reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2013

anula- brawo dla Tosi, taka mała a taka mądra:-D a dzieci to w domu potrafią takie rzeczy zrobić ze jak człowiek nie zobaczy to nie uwierzy, ja wyciągałam Ewę z takich miejsc że też nie wiedziałam jak się tam znalazła

dmuchawcu-
to dobrze ze nic więcej się Zosi nie stało taki upadek wrrrr, wiesz dla mnie katar jest najgorszy, moja mama mówi że przy małych dzieciach nie ma nic gorszego w sumie w szpitalu też mi tak mówili trudno sie go pozbyć a łatwo zarazić, a co do imuprofenu to sprawdź ulotkę w necie

Idę gotować, jak Ewa z M. wstaną to muszę mieć wszystko gotowe do wyjścia, łącznie z obiadem, mamy do załatwienie parę spraw na mieście, w banku i aptece ale na zewnątrz zimno (dziś ma mi dojść kombinezon zimowy dla Niny bo ta przejściówka na 10 stopni w chuście to zdecydowanie za mało)

reklama
Witam
hello.gif

Nadrobiłam, napisałam i wcięło mi posta
wallbash.gif
wsciekly4.gif

Póki Zosia śpi napiszę skrótowo, bo od rana biegam i robię to, co do zrobienia było przez weekend
pedzi_dogaja.gif
shame.gif

Wenusjanka wesoło masz z mężem
sweetcybermqq5.gif
U nas rano też był przymrozek
shocked.gif
Może zrób zapiekankę z mięsem mielonym, albo makaron muszle nadziewane mięsem
sliniak_2.gif
u mnie dzisiaj leczo
sliniak_1.gif
Już dawno miałam ochotę na cukinię...

Dziewczyny oglądałam zdjęcia ze spotkania
2968.gif
Nie mogę sobie wydarować, że mnie nie było
placz1.gif
mąż przyjechał wcześniej, ale mieliśmy mieć przyjezdnych gości i co się okazało - że odwołali wizytę w ostatniej chwili
wsciekly2.gif
ba! musiałam zadzwonić i zapytać się za ile będą no i okazało się, że nie przyjazdą
wallbash.gif

Pocieszam się jedynie tym, że to było pierwsze z kilku następnym spotkań
zabawa.gif
A ja mam nadzieję spotkać się wkrótce z Boną i z Teri

feta2.gif

anusiakanusia kiedy chrzcicie Sebastiana? Wyobrażam sobie jak musisz być wykończona psychicznie i fizycznie
przytulanko.gif
, ale za to pewnie cieszysz się z Waszego domu. Na jakim etapie prac remontowych jesteście?
popcorn.gif

MatkaEwa ach jak Ci zazdroszczę tych górskich spacerów
divers2220.gif
Na wiosnę planujemy krótki wypad w góry
divers2203.gif

Robaczku
i u mnie 4-dniowe zaległości
divers2269.gif
Nadrabiam od rana. Napisałam mega posta, ech szkoda słów
lup.gif

Palin gyros? Ale mi narobiłaś smaka
sliniak_2.gif
Twój Aro przyjechał, a mój dzisiaj rano pojechał
placz1.gif

anula dobrze, że Tosi nic się nie stało, pewnie jesteś z niej niesamowicie dumna! Pięknie się zachowała! I jeszcze ta gimnastyka artystyczna! Wow!
brawo1.gif

Dmuchawcu dobrze, że upadek Zosi nie skończył się groźnie
przytulanko.gif
Kochana, sprawdzajcie wszystko jak wychodzicie z domu! Ja mam fioła na tym punkcie
stupidse7.gif
Pięć razy sprawdzam czy okna zamknięte, żelazko wyłączone etc. Zdrówka dla Pszczółek

Bisous04.gif

DzikaBez masz rację z tym katarem, a teraz sezon
wallbash.gif
i jak tu uchronić takiego malucha?
niewiem.gif

My mieliśmy wspaniały weekend
content-saute.gif
Wybawiliśmy się
Alcooliques11.gif
zabawa.gif
Alcooliques21.gif
whistling.gif
Od rana staram się jakoś zorganizować, bo przez ten czas nic prawie nie zrobione w domu, tylko koniecznie rzeczy, także od rana sprzątam, piorę, odkurzam, zmywam, gotuję
szorowanie.gif
kuchcik.gif
dzień mi ucieka
divers2325.gif
a jeszcze tyle do zrobienia
wallbash.gif

Pochwalę się, bo jestem strasznie szczęśliwa
yahoo.gif
Nasza Zosia od soboty pięknie się zaczęła podnosić!
Invision-Board-France-163.gif

Ostatnia edycja:
Cześć kobietki :-).
My dziś po szczepieniu . Jaś waży 8 kilosów :szok: i był bardzo dzielny :tak:.
Mikoto - pytałam o profilaktykę katarową pani doktor - tran , wit c itp.... Ale pani doktor twierdzi , że nie da się nie zarazić katarem jak ktoś w rodzinie go ma . Więc mam nic nie podawać bo i tak nie zapobiegnę jej zdaniem :dry:. Gratulacje dla Zosi !!!:-)
Dmuchawcu - dobrze , że nic Zośce się nie stało ( poza guzem ) . Zdrówka dla Helenki i reszty ula .

MatkaEwa podaję wit.C. i znów inhaluję, bo od wczoraj coś siedzi w nosku
wallbash.gif

Mam nadzieję, że się z tym uporamy, bo jesteśmy opóźnieni ze szczepieniem. Do kiedy II. szczepionka na rot ma być zrobiona?

Super, że Jasio zniósł dzielne szczepienie! 8 kg? Wow! Ciekawe ile Zosi? Myslę, że przekroczyła 6kg
mysli_1.gif

ale mam dziś lenia.. dopiero po 11 wyszliśmy na spacerek, ale wiało nami na prawo i na lewo, więc po godzince wróciliśmy. Tymcio dosypia na balkonie, a ja udaję sama przed sobą, że coś robię - od 13 składam pranie i robię naleśniki po meksykańsku dla męża i na słodko dla Mateusza. co chwila fb/bb i jestem w czarnej du*** :-p 2 naleśniki już wyrzuciłam, bo były spalone, 1 zjadłam, bo się do mnie ładnie uśmiechał i zapraszał nutellę :-)
no nic mi dziś nie idzie, to nie będę na siłę robić :-p

Mikotku- ale fajnie, że się wybawiliście!!! Zdróweczka dla Zosieńki! Może jak Córcia pozbędzie się kataru, to zaplanujemy spotkanie?

Teri- wstępnie myślałyśmy z Mikoto o Jędrzejowie. Co Ty na to? Mój Michaś będzie w raju: on i dwie Ślicznotki :cool2:

Anula- no to ładnie wychowałaś Antoninkę! Zuch dziewczynka!!!

Dmuchawcu- no to się strachu najadłaś!!!

Matka Ewa- gratuluję Synka! 8 kilo? :szok::szok::szok: Może rywalizować z Karolkiem Anuli (Aniu, bez urazy ;-))

Ja dziś zrobiłam tyle, że aż jestem z siebie dumna! 3 prania zrobione i już poprasowane, obiad gotowy, podłogi umyte, zakupy zrobione, nawet kwiaty udało mi się poprzesadzać :tak: Lubię to uczucie, jak wszystko, co zaplanowałam, jest zrobione :happy2::happy2::happy2:

Teraz czekam na M z winkiem - w końcu Dzień Chłopaka :tak:

witam

moje starsze dziecko przyszło ze szkoły o 15 i oznajmiło mi że idzie na imprezę !!!! mają w szkole na dzień chłopaka od 16 do 19 więc musiałam go wieść do szkoły i o 19 odebrać hmm jakie to dziwne uczucie usłyszeć od własnego dziecka że idzie na imprezę :sorry2::dry: haha a niech się wybawi za matkę chociaż co na imprezie rok nie była :shocked2:;-)

Mikoto Bona ja bardzo chetnie sie z Wami spotkam Jędrzejów może być co prawda byłam tam tylko przejazdem jak jest jakieś fajne miejsce to możemy coś zaplanować :-D:tak:

u nas też tak wieje jakby nie to to byłoby cepło bo słonce przez okno tak dawało czadu że mieszkanie mi się nagrzało do 25 st i długo musiałam wietrzyć zanim spadło do 23 :blink:w naszym pokoju jak tylko słońce przyświeci to jest masakra Daria spała w południe więc nie mogłam otworzyć balkonu to myślałam że sie ugotuję !!! a drzewa od wiatru się uginają :baffled:

ja dziś myłam okna ( w tym wietrze chyba mi odbiło ) obym tylko nie pożałowała jak mnie ucho złapie :baffled: ale miałam wene i chciałam firanki na krótkie zmienić

ja tez daje wit C a małej charczy w nosku ale już zamówiłam fride i bedxziemy odciągać porządnie bo ta grzuszka to sobie można ...

Dmuchawcu :szok::szok::szok: dobrze że wszystko dobrze :tak:

matka ewa 8 kilo to ponad 2 więcej niż moja kruszynka :sorry2:

Mikoto Ty nasz pracusiu Brawo dla Zosi :tak:

Witam
Ja tylko na szybko napiszę że u nas kataru ciąg dalszy. Na szczęście to tylko katar. Byliśmy dzisiaj w przychodni i poza katarem wszystko ok. Wysiedzieliśmy się pół dnia :dry:

Laurunia waży 5300g, przez miesiąc przybrała 600g. Nie wiem czy to mało czy dużo :confused:

Zabije dziada przy tym dniu chłopaka!

MatkaEwa super że już po szczepieniach i piękna waga Jasia :tak:
Dmuchawcu aż mi się gorąco zrobiło jak czytałam o tym co się Zosi stało :no: szczęście w nieszczęściu że na guzie się skończyło. Zdrówka życzę wszystkim pszczółkom i mamusi ;-)
Mikoto super że Zosia się podnosi! Gratuluje :tak:
Teri moja siostra tez dzisiaj na "imprezie" w podstawówce :-p

Hejka laseczki ;-)

My dziś u pediatry byliśmy, Gabrynio waży 7050g :-) Ogólnie super chłopak jest :-) Jutro II szczepienie na Pneumo mamy.

Mikotku II dawka Rota najlepiej jak jest podana do 16tyg. ale mozna max do 24tyg.

Lećę na FB poczytać, bo nie ogarniam wszystkiego :baffled:

reklama
Hej czerwcówki!!!
U nas "stara bida". Nawet dobrze, bo ekscesów nie potrzeba...

dmuchawiec: dobrze, że ten pechowy dzień skończył się w sumie małymi "stratami"
wisienka, palin: kciuki za Waszych chłopaków

Co do ogarniania nicków i imion i nazwisk. Ja mam przy kompie listę wydrukowaną kto jest kto. Większość ogarniam, ale czasem jeszcze mam problem... Na przykład notorycznie myli mi się smile z saara. Czyli Malwina i Marta. Nie dość, że nicki na "s", imiona na "m" to jeszcze synkowie na "f". Dla blondynki: nie do ogarnięcia!!!!;-):-D

Do góry