reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hmm ciekawe czy Antek pije wystarczającą ilość mleka:confused::confused:

No i mam mega wkur... od remontu czyli juz miesiąc leżą jakieś rzeczy do wyniesienia do piwnicy :/ ale pierw trzeba w niej posprzątać i co? Dziś sprzedałam A siostrzenicy i jej narzeczonemu na długi spacer by zrobić w piwnicy porządek, przebrałam się w dresy i :wściekła/y::wściekła/y: moi domownicy zabrali m klucz od piwnicy do pracy ......

reklama
No i póki co muszę zrobić przerwę w dawaniu młodej biszkopta... wyszła jej pokrzywka. Pojawia się na rączce i po jakimś czasie znika, pojawia się też na drugiej :baffled: czyżby to białko w biszkopcie?? U teściowej jadła i było oki, ale teraz zjadła na pewno więcej. Dziś już raczej nic nowego nie jadła, więc póki co obstawiam biszkopt. Ja pokrzywkę miałam raz w życiu i do tej pory nie wiem po czym.

Bry!

Przychodzi dzisiaj do mnie koleżanka fryzjerka - mam nadzieję, że zrobi ze mną porządek, a przynajmniej na mojej głowie go zaprowadzi.

ale Ci fajnie, mi też przydałby się już fryzjer.

Czy Wasze pociechy maja jeszcze ciemiaczko wyczuwalne? Bo u nas to juz takie tyci tyci jest.

moja ma jeszcze wyczuwalne, ale znacznie jej się zmniejszyło, jak zaczęła przebywać więcej na słońcu.

Munka czekam na nowe nagrania :) I kciuki za szybkie wycwiczenie przepony. Ja dzisiaj sie rzucilam na cwiczenia na miesnie brzucha :baffled: Wiedzialam, ze kondycja gorsza niz wczesniej, ale zeby az do tego stopnia :shocked2: Nie ma zmiluj, biore sie, bo niedlugo zamiast siedziec na kanapie to sie bede rozlewac, bo miesnie znikaja.

Dzisiaj mamy rocznice zarecznyn. W ramach drobnego upominku kupilam L gre, ciekawe czy ja cos dostane :sorry2: Jak znowu flaszke to sie zaczne powaznie martwic :sorry2:

powodzenia w ćwiczeniach!! Jaką grę kupiłaś?
Dostałaś już flachę?? :-D:-D

Pochwale sie ze moje dziecko chodzi samodzielnie. Po prostu puścił się mojej ręki i poszedł. Zdarzaja sie upadki ale coraz pewniej sie glut czuje. Swietnym motywatorem sa uciekające koty i psy. Bosko to wygląda.

Brawa dla Szymka!!

Buziaki dla Wojtusia!

hhmm...przypomniało mi się, że młoda jadła też wczoraj pierwszy raz melona... może uczulać?

Ostatnia edycja:
Niespodzianka - nie pochwalę się, bo przełożyłyśmy wizytę na jutro. Koleżance coś wypadło, a mi nawet to na rękę, bo włosy mi bardzo szybko rosną i będą do soboty mniejsze odrościki.

Muńka - dopiero 2 tyg. temu dowiedziałam się, że ta dziewczyna chodzi do szkoły fryzjerskiej i działa tez po domach, a znamy się chyba z 6 lat.
W sobotę idziemy na komunię i chciałabym jak ludź wyglądać.

Ostatnia edycja:
mlodak gratulacje dla Szymka!!!!
aga no nie dziwię ci się, że się wkurw.łaś:no:
Katrina ja też marzę o fryzjerze, ale czekam na czerwiec, żeby być świeżo zrobiona na 18-tke i roczek ;-)

Muńka melon jest chyba mało uczulający, chyba córeczka Claudette miała problemy z uczuleniem na prawie wszystkie owoce, a melon był OK, ja osobiście obstawiałabym białka :sorry2:

No i mam mega wkur... od remontu czyli juz miesiąc leżą jakieś rzeczy do wyniesienia do piwnicy :/ ale pierw trzeba w niej posprzątać i co? Dziś sprzedałam A siostrzenicy i jej narzeczonemu na długi spacer by zrobić w piwnicy porządek, przebrałam się w dresy i :wściekła/y::wściekła/y: moi domownicy zabrali m klucz od piwnicy do pracy ......

buuuuuuuu...... a daleko od domu pracuja? moze by dalo rade podjechac i odebrac?

Pochwale sie ze moje dziecko chodzi samodzielnie. Po prostu puścił się mojej ręki i poszedł. Zdarzaja sie upadki ale coraz pewniej sie glut czuje. Swietnym motywatorem sa uciekające koty i psy. Bosko to wygląda.

BRAWO!!! kolejny samodzielny chlopczyk :-) :dry: no dalej dziewczyny ktora pierwsza???

Sunshine obok mnie jest klinika specjalistyczna gdzie zakladaja spirale, wiec jesli bym sie decydowala to tylko tam. Kolezanka byla w zwyklej przychodni i mowila, ze nie dosc ze bolalo okropnie to i tak nie byli w stanie jej zalozyc i odeslali do gina.

Dzisiaj mamy rocznice zarecznyn. W ramach drobnego upominku kupilam L gre, ciekawe czy ja cos dostane :sorry2: Jak znowu flaszke to sie zaczne powaznie martwic :sorry2:

Dobrze, ze macie cos takiego :tak: w takim razie powinno byc oki ;-)
I udanej rocznicy :-D;-)

Munka- zgadza sie, ze Claudette pisala ze jej Lenka nie ma uczulenia na melon wiec raczej to bialko w biszkopcie.... :dry:

Katrina- ja tym razem chyba w PL sie obetne... czekamy na Twoje fotki ;-)

Moja corcia wrocila dzis z guzem na czole :-( podobno uderzyla sie tamburynem :dry::-(

Aaaa i mamy gorna lewa jedyneczke :-):-):-)

Sunshine gratuluje zebolka :) Moj ma dwa guzy wiec moga sobie z Aurelka piatki przybic. Tak masakrycznie cieszyl sie na widok taty, ze przywalil w futryne i wyglada teraz troche jak hellboy.

Munka kupilam nowego God of war - teraz chyba zaluje ;-) Malz gra, ja przy kompie - ale swieczki zapalil zeby romantycznie bylo ;-)

Mloda K skoro stringi to nie ma sie co martwic - widocznie lubi Cie w nich ogladac ;-) No i oczywiscie ucaluj Szymusia od ciotki - gratuluje pierwszych kroczkow :)

Katrina w takim razie czekam na jutro.

Aga ale pech... Nastepnym razem na pewno nie zapomna zostawic klucza.

Uwaga uwaga nie zgadniecie co dostalam ;-) Malz przyniosl Jacka Danielsa :-p

Ale nie tylko - dostalam tez hula hop :) i juz hulalam - cos czuje, ze beda siniaki :/

Muńka melon jest chyba mało uczulający, chyba córeczka Claudette miała problemy z uczuleniem na prawie wszystkie owoce, a melon był OK, ja osobiście obstawiałabym białka :sorry2:

no właśnie pamiętam tą sytuację,dlatego trochę by mnie to dziwiło, choć niby w necie piszą, że może uczulać...

Moja corcia wrocila dzis z guzem na czole :-( podobno uderzyla sie tamburynem :dry::-(

może to z miłości do muzyki ;-)

Munka kupilam nowego God of war - teraz chyba zaluje ;-) Malz gra, ja przy kompie - ale swieczki zapalil zeby romantycznie bylo ;-)

Uwaga uwaga nie zgadniecie co dostalam ;-) Malz przyniosl Jacka Danielsa :-p

Ale nie tylko - dostalam tez hula hop :) i juz hulalam - cos czuje, ze beda siniaki :/

to masz chłopa z głowy! :-) udanej hula hopanki ;-)

reklama
Pola sama przeszła dziś całą długość przedpokoju!:D Duma mnie rozpiera!
Normalnie boi się puścić, a dziś dostała chleb i poszła dać psu - zupełnie nie zorientowała się, że niczego się nie trzyma:p

muńka
ja z kolei robiłam młodej na Wielkanoc piernik żytni i wciągała aż się kurzyło:) Przepis dla skazowców, więc można sobie zmodyfikować. Polecam: Piernik żytni / Przepisy kulinarne - MojeAlergie.pl | ABC Alergii | Rodzaje alergii | Porady dla alergików Co do pokrzywki też miałam raz w życiu i nie wiem od czego:p

mlodak ja jeszcze ciemiączko wyczuwam, ale zmniejszyło się

agaundpestka zapał i chęć była:D Przynajmniej czas miałaś dla siebie:p

sunshine moja miała już tyle guzów i siniaków, że ciężko zliczyć, a to dopiero początek:p Najlepiej pomaga arnika w żelu (poleciła mi pediatra i muszę powiedzieć, że doskonale działa)

iwon Polka na śniadanie 120ml kaszy łyżeczką, a na kolację 150ml. Do tego cyc, ale ciężko obliczyć ile wypija:p

Ostatnia edycja:
Do góry