reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2013

Tosia zasypia, Karol spi a ja jem kolacje - paczka z kremem plus dwie muffinki i do tego cieple mleczko :-) Luka w pracy, wroci po 1. ehhhh u nas tez zimno i wietrznie brrrrr Teri pokaz foto sukieneczki. Teraz duzo sklepow jest dluzej otwartych. Dla klientow super, gorzej dla pracownikow - i to mowie opierajac sie na wlasnym doswiadczeniu.
Pamietacie? jakis czas temu pisalam na fb o rozterkach dotyczacych wigilii, tzn jak ja zaplanowac zeby bylo dobrze. I wiecie??? Luke to ubije.... caly czas mi wciskal, ze pasuje do jego rodzicow na chwile potem do moich, ja sie wkurzalam... a wczoraj babcia sie go pyta "to jak robicie ze swietami", a on "aaaa jedziemy bo nas ciocia Ani zaprosila, a dzielic wigilie na dwie rodziny biorac pod uwage ubieranie rozbieranie dzieci i podroz w trakcie to masakra, za bardzo bysmy ich meczyli, po za tym tam ma sie zjechac cala rodzina". Noszzzz myslalam ze go udusze.... lubi mnie draznic chyba. W ogole i wielu rzeczach 'zapomina' mi ostatnio mowic i sie dowiaduje jak np gada z mama czy babcia czy kumplem przez telefon wrrrrrr
A tak w ogole... zrobilam dzis porzadek z ubraniami dzieciakow, lo matulu jak oni szybko rosnaaaa. Popakowalam te za male w pudla i worki prozniowe, opisalam i musze je wywiezc do cioci na strych. W ogole pisalam juz wczesniej ze pokochalam te worki, nie spodziewalam sie ze az tak mozna miejsce zaoszczedzic. Jeszcze wypatezylam takie wypasione z wieszakami - w nich sa kurtki i zajmuja malenko miejsca - fajny parent polecam!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Anula to kciukasy za szybka konsultacje i zeby bylo wszystko ok! A Tosia na pewno bedzie slicznie wygladala :-) chyba i ja musze pomyslec o workach prozniowych :-) przynajmniej na ciuchy po Mlodej ;-) mi M tez nie mowi wszystkiego i dowiaduje sie w ostatniej chwili, w zasadzie dzien przed o_O
Emka to moze kanalowe trzeba zrobic? A operacyjnie to juz chyba pod narkoza? o_O oj przydalby im sie taki porzadny kopniak w cztery litery... :-/
Mikoto ehh.. Szkoda, ze on tak nie uwaza :-/ w koncu jak laskawoe sie zapytal o co mi chodzi, to mu tylko odpowiedzialam, ze po co mam cokolwiek mówić skoro i tak mnie nikt nie slucha... Nic nie odpowiedzial.. Czyli tylko potwierdzil..

No i caly dzien spedzilam tylko na rozmowie z Karina.. Zrobilam zakupy, wrocilam z biedry z dwoma siatami i zgrzewka picia.. I zgadalo sie jeszcze do obiadow.. W srode znowu wywalilam jedzenie, bo M nie jadl a tesciowa przynosila swoje zupy nie mowiac mi o tym.. M zapytal sie o obiad to mu powiedzialam, ze nie bede juz gotowac obiadow, ze szkoda mi zuzytej energii i wody na to przeznaczonej i ze nie po to stoje w kuchni zeby wywalac jedzenie.. To tylko zkwitowal 'a ile Ty sie nastoisz i narobisz, przeciez tylko wstawiasz jedzenie i tyle'.. No i tak docenia moj maz to co robie... Szkoda slow... Ja leze juz w lozku, Mloda gania... Ciekawe o ktorej zasnie.. Spokojnych nocek..

Witam wieczorowa pora,

Mam ogromne wyrzuty sumienia odnosnie Tymka:( az plakac mi sie chce jak mogłam pozwolic mu tak plakac przez ostatnie kilka dni. Dzis go zanioslam juz się bal ze go zostawie i po wsadzeniu do lozeczka od razu stal przy barierce. Ja ukleknelam i mowilam, ze z nim zostane a on sie we mnie wtulil tak mocno.. lzy w oczach mi stanely. Postal tak chwilke, polozylam go i siedzialam. Nawet nie trzymalam za raczke ani nic. I tak lezala moje sierotka patrzac na mnie az w ooncu zasnal :( nie moge sobie darować ze tak go zostawialam .
Nelka tez jakos z przenojami dzis wiexzorem, ale widsc ze juz potrzebuje wieczorem wyciszenia i nie jest jej obojetne gdzie zasnie. W syoialni chwilke ja potulilam i zasnela. Probowlam polozyc ja na pleckach i pospala tak 10 minut. Teraz spi na brzuszku. Ale dzis pieknie wysoko i dosc dlugo trzymala glowke i obalila sie na boczek ;)

Mikotku - troche porozmawialismy, nib jest lepiej ale i tak czuc napiecie :/

Teri - hiih autko sprzedane mozna szalec po allegro ;)

Anulka - o tak workk prozniowe sa super, choc ostatnio kupilismy i cos 1 nie chce mi chwycic, musze go sciagnac ze strychu i raz jeszcze zamknac

Dopiero co z wanny wyszla a tu uuz czas do lozka.. i kolejny tydzien przed nami...ehhh

Aaaaa nie moge zasnacccc ratunkuuuuu a o 6 musze wstac T_T mleko cieple wipilam, jakis film obejzalam, opatulilam sie pod nos, obralam najwygodniejsza pozycje i nic :'(
Gosia moze faktycznie Tymek przezywal i sie bal, ale teraz juz wiesz i nie masz powodow zeby miec wyrzuty. Dla mnie jestes super mama. A co do spania... Lol ostatnio kreci sie od ok 4, poplakuje, ucieka z lozka, jeczy :-\ nie wiem czym to spowodowane. Nie chce ani pic ani jesc hmmmm
Marys, tule mocno :-* wkurzajace jest to jak sie z wlasnym chlopem trudno dogadac, a jak sytuacje pogarsza tesciowa - w jakikolwiek sposob - to tymbardziej

Dzien dobry,
nocka nawet nawet, Tymus przebudzil sie ale okrylam go posiedzalm chwilke i zasnal...ale oczywsice rano kupka...jak dlugo moga wystepowac luzne kupki ??? niby takie na zabki ???

Nelka tez 2 mleczka ...

Anulka - zasnelas jakos wreszcie ???

i co znów cisza na bb ....
witam się
jejku jak u nas wieje !!!! prawie całą noc nie spałam bo tak się w nocy tłukł kabel o balkon że myślałam że mnie trafi :wściekła/y:wichura okropna czasem to az się boję że jakieś tornado nadchodzi :eek:
Mikoto u Was też wichura co porabiasz nie zameldowałaś sie rano :-p

Gosia jej aż mi łzy staneły jak pisałaś o Tymku :-( dobrze że już ładnie zasypia w obecności mamusi :tak:hihi tak można poszaleć na allegro :-p

ach dziś już grudzień jak to leci teraz to już można dni do świąt odliczać a ja dalej nie zdecydowałam co Dari pod choinkę kupić :shocked2::shocked2:co chwile coś innego mam na mysli :cool: na Mikołaja mam juz paczkę takich pierdułek w sumie na Mikołaja u nas symboliczne a i tak od każdego coś dostanie ...co ostatecznie kupujecie ???

aa powiem Wam jeszcze jak Daria ostatnio mówi śmiesznie wcześniej jak coś chciała to mówiła daj np. daj picu a od jakiegoś czasu mówi chcesz picu na początku nie wiedziałam o co jej chodzi bo ciągle woła chcesz chcesz :eek: aż w końcu matka się domyśliła że ja zawsze do niej mówie np chcesz picu i ona teraz zamiast chcę mówi chcesz jak coś chce śmieszne to trochę :sorry:

Gosiak - tia... o polnocy, przebudzilam sie po 1 jak Luka wrocil, po czym obudzily mnie przelatujace wrony o 5:30...za to Karolek nie obudzil sie ani razu. Zagladalam mu dzis do buzki, bo ciekawa bylam czy mu 4 po drugiej stronie na dole wyszla bo pod dziaslem siedziala wczoraj, nooo i patrze a on na jezyku ma pelno krwi :-\ wyszla mu druga czworka, ale nie na dole a na gorze i tak mu dziaselko rozszarpala :-( ale nie jest jakos marudny wiec moze bardzo go nie boli. Luce udalo sie go zapisac na czwartek do chirurga, musze wziac wolne. A w srode kino z Tosia :-)
Teri, nic mi o allegro noe mow :p ja tam przepadam :p tak w ogole czekam na kuriera z zamowiana torebka od Mikolaja oczywoscie hihihi
Co do prezentow hmmm u nas Tosia w tym roku oblowiona bedzie a ze Karol jeszcze nie czai co i jak to dostanie jakies wypasione grajace auto albo ciezarowke, a tak to kase ktora babcie i moj brat przeznaczaja na prezent pojdzie na szczepionke na pneumokoki.

Ostatnia edycja:
anula hhihi ja też przepadałam ale kupiłam jeszcze jedną sukienkę w smyku no nie mogłam się oprzeć :-p
a pytałaś o ta z pepco proszę taka a najlepsze że na allegro spotkałam niemal identyczne z h&m ;-)

w smyku kupiłam tą czerwoną na święta ale myślę że jeszcze na wiosnę wykorzysta np na Wielkanoc :-p

Załączniki

• DSC04372.jpg
    DSC04372.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC04373.jpg
    DSC04373.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 59
  • cool-club-sukienka-z-krotkim-rekawem-rozmiar-92-m-iext27734394.jpg
    cool-club-sukienka-z-krotkim-rekawem-rozmiar-92-m-iext27734394.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Aaaaa cudna,.uwielbiam taki styl, Tosia miala kupe takich sukieneczek :-) teraz tez staram sie ja w stonowany sposob ubierac ale sie nie da... fiolet, roz, cekiny, brokat, violetta, fredzle i jest szal ehhhhh

reklama
Do góry