reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Mikoto jestem jestem. Wczoraj Luka odsypial nocke. Ja wyszlam z dzieciakami ale zimnooo i tylko podeszlismy do piekarni i warzywniaka. Potem przyszla babcia Luki na herbatke, i tak nam jakos sobota minela. A dzis wieczorem znow zostaje sama z dzieciakami. Luka na ochotnika idzie do pracy, maja jakas akcje wydawania kart zwiazkom zawodowym, a ze w normalny dzien komputery sa zajete, to kilku przedstawicieli idzie dzis na 17 do 1 w nocy. Tym spsobem bedzie mial poniedzialek wolny. Wreszcie bedzie mial czas zeby Tosie na basen zapisac i podejsc do chirurga umowic Karolka. A i ja latwiej bede miala bo jak wroce to bedzie czekal na mnie cieply obiad :-) Jutro tez Tosia jedzir na wycieczke szkolna do kopalni do Bochni. Maja miec spotkanie z Mikolajem, jakas zabawe, pamiatkowe zdjecia. Wszystko super tylko wyjazd o 7:20!!! Mam nadzieje ze nie zmarznie, kurcze nie wiem jak ja ubrac :-( wypadaloby jakos elegancko bo do zdjecia, z drugiej strony nie chce zeby zmarzla ehhhh.
Gosiak - skoro Tymek potrzebuje Twojej obecnosci, moze faktycznie lepiej bedzie jak z nim posiedzisz chwile zanim zasnie. Karol nie zasypia sam. Do niedawna zasypial na cycu, teraz przychodzi sie przytulic.

Kinia - oby szybko Laurze przeszlo
Wisienka - mam nadzieje ze lepiej sie czujecie. Co masz na mysli piszac o sadnym dniu?
Mikoto - znam bol przesikanego dziecka haha, dopoki karmilam Lolusia tez sie czesto przesikiwal. Teraz w nocy ani nie je ani nie pije to i z przesikiwaniem spokoj.
Marys - cudna Karinka :-)
Nooo i nie pamietan co to jeszcze mialam pisac. Aaaa wiem - czy Wasze dzieci tez sa na etapie sciagania skarpet???? juz nie nadazam z ganianiem Lola i nakladaniem mu dopiero co zdjetych skarpetek ehhh

Yyyy a co do butow - i Karol uwielbia je przymierzac... mohr kapcie, Tosi buty sa wiecznie w uzyciu - porzadek na szafce z.butami w przedpokoju nie istnieje

dzien dobry, nocka oki, za to nad ranem Tymek dal popalic :( nie wiem co sie z nim dzieje momentami....

Marys - piknie Karinka wyglada

Mikotku
- nie wiem czy decyzja podjeta bo poklocilismy sie z E... jest zle... idzoie zawsze o mala rzecz a ja potem siedze i lzy mi leca :( teraz pojechali z Tymkiem do parku , tez chcialam wziasc mala na spacer to uslyszalam ze on chce sam :(

emka
- tak Tymus mniej wiecej majac 5-6 tyg zaczal spac na brzuszku... i tak samo Nelka...ale co zrobic jak na pleckach pobudka co 5-10 min a tak spi/spal 4 godziny.... w dzien staram sie ukladac mala na pleckach i tak drzemie, ale w nocy jest placz co chwilke ...

no nic chlopakow nie ma , poszlabym z Nelka tez ale trzeba obiad podszykowac i posprzatc, spacer pozniej :( milej niedzieli

witam w tę mrozna niedziele :baffled:
spaliśmy do 9 :-p Daria otworzyła oczy punkt 9 i do razu woła mlekoooooo :-D

dziś znów zostajemy w domku strasznie wieje wieć się znów polenimy ale uwielbiam się lenić :-p
Wenusjanka dobrze że piszesz !!! sto lat spuznione ale szczere ;-) i u nas szał na moje buty już od dawna ;-)

Mikoto my też wczoraj poszliśmy spać o 12.30 ale oglądaliśmy film wielki Make i nas wciągnął że musieliśmy obejrzeć dziś też macie gości ?
dziś zagniatam piernik to już ostatni dzwonek ;-)

Emka o jej ale masz weekend z bólami :-( zdrówka dla Malutkiej

anula etap na ściągnie skarpet jest u nas od 6 miesiaca życia i nie przechodzi :-DDaria chodzi w rajstopach po domu bo inaczej sie nie da bo zaraz słyszę plask plas gołe stópki idą :sorry:w lecie nie było problemu bo ciepło no ale teraz nie za bardzo na gołe stópki buty i skarpety są na 5 minut :confused2:jak kiedyś wcisneła gdzieś jednego buta to tydzień szukałam :confused2:

Wisienka
co za sądny dzień kochana ???

Gosia o jej a może Tymek jednak odreagowuje tak jeszcze siostrzyczkę ?? chyba wcześniej nie miałaś takich problemów z nim ??dla dziecka to duża rewolucja może na swój sposób jest zazdrosny i chcę żebyś była z nim przy zasypianiu ma cię wtedy tylko dla siebie nie wiem kochana takie moje przemyslenia ...

miłej niedzieli kochane

Ostatnia edycja:
Terii - tez tak wlasnie czasami mysle, ze to reakcja na Nelke :-( faktycznie wczesniej zasypial ladnie , czasem zdarzalo mu sie obudzic nad ranem w kiepskim nastroju, ale nie bylo to az takie jak ma to miejsce teraz...mam nadzieje, ze z czasem mu minie, a dopki nie bede z nim

Mikoto tak, kubrak kupilam fo spania, jest bardzo cieplutki, a Karina ma po tatusiu spanie na koldrze a nie pod, wiec przynajmniej jestem pewna, ze jej cieplo w nocy ;-) ale pracowita sobote mialas ;-) jak dzisiaj? Tez macie gosci? Jak nocka?
Emka oby na katarku sie tylko skonczylo, zdroweczka! A co mialas robione z zebem? Moze cos dentysta schrzanil? Idz do niego niech Ci poprawi.
Wisienka coz za sadny dzien? Co sie dzieje?
Madzia zalatana widze ;-)
Anula a czemu z Karolkiem do chirurga? Chyba cosik mnie ominelo... A nie masz jakiegos cieplego sweterka rozpinanego co by mogla ewentualnie Tosia go zdjac? A pod niego jakas elegancka bluzeczka :-) najlepiej na cebulke sie ubierac ;-) Karina sciaga juz od daaawna skarpety :-) ale nie zawsze ;-)
Gosiak moze E sobie przemysli na powietrzu i stwierdzi, ze niepotrzebnie awanture robil? Co do zasypiania to nie pomoge, ale moze faktycznie troche za duzo wrazen? Siostrzyczka, odstawienie smoka? Karine tez zazwyczaj klade na brzuszku i tak zasypia :-) na pleckach sie wierci, chyba ze jest mocno zmeczona :-)
Teri hehe chcialabym zeby Karina tak wolala ;-) u nas tez nie przyjemnie :-( milego lenienia sie ;-)

Pobudka o 9 z malym halasem... Myslalam z poczatku ze szczebelki, ktore sie wyjmuje wyjela i rzucila, ale okazalo sie, ze krotszy bok lozeczka sie rozlazl :-/ a raczej ktos mu pomogl :p no nic, M oczywiscie spal dłużej bo tylko on ma ten przywilej, pozniej wstal i zlozylismy lozeczko, a gumkami obwiazalismy nogi co by znowu sie nie rozlazlo.. M powiedziaall,ze poprosi mame o metalowe lozeczko (chyba po nim) zeby postawic zamiast tego, na co mu powiedzialam, ze sie niezgadzam, i od slowa do slowa sie dowiedzialam, ze mnie i tak nikt nie slucha wies moge sie niezgadzac.. Czyli ogolnie mowiac mam robic bez gadania bo i tak nie ma sensu... Mam dosc... Teraz oczywiscie M nie wie o co mi chodzi.. Mam nadzieje, ze u Was ten dzien bedzie lepszy...

Marys, ppdczas ostatniego badania pediatra stwierdzila ze Karolkowi jedno jaderko ucieka, ja sie nie znam na tym a chcialabym uniknac poznijeszych konsekwencji - stad konieczna wizyta u chirurga dzieciecego. Z Tosia ustalilysmy ze ubierze spodnie, pod nie rajtki, a na gore bluzeczke jakas i bialy sweter "zimowy", taki ladny ostatnio jej babcia kupila, ladnie uczeszemy i bedzie git :-)
Co do sytuacji z M wspolczuje. Ehhhh te dziady. My tez z Luka jakos od rana wspolnego jezyka znalezc nie mozemy. Noooo a ja wypralam ciemne pranie, w tym moja kurtke zimowa, powyjmowalam zimowe kurtki i plaszcze, a te ciensze schowalam (uwielbiam worki prozniowe!!!!!! :p), makaron do pomidorowki sie gotuje, z Tosia list do Mikolaja napisany - tzn ona pisala sama i tylko jej podpowiadalam jak czegos nie wiedziala :-) ale generalnie jestem dumna, bo ta pomoc potrzebna byla tylko przy trzech slowkach. Lol sie zaczal krecic, po czym zasnal mi na kolanach... no i tak siedzimy razem hihihi

Marys latala mi dziure w 7,wyszlo w praniu,ze jest glebiej zepsuta,ale nie musi sie to wcale odezwac. Do tego osemki mam dolne schowane w dziaslach i tez to taka bomba zegarowa czy sie jeszcze odezwa czy tak sobie tam beda pocichutku. Gdyby teraz miala mi wyrwac ta siodemke to istnieje ryzyko,ze osemka,ktora wrecz lezy na niej zacznie sie wybijac...no i wtedy tylko chirurg...ała na sama mysl.
Marys i Twojemu i mojemu ktos moglby dac kopa w dupe!Dziady cholerne.

Gosiak nie smuc sie.

Melduję się wieczornie!

Marys naprawdę podziwiam Twoją cierpliwość, spokój i opanowanie. Ja bym chyba nie wytrzymała takich sytuacji :-:)eek::baffled: Kobieto, Twój mąz powinien Cię na rękach nosić.

Kingusia jak Laura?

Anula Tosia na pewno będzie wyglądała prześlicznie. Oby udało się szybko dostać do chirurga.

Emciu widzę ze sytuacja stomatologiczna napięta :-(Jak Nina? Katar męczy?

Teri jak spędziłyście niedzielę? u Was tez dzisiaj tak wiało?

Justa odpoczełaś?

Madzia pierogi zjedzone? co dzisiaj smacznego gotowałaś? jak Tymek?

Gosiak współczuję sytuacji z E. rozmawialiście? wyszłaś w końcu z Nelką na spacer?

Pora na relaks. Cały dzień cos się działo. po obiedzie odwiedzili nas moi Rodzice. Byłam tez na głosowaniu. Wieczorem z kolei przyszłi do nas moi dziadkowie, także Zofia się wyszalała. Położyłam Ją przed 20, posprzątałam i zarządziłam wieczór dla siebie. Oglądam perfekcyjna panią domu i czekam az mi paznokcie wyschną.

reklama
melduję się
Mikoto o tak wiało w dzień bardzo ale to co jest teraz to nie wiem co tam się dzieję ale normalnie huczy :szok:tylko kable od anten biją po balkonach :baffled: niedziela mineła szybko i też cos się działo ;-)rano sprzedaliśmy moje auto (kupiec był już umówiony i zdecydowany ) wiec tylko podpisane umowy i oddanie kluczyków potem skoczyłam na szybkie zakupy dziś było otwarte pepco !! Pani w sklepie mówiła że już do samych swiat maja być otwarte co niedziela ale mi sie trafiła sliczna tunika / sukienka na Darię cała srebna z taką kokardą w gazetce były to jak masz to sobie zobacz piękna bedzie na sylwestra ;-)i tylko jedna w rozmiar 92 Daria pepcowe ubrania nosi już tylko na 92 ;-)potem już w domku graliśmy z Dawidem w gry karciane

uciekam na allegro :-p;-)

Do góry