reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam się "porannie" :-)

Właśnie ściągam pokarm, a mąż karmi Małego. Nie wiem już, co z tą jego skórą... Maści pomagają, ale tylko na chwilę. Twarz i ciało jak papier ścierny normalnie... Jem już tylko podstawowe produkty, a tu dupa... W dodatku Michaś cały podrapany, bo go to swędzi, a niedrapki są u niego całą minutę :eek:

Gosiak- masz rację, postępy u naszych dzieci będą widoczne z dnia na dzień :-D Mój Michaniu wczoraj zaczął chwytać przedmioty, a siedzienie to teraz jego ulubiona pozycja :szok:

Anilku- gratuluję wygranej licytacji :tak:

Mikotko- jak Zosi brzuszek?

Teri- wszystkiego najlepszego!!! :happy::happy::happy:

No dobra, produkcja zakończona, idę spać :-D

PS. Śniło mi się, że jestem w tajlandzkim więzieniu :szok: Czyżby to znaczyło, że muszę choć na chwilę wyrwać się z domu? :-D

reklama
Ale pustki weekendowe:eek:

Sa_raa, mężulo na pewno nie rzuca na pracę, żeby wybyć z domu. Ara też coraz częściej ciągają to tu to tam. Nie mają wart, czy przebazowań, ale nigdy tak do końca nie mogę być pewna czy normalnie wróci z pracy, czy gdzieś nie pojadą.

Teri – WSZYSTKIEGO NAJLEPSIEJSZEGO !!!:-)

Gosiak – powodzenia „odwiedzinach”. Cobyś spokojnie przetrwała nalot.;-)

Anilek – gratuluję licytacji. Ja wczoraj też zdobyłam dla Mikołaja kurtkę i pakiet rajstopek.

Bona
– witam w klubie ciągających się o 4 nad ranem. U nas to właśnie wygląda tak samo – ja się odminowuję, a Aro karmi Młodego. Próbowałaś kremu Oliatum? Miko miał taką wysuszaną skórę, a potem aż mu schodziła (choć nie swędziała go) – i ten krem pomógł.

No dobra, jeszcze drugi cyc i fb do ogarnięcia. A potem nie ma się już co kłaść – Aro wyjeżdża.:-(

Hej, Tak wcześnie to mnie tu jeszcze chyba nie było.
rozłozyła mnie grypa chyba i proszę was o poradę.
co mogę brać za leki, nie chce iść do lekarza bo zaraz właduje mi antybiotyk :eek:

pomóżcie, :sorry:

Asiulka, współczuję. Na pewno możesz brać paracetamol (bo i w ciąży go można). Ja bym jeszcze łykała Rutinoscorbin (łykam profilaktycznie 1x1, ale przy chorobie to 3x1). No i przede wszystkim wygrzać się (na ile się da gorąca kąpiel i pod kołdrą + ciepłe herbaty). Zdrówka.

Witam i ja,
Tymek konczy dzis 3 miesiace, a ja sie pytam kiedy to zlecialo :-D Dal za to rodzicam do zrozumienia, ze nie bedzie sypial do 8 i od 6 mala awanutrka...dostal teraz butle i gada z karuzelka.

Tesciowa jednak nie przyjezdza i cale jej szczescie. Wczoraj mnie tak zdraznila jak nie wiem.
SLubny puscil jej przez skype filmik, na ktorym Tymek gada sobie a ona : " Oj Ty SKURCZYBYKU jeden" ja oczy wielkiem i patrze na meza. Mowie mu pozniej, ze sobie nie zycze takich tekstow do TYmka...CO prawda teraz nie rozumie, ale za rok jak bedzie chwytal kazde slowo!!!! I potem sie ludze dziwia skad dzieci ucza sie takich slow...Maz na to ze przesadzam , ale czy na pewno ???:confused2:

Bona
- to chyba proroczy sen !!!!!
Teri - STL LAT KOCHANA !!!!
Palin - juz teraz do powrotu mezulka szybko zleci !!! Tule mocno

Tesciowa nie przyjezdza za to przychodza wczesniej zaplanowi znajomi...lece ogarniac wszystko !

Gosiak - masz absolutną rację. Jak się teraz nie zacznie pilnować słownictwa, to potem nie ma co się dziwić dzieciom. Wczoraj byliśmy u znajomych, którzy mają córeczkę (rok i 8 m). W tv usłyszała parę "słów" i teraz chodzi i ciągle powtarza. Ja też już Aro zwracam uwagę, bo Mikołaj szybko chwyta (może jeszcze nie słowa, ale się z nim bawiliśmy "prutając" ustami - Miko robi to teraz prawie non stop).

Strach pomyśleć co Twój 3-miesięczniaczek oznajmi Wam jak będzie miał roczek? Buziak od cioci w miesięcznicę;-)

Palin - buziakczki zostana przekazane, jak tylko Tymek wstanie.
No wlasnie o to mi chodzi, ze dzieci chlona wszystko jak gabka...a tesciowa czasem slowkiem nie pozaluje....
Lazienka zrobinona, glowe umylam. Czas na herbatke :tak:

Hello!

Uwielbiam weekendy, kiedy mąż nie chodzi do pracy, a ja na spokojnie mogę umyć włosy, zjeść śniadanie, ściągnąć pokarm... A nie tak jak na tygodniu, wszystko w stresie i biegu... :eek:

Gosiak- fajnie, że jednak teściowa nie przyjeżdża :cool2: Moim zdaniem, dobrze, że zwróciłaś jej uwagę :tak:

Palin- używaliśmy już kremu Oilatum, Emolium, Diprobase, Hydrocortizon, maści robione... Szkoda, że Aro już jedzie :-(Ale i tak fajnie, że udało mu się przyjechać na te parę dni :happy:

Uciekam na śniadanko!
Miłego dnia!!!

Bona - oj biedny Michaś. Kurcze to naprawdę nieźle go wzięło. :no: &&&& żeby mu w końcu przeszło...

Aro nie sam przyjechał, tylko wszystkich ściągnęli bo za duży dług dla państwa robią (planowany budżet już dawno dawno przekroczony). Teraz pojechali bo dopiero zaczną się ćwiczenia właściwe. Ja się tylko zastanawiam w takim razie co oni mieli robić do tej pory (bo co "robili" to wiem:confused2:):eek:

Mikołaj ma dziś zaspany dzień. Jak zjadł o 4 (i poprawił o 5, bo go tata karmił i się nie najadł) to 7.30 jadł na śpiocha, wstał przed 9. Troszkę zabawy i znów głodny jak wilczek i padł przy jedzeniu. Taka pogoda, że może spać. Mama będzie miała troszkę czasu dla siebie (bo jak niedziela to nie pracujemy) :tak:

reklama
Witam się
Aż wstyd mi że tak rzadko zaglądam :-:)-:)-( Ale na bieżąco was podczytuję przy karmieniu
Od jakiegoś czasu mało mam pokarmu i flaszeczka jest w ruchu ale walczę i wczoraj kupiłam tą herbatkę laktacyjną zaraz nawet sobie ja zrobię ...
U mnie do dupy jest i do tego dziś teście mają przyjechać a mi się już w środku gotuje bo ich nie znoszę :wściekła/y::wściekła/y:
Tak sobie siedzę i myślę kiedy zacząć się starać o trzeciego maluszka bo nie odpuszczę mężowi bo sobie powiedziałam że będę miała tych trzech synów chyba że cud nastąpi i będzie księżniczka ale najpierw to muszę iść do gina bo nie byłam u niego od pory jak mi papierki na becikowe podpisał a mnie nie badał :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Może potem coś naskrobię bo jak zwykle o sobie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry