciekawe z ta butelka tez kiedys tak zrobilam i tez po kapieli ... tylko nie ze nakretka odleciala a byla za slabo dokrecona i dopiero jak mialam rekaw mokry to sie zorientowalam :D

Sunshine no wlasnie w mm nie zmieniaja skladu mleka krowiego ... nic z niego nie wywalaja, no chyba ze w mlekach ha czy comfort, ale tak normalnie to ono zawiera wszystko co pelne mleko krowie, no i co do jedzenia to moj tez jakis czas temu jadl co dalam wszystko pochlanial i jeszcze wolal o wiecej a teraz jakas masakra, i my tez mamy mniej wiecej 2/3 kupki dziennie, obiadkowa z dnia poprzedniego pozniej mlekowa z dnia poprzedniego i pozniej na wieczor sniadaniowa z tego dnia :p

Ze mna jyz naprawde nie jest dobrze. To ze zakupy w sklepie spozywczym traktowalam jako rozrywke to juz nie pisalam bo jak przeczytalam ne tylko ja tak mam. Ale dzisiaj odprezylo mnie godzinne odśnieżanie podworka i chodnika. Teraz za to padam na pysk i juz czuje ze jutro rak do gory nie bede mogla podniesc.

Leze juz w lozeczku i mowie wszystkim dobranoc.

alijenka chyba Twoja malutka dzisiaj 7 miechow konczy, prawda? Nie wiem czu dobrze spamietalam. Jesli tak to zdrowka przede wszystkim zycze. Jesli jeszcze ktorys dzieciaczek tez obchodzi miesiecznice to tez wszystkiego naj.....

Iwon dlugosc Twojego postu mnie powalila. Tego pierwszego. Az telefon mi sie zawiesil :)))))

No i stalo sie........... wyglada na to ze zarazilam mloda :zawstydzona/y::wściekła/y::zawstydzona/y::wściekła/y: 37,5 gilasy w nosie, kaszel, i kichanie.... masakra.... Calpol zapodany, walka rozpoczeta.......

Iwon- te kupki to normalne, to co zje to wydala :-p w sumie nie powinnam sie dziwic bo.... ja tez tak mam, czesto sniadania nie dojem bo juz mnie na narade wzywaja :sorry2: o Pe nie wspomne, lepiej ubierac niz karmic :-D
Rysica- nie daj sie, zabij wirusa w zarodku! mi sie nie udalo i teraz klawiatura ocieka w glutach.......:sorry2:
Alijenka- co za sprzet, my tez wychodzimy z zalozenia, ze lepiej dac wiecej i ma sie na lata niz co jakis czas kupowac, koniec koncow na to samo wyjdzie albo i gorzej. Nasz ma juz 5lat i jeszcze najnowsze gry pociagnie :tak:
Kasienka- a tego to nie wiedzialam, czlowiek cale zycie sie uczy... to czemu tyle mowia, zeby dziecku jak najpozniej krowie mleko dawac jak ono juz o urodzenia je dostaje???
Mlodak- nie tylko Ty tak masz, mnie tez cieszy wszystko co zrobie sama poza domem :-D

Ostatnia edycja:
Sunshine bo ilosci dawane do sloiczkow i wkladane do mm to nie taka ilosc jakbys zrobila sobie manne na mleku, w mleku mm nie ma tylko mleka krowiego ono jest na nim robione :)

Sunshine ja tylko dodam ze moje podworko ma 800m2 a ja odsniezylam prawie polowe tego plus chodnik przed domem czyli jakies 20 metrow. I do na czysto ze zadnej kupki sniegu nie ma. I do tej pory mi sie geba cieszy :)
To chyba pobilam nawet przysiady Macku, co???

Rysica na takie zimno polecam likier Krupnik. Jeden kieliszeczek i do wyra. Rozgrzewa jak cholera.

No i oczywiscie zasnac nie moge. Zakupilam dzisiaj Przepusy czytelnikow - pączki, faworki,racuchy i wlasnie w myslach juz degustuje pączusie z czekolada oraz oponki z serem. Co prawda te drugie to juz mam w nadmiarze na sobie, ale co tam.Jak karnawal to karnawal :))))

Sunshine - staram się, właśnie zjadłam 2 tabciny, 5 rutinoscorbinów, 2 multiwitaminy z Nutralite (naturalne, nie syntetyczne), 2 witaminy C-Acerola C z Nutalite, i kilka ptasich mleczek, jak ma coś pomóc to te ostatnie :D Popiłam gorącą herbatą, idę się kąpać i mąż mnie nasmaruje pulmex-baby :-D:-D:-D

w wordzie się fajnie odpisuje ale cholercia nie ma emotek :-D muszę chyba w jednym oknie odpisywać a w drugim przeglądać co naskrobałyście :p bo ostatnio jak robiłam tyle multicytatów to nie przechodziło bo za długo i musiałam kasować :confused:

Młodak - likier Krupnik - zapamiętam, niestety nie mam :/

reklama
już mam kilka body do wywalenia bo się nie udało sprać, tylko że moja ani zupek ani deserków
U nas to samo. Nawet najzwyklejsze jabłko nie chce się spać :no:
Hej :cool2:
A ja jak pewnie sie domyslacie dochodze do siebie pp pierwszym tygodniu pracy. Moje wnioski - dam rade! :cool2:;-) I wiecie co? Chyba jednak bylo mi to potrzebne, bo od razu inaczej funkcjonuje :sorry2: Sa oczywiscie stresy innego rodzaju, zwiazane z praca, ale jestem bardziej zmobilizowana, no i wreszcie wzielam sie za siebie - efekt - 1 kg mniej :-p
Super! :tak:
Mi się strasznie nie chce do pracy wracać, ale czuję, że dla mnie też będzie to odpowiednia mobilizacja :sorry2:
Ja nic nie pisze bo moja co bym jej nie podala to wszamania buzka otwarta i czeka az lyzeczka- bez roznicy jaka- wyladuje jej w buzce.
Tylko nie mów tego za głośno. Zośka do niedawna też wcinała wszystko,co jej podsunęłam ;-)
a mnie coś bierze!!! cholera, w gardle mnie drapie, zimno mi, idę sobie zrobić herbatę i polopirynę.........
Zdróka! :tak:

Ze mna jyz naprawde nie jest dobrze. To ze zakupy w sklepie spozywczym traktowalam jako rozrywke to juz nie pisalam bo jak przeczytalam ne tylko ja tak mam. Ale dzisiaj odprezylo mnie godzinne odśnieżanie podworka i chodnika. Teraz za to padam na pysk i juz czuje ze jutro rak do gory nie bede mogla podniesc.
Nie jest z Tobą źle - takie odśnieżanie to jak trening na siłowni. A fitness to przecież relaks, nie? ;-)
edek - jesteś miszczem ;-)

Do góry