reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Dmuchawcu, napisz jak otrzymasz bluzę. Też chcę zamówić ale ciekawa jestem jak wychodzą rozmiary. Zamówiłaś też golf ?

MatkaEwa, ja zostawiam Seweryna na świetlicy. o 13:30 kończy i odbieram go od 15. Wylata się zawsze z kolegami a w domu się nudzi - brat jeszcze za mały do zabawy :)

Skalbka, generalnie na cycu mleczko może się całowicie trawić i nie być kupek. U nas najdłużej nie było 7 dni. Teraz robi 1 dziennie, czasem co drugi dzień. Może choć do położnej zadzwoń ? Lepiej się upewnić czy czekać czy ingerować. MatkaEwa aż 5 na dzień ?? Widać co dziecko to inaczej :)

Ciekawe czy dziś uda mi się poćwiczyć. Hubert zasnął w huśtawce Chyba go wyłączę żeby za godzinke jeszcze na 30 min zmrużył oczka.

A miałam do Was dwa pytanka:
czym obcinacie paznokcie i jak często ? ja nożyczkami i niemalże co dzień i i tak co rusz jest gdzieś zadrapany. Zawsze takie ostre mu odrastają, a staram się ładnie na okrągło - fakt graniczy to z cudem.

reklama
chwalę się - ćwiczylam dzis 6 weidera :) nie było by zle gdyby nie bolał mnie tak strasznie kregosłup jak sie polozylam na podlodze.
asystentów mialam 3 - Seweryn liczył a S nadzorował z Hubertem , bo ten znów nie miał ochoty na drzemkę, Za to teraz juz kima przy cycu:)

Ja nie moge sie zabrac za cwiczenia...patrze w lustro wygladam okropnie, juz sama sobie sie nie podobam...cera jakas okropna sie zrobila...moze to przez zmeczenie...
Wreszcie skonczylam prasowanie, pochowalam wszystko, poskladalam reczniki i zmienialm posciel. Teraz jeszczew obiad na jutro, kapiel Tymka i po dniu.

Kochane , robi nam sie ciemieniucha....czy oprocz posmarowania glowki oliwka , a potem umycia i wyczesania cos jeszcze robic???? Kurcze, myjemy glowke co 2 dni a i tak sie zrobila :-(

Slubny stwierdzil, ze bedzie aplikowal o ta prace....wie, ze ja mowie stanowcze NIE wyjazdowi . Niech robi co chce, moje zdanie i tak widac sie kompletnie nie liczy.

Ale jestem ciekawa tej bluzy. Ja chcialabym zamowic ta przod/tyl i pewnie czarna, choc moze kolorki ladniej na zywo wygladaja.

Hej kochane!
Ale ten czas zapiernicza. Nie miałam go zbyt dużo, żeby Was nadrobić. W końcu się udało. Moje dziecię zasnęło o 16.00. O 17.30 pocyckało i śpi dalej. :szok: U nas to szok, bo on śpi max 1h w dzień, a zazwyczaj po 1/2h. Dziś już go chyba nie wykąpię.:no:

Dobrze, że Was mam. :-) Któż inny zrozumie nasze rozterki: kąpać- nie kąpać? Kupa za często- za rzadko? Śpi za dużo-za mało? ISTNA GRUPA WSPARCIA. Od samego początku od ciąży- tylko "problemy" się zmieniają. :tak:

Gosiak - nam się zaczęła robić ciemieniucha na wczasach . Pani w aptece poleciła krem Allerco, krem emolientowy natłuszczający, 40 ml - Portal Dbam o Zdrowie . Po dwóch dniach zeszło całkowicie. Ale może i oliwka da radę :tak:

Robaczek - Ty to jesteś !!! Fiu fiu ... szósteczka weidera . Ja muszę zacząć od skłonu i przysiadów :-p. Normalnie zardzewiałam :baffled:
Pazurasy obcinamy raz w tygodniu . Czasami się drapnie kocurek :tak:
Ogarnę wieczornie chatkę i spadam do łóżeczka . Dobranoc .

moje odchudzanie sprowadza się do tego, że nie jem wieczorem mojej fobii, czyli wafelka w czekoladzie... :zawstydzona/y: Najukochańszy jest Prince Polo... Mniam... Ale nie zjem. Dopiero jutro. Do kawki. Albo inny, ale w czekoladzie. Tyle, że Prince to prince. Nic go nie pobije... Ehhhh te słabostki. :no:

reklama
Paulunia8713 ale fajnie mały Ci sypia, mój ostatnio jak idzie spać o 20.00 to ma pobudki o 1.30 i 4.00 a o 7.00 już wyspany i gotowy do zabawy
dmuchawiec udanych zakupów

RobaczekII ile lekarzu tyle opinii na temat chusty, też bym była zniesmaczona takim gadaniem.
Jeśli chodzi o obcinanie paznokci to obcinam nożyczkami (dziś właśnie obcinałam, bo zdążył się podrapać), raz w tygodniu co najmniej,
Super, że udało Ci się ćwiczyć, u mnie na razie na chęciach się kończy, chyba będę musiała się nastawić i o 20.00 ćwiczyć jak kiedyś, bo prędzej to raczej nie dam rady

gosiak_85 my też przechodziliśmy ciemieniuchę, najlepiej sprawdziło się u nas posmarowanie kremem Bambino po ok. 1-2 godz. wyczesanie i później kąpanie, teraz myję małego w szarym mydle i jak na razie nie ma powrotu

Do góry