reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2013

Kinia - jedna miarka nic nie zmieni, smialo daj dwie jak pisze Mikotko

Eeee ta pielegniara to nic ciekawego nie powie, spyta jak sie czuje i pewnie tyle ( w sumie to nie pamietam jej pierwszej wizyty przed Tymkiem). Ale jak dla mnie to taka osoba powinna byc uosobieniem higieny itp. a ta jakos mi pod tym wzgledem nie pasuje :-p zawsze przed oczami mam jej schodzacy lakier z paznokci u nog :szok:

reklama
Hej Dziewczyny:)
u nas weekend jakos stanowczo za szybko minął... ale przynajmniej nie próżnowałam i w sobotę umyłam okna, zrobiła trzy prania w tym pranie pościeli :), odkurzyłam dokładnie wszędzie, przesegregowałam swoje ciuchy, w które niestety juz sie nie mieszczę.... ehhhh.
Natalka ostatnio robi mi kupkę raz na dwa dni :confused: i nie wiem dlaczego. Jak zrobi to ta kupka jest normalna nie jakas twarda myslicie, że tak może być?
A co do mleka to jak teraz odstawiłam małą to ona nie pije w ogole mleka. Z butelki nie pije a z niekapka tez nie chce. Daje jej jogurty, serki, ser żółty ale mam zamiar kupić jej jakieś mleczko. Chciałam zrobić jej kakao ale boje się, że będzie miała problem z kupką.
W ogóle NAtalka zaczęła mówić świadomie "nie" i "to" i powiem, Wam, że z jednej strony fajnie, bo umie pokazać co chce,a z drugiej to jak daje jej obiad i ma np: mięsko ziemniaczki i surówkę to ona chce tylko ziemniaki i reszta to "NIE"!!!! i to kategorycznie nie!!!!! heheh trochę śmieszne ale gorzej jak zobaczy gdzieś ciastka to ona już nic nie chce tylko"TO".
Dziewczynki już nie zdąże poodpisywać, bo jestem w pracy :/
Może dziś uda mi się wejść wieczorkiem to odpiszę :*

Wlasnie wrocilysmy z roweru. Usypiamy sie.

Kingusia czekam na sweterek dla Zoni.

Gosiak o matko :-/ nieźle!

Skalbka spróbuj Nestle junior, oprócz bezsmakowego, jest też waniliowe i z miodem. Nie wiem jak te smakowe. Ale z Ciebie torpeda! :-o oszczędzaj się!

Poprasowane, stół przygotowany, Zosia jeszcze spi, zasnela przed 13. Straszne odgłosy pod domem,.kopia nam przed Ogrodzeniem rowy pod światłowod :-/ Zosia co chwila się budzi.

Gosiak jak po wizycie Położonej? Trzymam.kciuki za wizyte u okulisty i czekam na wieści.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny. W nocy podczytam Was dokladniej,teraz siedze pocichutku bo mala spi a u nas jaj u Mikoto,kazdy szmer ja budzi:(
Ze zdrowkiem malej ok-teraz jej kuzyn dochodzi do siebie bo podlapal to samo:(na tyle dobrze,ze mimo bolu jadl i je ladnie a u nas 2tyg bylo glodowki.

Mikoto u nas pod oknem betoniarka chodzi,u sasiada juz miesiac pozbruk klada,zgodzilismy sie,zeby pod naszym plotem wysypali piach ale o tym,ze tu ustawia sprzet bo im tak wygodniej jakos nikt nam nie wspomnial! Ulica jest tak zastawiona,tu palety z pozbrukiem,tu piach,juz i tak na 3 razy krece ,zeby wyjechac autem.

Kingusia kleik ryzowy zatwardza,moze lepiej kukurydziany? Chociaz tu na bb bywam na watku,gdzie mamy kilka dziewczyn z ogromna wiedza o zdrowej zywnosci itp.-ostatnio podniosly alarm,ze wyciekly papiery dotyczace skali GMO w zywnosc w Polsce i UWAGA-90% kukurydzy jest jednym wielkim swinstwem,na palcach zliczyc uczciwe bio uprawy. Tak wiec chrupki,kleiki itp. to nic dobrego. Hmmm..moja mala od urodzenia pije mleko z kleikiem kukurydz.

Skalbka u nas tez ostatnio kupy co dwa dni a niby je to samo. Tylko,ze juz na drugi dzien bywa to dla malej bolesne,kupa zbita,poplakuje.

Ucalujcie pociechy:)

Pielegniara poslzla, w sumie wywiad zrobila jak poprzednio, smiala sie ze nie spodziewala sie tak szynko wrócić i pytala czy jak byla ostatnio to wiedzialm o ciazy... ale to przeciez bylo jakos pod koniec maja to uuz brzuszek mialam ... hmmmm ;)

Tymek zjadl zasypia i mam nadzieje ze pojdzie mu szynko bo ma jakas godzinle i 15 minut na spanie ;) dam znac jak po wizycie

Emka współczuję :-(

Operator koparki rozerwal rure od naszej kanalizacji :mad: kazałam im dzwonić do wodociągow. Muszą to naprawić,bo zostaniemy bez wody! A za godzinę będą goscie.jestem wściekła, przy pomiarach prosilam by zaznaczył,że rura jest zakopana na granicy dopuszczalnej głębokości :-/

Jestesmy po okuliscie, Tymek dostal atropine do oczy takze slepotka troche z niego. Pozaslaniam zaluzje aby mu nie swiecilo za bardzo ;-)
Najwazniejsze, ze z oczkami jest dobrze, obydwa reaguja tak samo. A to, ze jedno "ucieka" to zludzenie bo oczka nadal osadzone sa blisko siebie no i nosek u nasady szeroki :tak:
Zapisali nas na wizyte kontrolna za rok, takze mamy sie nie martwic bo wszytsko wyglada w jak najlepszym porzadku :tak:

Gosia super,ze Tymek ma zdrowe oczka:)

Mikoto u nas tak gazownicy zalatwili rure od drenazu! Jak nie stoi sie nad nimi to zawsze cos zbroja.
Mam nadzieje,ze u Was juz naprawili to co trzeba.

reklama
Gosiaki super ze z Tymkiem wszystko ok

Mikoto jak tam rura?

Ja dziś byłam na 1 teście, makabra tyle wam powiem, ja nie wiem skąd oni te pytania pobrali, 7 osob zrezygnowało i do testu przystąpiło zaledwie 30

Do góry