reklama
Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
hahahaha josie a ja się zastanawiam, gdzie Wy ten pasztet dla dzieci widziałyście! muszę spróbować i ja
A ile dni w lodówce taki słoiczek trzymasz???
Kasieńka - taaa, żywe srebro? Ona już w depresję wpada, rady sobie z nim nie daje...
Kasieńka - taaa, żywe srebro? Ona już w depresję wpada, rady sobie z nim nie daje...
48h pisza. czesc dodaje do obiadku - dzis do makaronu a reszte zostawiam do smarowania
wlasnie znalazlam fajne przepisy na obiadki:
http://rodzicewkuchni.blogspot.com/search/label/po 09 miesiącu
wlasnie znalazlam fajne przepisy na obiadki:
http://rodzicewkuchni.blogspot.com/search/label/po 09 miesiącu
Ostatnia edycja:
kasiekz
Fanka BB :)
Ale naprodukowane
Josie nie wpadłam, żeby dodać pomidory do makaronu ze szpinakiem - dzięki
Sunshine moja też wcina wszystko co jej się da
Dziś dostała barszcz ukraiński, bo widziałam ostatnio w sklepie od 10 mies. (oczywiście dałam tylko 3 fasolki, żeby wzdęć nie było
)
Aylin wątpię, żeby bateryjkę połknęła. Ja zaś wczoraj w kupie znalazłam 2cm twardy plastik i do dziś nie możemy z mężem odkryć skąd go wzięła i jak połknęła!
Kasienka większość przepisów z internetu, tyko je przerabiam po swojemu. A na niektóre dania mam własną intencję twórczą. Amarantus kupuje w Auschan (na półkach ze zdrową żywnością). Mieszkam na Dolnym Śląsku a nie na Pomorzu, więc ryby kupuję tylko mrożone w marketach. Patrzę, aby były łowione na morzu/oceanie (a nie w jakimś basenie hodowlanym) i aby nie miały nic innego w składzie poza rybą i wodą.
Rysica pasztet gerbera indyk, kurczak w każdym supermarkecie. Trzymam 48h w lodówce i dodaję do zupy, kanapki, makaronu itp.
Zaza daj znać co wyszło w posiewie skoro dodatni
Dziewczynki! Przyszedł pchacz Smoby cotoons wózek na zakupy. Rewelacja! Można zablokować tylko dwa kółka i wówczas jedzie wolno lub wszystkie i wtedy w ogóle sunie. Tak więc sprawuje się jakby miał regulację prędkości
Genialnie sprawdza się na kaflach. Wcale nie jest taki malutki jak się wydawał, młoda cały czas przy nim urzęduje
Na razie zamiast pchać siedzi przy koszu ze zwierzątkami
Ale już pchała i jestem zadowolona, bo nie potyka się o boki, a wózeczek jej nie ucieka. Zwierzątka z genialnego tworzywa gumowo plastikowego, idealne na swędzące dziąsła

Josie nie wpadłam, żeby dodać pomidory do makaronu ze szpinakiem - dzięki
Sunshine moja też wcina wszystko co jej się da
Aylin wątpię, żeby bateryjkę połknęła. Ja zaś wczoraj w kupie znalazłam 2cm twardy plastik i do dziś nie możemy z mężem odkryć skąd go wzięła i jak połknęła!
Kasienka większość przepisów z internetu, tyko je przerabiam po swojemu. A na niektóre dania mam własną intencję twórczą. Amarantus kupuje w Auschan (na półkach ze zdrową żywnością). Mieszkam na Dolnym Śląsku a nie na Pomorzu, więc ryby kupuję tylko mrożone w marketach. Patrzę, aby były łowione na morzu/oceanie (a nie w jakimś basenie hodowlanym) i aby nie miały nic innego w składzie poza rybą i wodą.
Rysica pasztet gerbera indyk, kurczak w każdym supermarkecie. Trzymam 48h w lodówce i dodaję do zupy, kanapki, makaronu itp.
Zaza daj znać co wyszło w posiewie skoro dodatni
Dziewczynki! Przyszedł pchacz Smoby cotoons wózek na zakupy. Rewelacja! Można zablokować tylko dwa kółka i wówczas jedzie wolno lub wszystkie i wtedy w ogóle sunie. Tak więc sprawuje się jakby miał regulację prędkości

Załączniki
Ostatnia edycja:
Rysica
Dziewczyny.... a jak taki pasztet domowej roboty, myślicie, że można dać dziecku jak się samemu robi???? Bo moja mama na święta na bank zrobi, a w mięsnym mam przepyszny pasztet z królika, bardzo dobry i bez MON ani innych świństw....
agaundpestka
Domowy bym dała, bo moja mamuśka też będzie robić na święta i poproszę by kawałek zrobiła inaczej doprawiony pod Antka, ale sklepowego nawet z królika bym nie dała.
Kasiekm super ten pchacz i fajnie, ze udany zakup.
My dziś na obiadek mieliśmy dorsza z warzywami soczewicą.
Kasiekm super ten pchacz i fajnie, ze udany zakup.
My dziś na obiadek mieliśmy dorsza z warzywami soczewicą.
hmm nie wiem, taki domowy pasztet pewnie z watrobki glownie i podrobow? watrobki chyba nie powinno sie dawac bo przeciez ona filtruje wszystkie swinstwa
no ale jak z mieska dobrego to czemu nie. ja robie pasztet z soczewicy ale tam jest imbir i curry, niby nie ostre ale chyba sie nie nadaje
krolewicz zjadl moj makaron ze smakiem!:-)
jestem z siebie dumna! szczerze to myslalam ze nie tknie, kolor to mialo jak jego kupa 
no ale jak z mieska dobrego to czemu nie. ja robie pasztet z soczewicy ale tam jest imbir i curry, niby nie ostre ale chyba sie nie nadaje
krolewicz zjadl moj makaron ze smakiem!:-)

Rysica
josie - to jest głównie mięso mieszane, wieprzowe, wołowe, drobiowe (ale nie podroby), wątróbki trochę też ale to ok 10-20% tylko no i przyprawy, warzywa, wszystko ugotowane, zmielone, upieczone.
jakaś dzisiaj jestem nieprzytomna... Monika śpi, Szymek rysuje, zdrzemnę się nieco.
jakaś dzisiaj jestem nieprzytomna... Monika śpi, Szymek rysuje, zdrzemnę się nieco.
Iwon
Lipcowe Mamy '05
hej baby,
wpadam żeby się przywitać :-)
Zaza przepis na schab/szynkę/karkówkę jest banalny: kupujesz kawał mięcha, myjesz i obtaczasz w dowolnie wybranych przyprawach i oliwie (u mnie: przyprawa do pieczeni wieprzowej, papryka, sól, pieprz, obowiązkowo czosnek, ziele angielskie i liść laurowy). Do lodówki na min. dobę, żeby się dobrze przegryzło, a potem do piekarnika na około 1,5 h (ja wrzucam do brytfanki, nie przykrywam i piekę w temp. około 180 st., co jakiś czas podlewam wodą, żeby się za bardzo nie wysuszyło) :-)
wpadam żeby się przywitać :-)
Zaza przepis na schab/szynkę/karkówkę jest banalny: kupujesz kawał mięcha, myjesz i obtaczasz w dowolnie wybranych przyprawach i oliwie (u mnie: przyprawa do pieczeni wieprzowej, papryka, sól, pieprz, obowiązkowo czosnek, ziele angielskie i liść laurowy). Do lodówki na min. dobę, żeby się dobrze przegryzło, a potem do piekarnika na około 1,5 h (ja wrzucam do brytfanki, nie przykrywam i piekę w temp. około 180 st., co jakiś czas podlewam wodą, żeby się za bardzo nie wysuszyło) :-)
reklama
kasiekz
Rysica ja też nie przytomna. A to dlatego, że u nas słońce przyświeca i spać się zachciało
Pasztet własnej roboty moja też na święta dostanie. Nie wiem czy można z wątróbkami, ale teściowa też ich troszkę wrzuca (z 10%), więc mała zje.
Agaundpestka a ja zastanawiałam się czy można dać dziecku soczewicę
Super, że można, a powiedz mi jak ją zrobiłaś?
Josie gratuluje przyrządzenia pysznego makaronu! U nas dziś barszcz ukraiński królował
Curry/kukurma nadaje się dla dziecka! Moja dostała już w 7 mies. curry
Jest bardzo zdrowe, a pediatra poleciła mi nawet szczyptę dodać do bezsmakowej kaszki. Ale na temat imbiru się nie wypowiem, bo nie wiem. W każdym bądź razie z ciekawości napisz mi proszę przepis na pasztet z soczewicy!
Świąteczna promocja na zabawki w SMYKU: http://smykgroup.com/media/pliki/Ka...utm_campaign=2013.03.20 cz.4 E-mail Wielkanoc
Agaundpestka a ja zastanawiałam się czy można dać dziecku soczewicę
Josie gratuluje przyrządzenia pysznego makaronu! U nas dziś barszcz ukraiński królował
Świąteczna promocja na zabawki w SMYKU: http://smykgroup.com/media/pliki/Ka...utm_campaign=2013.03.20 cz.4 E-mail Wielkanoc
Ostatnia edycja: