reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
dzień dobry :-)
dziś mam już lepszy nastrój bo wczoraj to tylko się wam wygadałam i zniknęłam :sorry2:

Kasia u nas też z kasą lipa ostatnio, chyba te małe czerwcowe skarbonki ta kasę pożerają ;)
a tabletki bierzesz? bo może to od tabletek te plamienia

no moja skarbonka pożera i to do dna :baffled: a tabletki biorę jeszcze te co można przy karmieniu i niby przy nich jest taka mozliwość :dry:
Witamy ząbalka:-)
A byłaś u ginekologa z tymi problemami okresowymi??
:cool2: dzięki a u gina byłam w zeszłym tygodniu i tak niby może być przy tabletkach które biorę... ale ile można :dry:

Kasia.natka - gnaj do gina bo to średnio normalne aby okres/plamienie trwał miesiąc.
Ja też mam jakiś dziwny i może we wtorek uda mi się pojechać do lekarza bo przecież masakra jakaś jest.

.
no właśnie byłam i ze względu na tabletki które biorę (te które można przy karmieniu) to może tak być i jest ok ale ja mam już dość więc czekam do końca opakowania i przechodzę na zwykłe :-p

MsMickey
&&& za cystografię &&&

no i skoro mówicie że już mogę to oficjalnie ogłaszam i chwalę się - MAMY ZĄBKA! :happy2:

Hasło do zmiany uzebienia na suwaczku

:-D

Iwon- veeeery sweeeet:tak::-) az chce sie robic rodzenstwo dla mlodej :-p

Kasia-natka- gratuluje oficjalnego zabka :tak: to chyba tylko moja bezzebna :dry:

Warszawianki ale Wam zazdroszcze :sorry2: no nic zostaje mi tylko pocieszyc sie polska playgrupa dzisiaj :-)

A mojej oficjalne pierwsze slowo to BABA :dry: nie mama, nie tata :dry:

Słuchajcie dzisiaj rano myślałam, że pęknę ze śmiechu - wzięłam Monikę z łóżeczka, przewinęłam, położyłam koło męża, powiedziałam "masz córę obok, pilnuj żeby nie spadła" i poszłam robić mleko. Wchodzę do pokoju a tam R nachylony w stronę Moni a ona oparta na ręku w jego stronę, obydwoje się uśmiechają, mąż jak mnie zobaczył to do niej powiedział "uwaga mama idzie" a ona... zaczęła się motać i energicznie odwracać głowę to na mnie to na męża jakby się ją na gorącym uczynku złapało i jakby miała coś na sumieniu i nie wiedziała czy ma całkiem usiąść czy się położyć aż w końcu padła na poduszki i zaczęła się śmiać z tak niewinną minką :-D że normalnie z mężem zaczęliśmy się z jej reakcji rechotać na cały głos aż Szymka obudziliśmy a potem jeszcze chyba przez pół godziny co chwila któreś z nas parskało śmiechem. Normalnie bomba! :-D:-D:-D Udała się nam córa :-D:-D:-D

idę Was poczytać

Kasia.natka gratuluję ząbka :D

Sunshine - ważne, że też możesz się z mamami spotykać :D playgrupy też fajne :) i gratulacje pierwszego słowa :) ale świadome?

Aylin - dzień dobry :-)

Maćku - bry, bry :-)

Agaundpestka - miłego spotkania :D

Muńka, MsMickey - hehe też o tym myślałam, ale do kina też mnie ciągnęło, ale spoko pójdę z mężem w niedzielę przyszła ;P

Ostatnia edycja:
witam!!!!!!!!!!!!!
piszę pełna obaw, że zostanę przyłapana na BB:-D

A kuku, a kuku, choć nie mam siły już dzisiaj kukać, zbliża się piątek, dostałam @, do tego dieta, przeżywam pierwszy kryzys :confused2:
tulę mocno!!!!!!!!!!!
a z wynikami to nie przesadzaj, limfocyty lubią być podwyższone, a ten magnez to nawet nie żartuj :p

kasia tak może być przy tych jednoskładnikowych tabsach, np Azalii
gratuluję pierwszego zębolka!!!!!!!!!!!!

Sunshine u nas też pierwsze było baba, więc nawet się nie chwaliłam;-):-D a teraz doszło dadadada i czasami tatat i tytyty, aloe i tak najlepsze jest BUBA :)

dziołchy z Wawy zakazuje wam tych kawuś i kin, o!:-p:-p:-p:-p

Ja bym poszła.

a z wynikami to nie przesadzaj, limfocyty lubią być podwyższone, a ten magnez to nawet nie żartuj :p

Dzięki baby :blink: No właśnie poprosiłam o komentarz siostrę mojej kumpeli z pracy, bo jest lekarzem i powiedziała tak jak Ty zaza, że limfocyty bardzo lubią "skakać" u dzieci i wystarczy lekki katar żeby coś było poza normą. A K. jest przecież ostatnio notorycznie kichający. Generalnie powiedziała, że wszystko ok i nie ma powodu do niepokoju :happy2: Uff...

Bry, bry koleżanki :-)

Sunshine baba powiadasz :-D

Rysica no to Wam się poranek udał, lubię takie wesołe chwile w domku :-)

Zaza i jak w pracy, i jak? :-) Mój powrót na pewno wpłynął pozytywnie na higienę umysłu ;) Ciekawa jestem Twoich emocji.

reklama
Nie chwalę swojego dziecka, ale znów noc cała przespana :-D:-D

Tak się zajęła właśnie obrabianiem pudełka od aparatu (które sama sobie ściągnęła z najniższej półki), że zapomniała o głodzie. Ona o tej godzinie już jest zawsze mega głodna:-D Będzie lubiła robić zdjęcia po mamie:tak::tak: Hhehe, młoda już nakarmiona i śpi - widać, że post niedokończony od razu;-)

Jak dla mnie bomba:
środa 19.45 Django.

Tylko obawiam się, ze Muńka może móc rację (tylko na litość boska ne mówcie jej tego;-)) z tym, ze może lepiej po prostu kawa? Będzie też Hatszept i sugerowała to samo (że bardziej będziemy chciały pogadać).

Mamy jeszcze czas na decyzję.
Albo:
w środę na Babyseans w ciągu dnia a wieczorem na całkiem dorosłe ploty???
Babyseans jest też w Warszawie w poniedziałek.

A pod koniec tyg do Mlodaczki (;-)) ?
Z tym to jeszcze będę ustalać moich przyjaciół na konkretne dni to dam znać.

Ja szykuję się do wyjścia nr 2 dziś cystografia.
:-:)-:)-(

Wyniki odebralam wczoraj i na moje oko dobre:
z posiewu hodowla ujemna
ogólny: białko ujemny, przejrzysty, reszta też wygląda dobrze.
Takie głupie laboratorium, że zakresu referencyjnego nie piszą :-(

Miłego dnia:-)

Jak dla mnie, to plan może być taki: środa wieczorkiem spotkanie w Złotych Tarasach na pogaduchy w: Złote tarasy - La Fragola - Restauracje
Wspólne kino za jakiś czas, żebyśmy były już po pierwszych tulaskach:-D
Co do kina z maluchami, to ciężko mi decydować, bo jak już pisałam, muszę brać pod uwagę @.
MsMickey - Ty musisz jeszcze ustalić spotkanie ze znajomymi, więc może z decyzją o baby kinie poczekamy, ok?? Jeśli w niedzielę nie będzie jeszcze @, to możemy iść w poniedziałek.

Super, że hatszept dołączy. Miałam do niej pisać w tej sprawie, ale skoro już wie, to załatwione:-)

Mocne &&&&&&&& za badanie!!!

Hej baby :)

przypomniało mi się, że też już odebrałam wyniki starszaka i chyba są ładne, to znaczy wszystko w normie, poza dwiema rzeczami - ma trochę za wysoki procent limfocytów (sama ilość limfocytów w normie) i, co mnie zdziwiło najbardziej, za dużo magnezu. Wprawdzie niewiele, bo norma jest do 85 a on ma 86, ale jednak zastanawia mnie to, bo z reguły są niedobory... Już oczywiście się naczytałam w internecie o tym i owym :confused2: i nie wiem, czy iść z tym do pediatry czy dać sobie na luz. W końcu to nie ona mi kazała robić badania i pewnie to skomentuje po swojemu.

mieści się w górnej granicy i pewnie lekarz nie potraktuje tego jako podwyższony poziom, ale zapytać zawsze można.

dzień dobry :-) :cool2: dzięki a u gina byłam w zeszłym tygodniu i tak niby może być przy tabletkach które biorę... ale ile można :dry:
no i skoro mówicie że już mogę to oficjalnie ogłaszam i chwalę się - MAMY ZĄBKA! :happy2:

No długo to się ciągnie. Ja pamiętam, że jak pierwszy raz wzięłam tabsy anty (sto lat temu:-)), to plamienia miałam prawie przez cały miesiąc.

Gratulacje dla zębolka!!:-)

A słyszałyście o tych tabsach Diane 35, że zaczynają je wycofywać, bo są przypadki zgonów??
Moja siorka brała to przez kilka lat...

Ja dlatego antykoncepcji farmakologicznej mówię zdecydowane NIE!!

Ostatnia edycja:
Do góry