reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
hahahaha josie a ja się zastanawiam, gdzie Wy ten pasztet dla dzieci widziałyście! muszę spróbować i ja :D A ile dni w lodówce taki słoiczek trzymasz???

Kasieńka - taaa, żywe srebro? Ona już w depresję wpada, rady sobie z nim nie daje...

Ale naprodukowane:D

Josie nie wpadłam, żeby dodać pomidory do makaronu ze szpinakiem - dzięki:D

Sunshine moja też wcina wszystko co jej się da:D Dziś dostała barszcz ukraiński, bo widziałam ostatnio w sklepie od 10 mies. (oczywiście dałam tylko 3 fasolki, żeby wzdęć nie było:p)

Aylin wątpię, żeby bateryjkę połknęła. Ja zaś wczoraj w kupie znalazłam 2cm twardy plastik i do dziś nie możemy z mężem odkryć skąd go wzięła i jak połknęła!

Kasienka większość przepisów z internetu, tyko je przerabiam po swojemu. A na niektóre dania mam własną intencję twórczą. Amarantus kupuje w Auschan (na półkach ze zdrową żywnością). Mieszkam na Dolnym Śląsku a nie na Pomorzu, więc ryby kupuję tylko mrożone w marketach. Patrzę, aby były łowione na morzu/oceanie (a nie w jakimś basenie hodowlanym) i aby nie miały nic innego w składzie poza rybą i wodą.

Rysica pasztet gerbera indyk, kurczak w każdym supermarkecie. Trzymam 48h w lodówce i dodaję do zupy, kanapki, makaronu itp.

Zaza daj znać co wyszło w posiewie skoro dodatni:(

Dziewczynki! Przyszedł pchacz Smoby cotoons wózek na zakupy. Rewelacja! Można zablokować tylko dwa kółka i wówczas jedzie wolno lub wszystkie i wtedy w ogóle sunie. Tak więc sprawuje się jakby miał regulację prędkości:) Genialnie sprawdza się na kaflach. Wcale nie jest taki malutki jak się wydawał, młoda cały czas przy nim urzęduje:D Na razie zamiast pchać siedzi przy koszu ze zwierzątkami:p Ale już pchała i jestem zadowolona, bo nie potyka się o boki, a wózeczek jej nie ucieka. Zwierzątka z genialnego tworzywa gumowo plastikowego, idealne na swędzące dziąsła:p
IMG_0373.jpg

Załączniki

• IMG_0373.jpg
    IMG_0373.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 88
Ostatnia edycja:
Dziewczyny.... a jak taki pasztet domowej roboty, myślicie, że można dać dziecku jak się samemu robi???? Bo moja mama na święta na bank zrobi, a w mięsnym mam przepyszny pasztet z królika, bardzo dobry i bez MON ani innych świństw....

Domowy bym dała, bo moja mamuśka też będzie robić na święta i poproszę by kawałek zrobiła inaczej doprawiony pod Antka, ale sklepowego nawet z królika bym nie dała.

Kasiekm super ten pchacz i fajnie, ze udany zakup.

My dziś na obiadek mieliśmy dorsza z warzywami soczewicą.

hmm nie wiem, taki domowy pasztet pewnie z watrobki glownie i podrobow? watrobki chyba nie powinno sie dawac bo przeciez ona filtruje wszystkie swinstwa

no ale jak z mieska dobrego to czemu nie. ja robie pasztet z soczewicy ale tam jest imbir i curry, niby nie ostre ale chyba sie nie nadaje

krolewicz zjadl moj makaron ze smakiem!:-):tak: jestem z siebie dumna! szczerze to myslalam ze nie tknie, kolor to mialo jak jego kupa :laugh2:

josie - to jest głównie mięso mieszane, wieprzowe, wołowe, drobiowe (ale nie podroby), wątróbki trochę też ale to ok 10-20% tylko no i przyprawy, warzywa, wszystko ugotowane, zmielone, upieczone.

jakaś dzisiaj jestem nieprzytomna... Monika śpi, Szymek rysuje, zdrzemnę się nieco.

hej baby,

wpadam żeby się przywitać :-)

Zaza przepis na schab/szynkę/karkówkę jest banalny: kupujesz kawał mięcha, myjesz i obtaczasz w dowolnie wybranych przyprawach i oliwie (u mnie: przyprawa do pieczeni wieprzowej, papryka, sól, pieprz, obowiązkowo czosnek, ziele angielskie i liść laurowy). Do lodówki na min. dobę, żeby się dobrze przegryzło, a potem do piekarnika na około 1,5 h (ja wrzucam do brytfanki, nie przykrywam i piekę w temp. około 180 st., co jakiś czas podlewam wodą, żeby się za bardzo nie wysuszyło) :-)

reklama
Rysica ja też nie przytomna. A to dlatego, że u nas słońce przyświeca i spać się zachciało:p Pasztet własnej roboty moja też na święta dostanie. Nie wiem czy można z wątróbkami, ale teściowa też ich troszkę wrzuca (z 10%), więc mała zje.

Agaundpestka
a ja zastanawiałam się czy można dać dziecku soczewicę:D Super, że można, a powiedz mi jak ją zrobiłaś?

Josie gratuluje przyrządzenia pysznego makaronu! U nas dziś barszcz ukraiński królował:p Curry/kukurma nadaje się dla dziecka! Moja dostała już w 7 mies. curry:) Jest bardzo zdrowe, a pediatra poleciła mi nawet szczyptę dodać do bezsmakowej kaszki. Ale na temat imbiru się nie wypowiem, bo nie wiem. W każdym bądź razie z ciekawości napisz mi proszę przepis na pasztet z soczewicy!

Świąteczna promocja na zabawki w SMYKU: http://smykgroup.com/media/pliki/Ka...utm_campaign=2013.03.20 cz.4 E-mail Wielkanoc

Ostatnia edycja:
Do góry