reklama

Czerwiec 2013

Emka, z tym lataniem to u nas trudno powiedzieć, bo Miki lata po całym mieszkaniu praktycznie cały dzień, z wyjątkiem drzemki, kąpieli i jedzenia.

Mikoto, jak Miki wstanie to o leżeniu mogę zapomnieć. U nas sygnał do spania Miki daje zaczynając ścielić łóżka. Ściąga posuchy i koce. Zosia kąpie się w wanience? Miki przestawił się na szybki prysznic, czasem tylko napuszczamy mu brodzik wody, żeby się mógł pobawić i pomoczyć.

Bona, jakby nie było Nela ma pierwszeństwo i tego się trzymamy.

reklama
Palin tak w wanience, tak jest mi wygodniej, kiedy jestem sama. Z prysznica nie chce wyjść, tak lubi, zresztą z wanienki tez :-P ale w salonie rozkładam wszystko co potrzebne, a w łazience nie mam.gdzie, bo jest mała :-/

Palin, Mikoto- każde dziecko ma inaczej z kąpaniem. Michaś z kolei ma taki mały basenik, który wkładamy do wanny w łazience. Dajemy mu zabawki do kąpieli i siedzi dobry kwadrans. Potem w ręczniczku przenoszę go do jego pokoju, a tam już smarowanko, ubieranie, flacha i spanko :-D

Bona - ludzie to zero wyczucia czasu maja, aby przerywac Ci pisanie z nami :-D

Mikotku - skad Ty tego swojego Mikotkowego wzielas... toz to ze swieca szukac :-D ale dobrze, ze chce pomagac, zawsze Ty masz mniej na glowie . DObrze, ze mi przypomnialas E musi odkurzyc autko !!!

Palin
- a raczej KRYSIA !!!! spokojnie mi tam !!!!! ja tu cuda wianki wydziwiam zyrandole czyszcze...tak sie bawic nie bedziemy ! Ciesze sie , ze z Mikim lepiej, gardelko szybko wyleczycice. HAHAHAH leze i kwicze z porownania brzucha :-D Czyli my znowu na szarutkim koncu z zebami....

Jejku tak Wam wspolczuje tych antybiotykow... my kompletnie nie wiemy co to i az sie boje jakby Tymek zareagowal na cokolwiek o ile bysmy tu dostali cos innego niz paracetamol w 50 odslonach ;-)

Emka -Tymkowi na wieczor tez sie wlacza krazownik i biega z jednego konca na drugi ;-) u nas z drzemkami roznie... od jakiegos czasu byla jedna a od paru dni znowu 2. Dzis nap wstal o 6:30 a o 7:50 juz spal przez jakas godzinke, wiec i ja dospalam. Teraz usypia po obiadku. Ale nauczylam sie juz nie klasc na sile...pytam czy chce, a on bierze pod pache ciuchcie i do lozeczka ;-)

U nas z kapiela problemu nie ma...gorzej z wycieraniem i cala reszta smarowan... jakos sie Tymek denerwuje bo chce jak najszybciej do krzeselka i kaszke :-p hmm a raczej bajkle bo wtedy tylko oglada :rofl2:

OOOO TAK NELKA PIEWSZENSTWA NIE ODDA :-D:-D ROBIE CO MOGE DZIEWCZYNY !!!!!!

DObra chyba smyk zasnal, lece z psem aby nie siedzial dluzej, E ma byc ciut wczesniej , wiec do praku sie wybierzemy a w miedzy czasie zjem i sprzatne lazienke...NA KOLANACH !!!!!

Ale ja nie neguje wanienki. Miki też lubi siedzieć i moczyc się. Po prostu ostatnio spodobało mu się prysznicowanie, wiec kąpiele zrobiły się mega szybkie (i jest więcej wycierania w łazience).

Bona, u nas po kąpieli schemat jest dokładnie taki sam. Teraz doszło jeszcze z racji choroby po ubraniu odkurzanie noska i psikanie nasivinem. Dopiero butla i spanko.

Wiecie, cieszę się, że przenieslismy Mikołaja na duże łóżko. Wczoraj wyszedł z łóżeczka górą (mimo, że bok był otwarty, strach pomyśleć, co by było, gdyby to robił w nocy po ciemku. A tak z kanapy zleciał tylko raz, a śpi od początku września, a tak to ładnie schodzi.

Gosiak mój J. To dobry materiał pedagogiczny :-P o widzisz, przypomniałas mi o żyrandolach! Ja dzisiaj podłogi na kolanach myje, bo dawno już listwy przypodłogowe nie były myte :-/

Palin umknęło mi to porównanie :-P fajnie to napisałaś :-D ostatnio właśnie Wisienki się pytał,of kiedy Jej Mila śpi w łóżku, bo nosimy się z zamiarem kupna łóżeczka dla Zosi. Typowy tapczan z barierkami zabezpieczającymi.

Ostatnia edycja:
Gosiak, lepiej żebyście z ząbkami posuwali sie do przodu powoli i spokojnie, anie tak jak u nas raptowane, nurtem i z atrakcjami. Te całe choróbsko z tego ząbkowania.

Chyba antybiotyk działa, bo Miki śpi juz 3 godziny. A brzuszek juz prawie w normie. Zaraz go chyba obudzi, bo potem wieczorem będą tańce hulańce, a wolalabyum spokojne szybkie zaśnięcie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry