reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

no i bez zmian... kaszel jest katar przegigantyczny ale bez zabarwienia taki bialy ... kaszel sie odrywa bo dostaje deflegin, naszej pediatry nie ma bo na urlopie... goraczki brak ... zamowilam wizyte i bedzie dzisiaj lekarka u nas ... nie chce isc do przychodni

Muńka pieknie sie Gabi spisala moze juz tak zostanie oby :)

Waris zamowilam, moj spi na gryce juz jakis czas bo na kokosie w ogole nie chcial

Hatszept fajna promocja :) no i napisz jak po wizycie :) wspolczuje Wam z tym alarmem ... ja bym chyba zeswirowala, a dziec spal?

Aylin jak sie nazywa ta przyprawa ? a hipp najtaniej jest w Auchan i sa tez male puszki

Aga podpinam sie o pytanie o inne rybki, ja mysle ze raz w tygodniu to taka norma :)

MsMickey Muńka gratuluje nowosci w rozwoju :D

Rysica tylko ze on kaszlal od soboty jak przeszla mu trzydniowka, kaszel byl od razu potezny i dlatego w sobote pojechalismy na sprawdzenie do przychodni, i tam powiedziala kobita wlasnie ze czysto tylko lekko zaczerwienione gardlo, a wczoraj wieczorem doszedl katar a kaszle caly czas tak samo tylko po deflrgminie zaczal sie dodatkowo bardziej odrywac i stad moje watpliwosci jechac czy nie ... no ale wizyta zamowiona wole sprawdzic kolejny raz niz pluc sobie pozniej w brode ze nawalilam

Waris Maćku Iwon wspolczuje nocek

Maćku ja daje bo jest duzo zupek po 6 gdzie jest pomidor i mlody lubi i nic mu nie jest

Ostatnia edycja:
reklama
Macku, tak powiedzial mi lekarz ze szpitala na Marszalkowskiej. Szymek mual wtedy chyba 3 tygodnie. I od tamtej porynie podawalam wit d, potem chyba w pazdzierniku troche podawalam co 2 dzien przez chyba 2 tygodnie bo maly mniej wypijal mleka a ze potem wrocil do normalnosci to odstawilam zupelnie. No i dermatolog z Czd tez powiedziala aby nue dawac bo moze powodowac wysypki jesli jest podawana w nadmiarze.
No i male ciemiaczko to tez wskazanie do odstawienia bo moze za szybko zarosnac. A jak malec jest silny to nie ma potrzeby jej podawac.

Szymek pomidora do 2 roku zycia nie bedzie mogl jesc ze wzgledu na ŁZS. Ale czytalam ze dziewczyny juz dawaly zupki z pomidorem ze sloiczkow.

MsMickey no tragedia jest z tymi ludzmi palacymi smieciami w piecu. I wkurza mnie to tym bardziej bo ja kupe kasy wydaje na wywoz smieci i zakup ekogroszku ze nie wspomne o samym piecu a ludzie to maja gdzies.I jak tylko zmrok sie robi to daha czadu. Doslownie.

czytam was od godziny :-) młody bedzie chyba miał dziś kiepski dzień :-(

na szybko zdrówka dla chorowitków :tak:

gratuluje postępów w jedzeniu i tych motorycznych :-)

wrednych sąsiadów i hałaśliwych samochodów współczuje :-)

może póżniej się uda coś więcej skrobnąć :tak: ale obawiam się że nie :no:

aga wedlug ksiazki ktora mam w domu Jedz pysznie razem z dzieckiem to polecane sa ruby i tluste: halibut, losos, makrela, sardynka, szprotki, sledz a takze chude dorsz, morszczuk, szczupak.
Oczywiscie rybka swieza lub mrozona tylko.

I tak nawiazujac do tematu witaminy d to wlasnie w tej ksiazce jest napisane ze tluszcz rybi (Tran) zawiera duzo witaminy d ktora latwo przedawkowac i moze powodowac podwyzszenie poziomu wapnia w mczu i krwi, brak apetytu, zaparcia,wymioty, apatie,odwodnienie.

edek wlasnie z mlodym zaliczylam baranka.On czolem, ja nosem, az krew mi poszla!!!! A glut lezy i sie cieszy jak matka czerwona chustke pod nosem trzyma.

kasienka slusznie ze poprosilas o wizyte domowa. Tez bym pewnie tak zrobila. I lepiej miec pod kontrola kaszel u takich brzdacow.

Ostatnia edycja:
Kasieńka i dobrze że zamówiłaś wizytę domową :)

Mlodak my też ostatnio wracaliśmy z naszej działki i sasiad ale taki dalszy dawał takiego czadu i to w dzień, tak jak piszesz śmierdziało strasznie,dodam że na naszej ulicy mieszka też wójt naszej przyszłej gminy i skurczybyk nic z tym nie zrobi. Albo sasiedzi się go nie boja albo palą w dzień wtedy kiedy jego nie ma w domu. Może teraz kiedy wywóz śmieci mają przejąć gminy bardziej tym tematem się zainteresuje.

Aylin ale dajesz jej jeszcze UU w dzień, dlatego ma prawo mieć problem z odzwyczajeniem się od cycusia w nocy :sorry2:
Mnie się wydaje, że dopóki będę karmić go UU, to będzie się budził w nocy, bo nadrabia brak mnie w dzień. A jak już bym przestała całkowicie z UU, to stopniowo i nocki by się uregulowały.
To taka moja teoria, może błędna :rolleyes2:

Maćku ja małemu daję słoiczkowe dania z pomidorem a sama gotowałam mu pomidorówkę na koncentracie własnej roboty. o tej porze roku pomidory chyba niezbyt są dobre.

Iwon - ja chyba lubie ja karmić :) Więc jakoś te noce przeboleje.

Kasieńka - u mnie ta przyprawa nazywa sie po prostu Jarzynka do zupy bez soli. U nas w galeriach handlowych raz na miesiąc są targi zywności ekologicznej lub regionalnej. I tam kupiłam. Ale widziałam też na allegro takie zestawy.
Ostatnio zresztą zrobiłam duze zakupy przyprawowe na allegro :)

Iwon - czy ty z pracy piszesz????

Waris ja tez sie ciesze ze sie udalo z ta wizyta i modle sie zeby nie bylo gorzej... dobrze ze mieszkamy niedaleko przychodni bo pewnie by nie przyszla

Mlodak o raju ... dobrze ze Szymek w porzadku no i mama nosa nie zlamala ...

Kifsi oby dzien byl jednak lepszy niz myslisz

Aylin to musze poszukac moze wtedy zje zupke wlasnej roboty bo teraz to nawet polowe ciezko wcisnac a sloiczkowej to polowe przynajmniej zje ... dziekuje

reklama
kasienka oj ja tez sie ciesze ze nos caly. Chociaz dziwnie ciagnie miedzy oczami.
A K sie tylko zapytal czy ma dzwonic do lekarza co jemu przegrode robil. Takiego to wspolczujacego meza mam.

edek na Iwon nie ma mocnych. Nawet praca jej w pisaniu na BB nie przeszkadza :)))))

Ostatnia edycja:
Do góry