reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

fioletowa oby się wchłonęlo, a skąd ta krew, mowił cos lekarz?

nie powiedziała mi, nie wiem, ktoś inny mi zasugerował, że to może po zagnieżdżeniu została

nom wisienka przebiłaś - ja myślałam że moje wstawanie o 1 w nocy tylko na rzyga to był hardcore ;-)
a jednak nie... a nie dali ci nic na to? ja miałam czopki torecan - w sumie one nie są obojętne, ale chodziło też o to żeby się z elektrolitów nie wypłukać, bo wtedy jest niefajnie dla dziecka

reklama
Cześć dziewczyny...

Ufff, skończyłam, ale popisałyście :)

Ja wczoraj oddałam kolację do kanalizacji. Ale w sumie... nie była za specjalna ;-). Nie pojechałam dziś na betę, bo mi pracownicy zamknęli bramę i nie mam jak autem wyjechać. Pada deszcz, więc nie przyjechali dziś do pracy. Pojadę jutro.

Co do witamin to nic jeszcze nie biorę. Lekarz też kazał mi jeszcze nic nie brać, prócz kwasu foliowego. Biorę go już od ponad 2 m-cy. Pamiętam, że z córką też brałam witaminy dosyć późno, chyba od II trymestru.

Wisienko, Agacia - ja też uwielbiam winko, sery pleśniowe, szyneczki parmeńskie itd... Najgorsze jest to, że teraz też mam na to wszystko ochotę... W ostatniej ciąży odrzuciło mnie od wszystkiego, a tutaj wręcz przeciwnie.

korba - ja też już ponad tydzień walczę z przeziębieniem. Jest taki fajny syrop dla kobiet w ciąży *spam*. Piłam go, do tego Tantum Verde w sprayu na gardło, herbatka z lipy z malinami, rutinoscorbin i cytrynka. Na syrop z cebuli i czosnek nie umiem już patrzeć, więc od kilku dni omijam. A na kaszel syrop prawoślazowy. Dziś już jest lepiej, ale kaszel jeszcze mnie w nocy męczy.

Wisienko - robię betę, bo na ostatnim USG był tylko pęcherzyk ciążowy, bez echa zarodka. Kazał mi przyjść za 2 tygodnie, a w między czasie sprawdzić betę czy ciąża się prawidłowo rozwija. Mam plamienia a straciłam też poprzednią ciążę w 12tc i teraz chce mnie chyba troszkę uspokoić. Choć wyjątkowo pozytywnie podchodzę do tej ciąży i raczej nie patrzę wstecz. Zresztą tak jak powiedział mi na ostatniej wizycie - na poronienie można mieć wpływ poprzez stosowanie się do zaleceń, branie leków, ale jak serduszko dziecka przestaje bić to nie da się tego przewidzieć ani temu zapobiec.

koriander - pozdrowienia, tylko spokojnie w tej pracy, nie przemęczaj się i nie stresuj :)

Fioletowa dostałąm torecan i hydroksyzynę, ciut pomogło ale potem już nie brałam jak ryzyko odwodnienia. minęło. Żadne imbiry itp, nie pomagały. Przyzwyczaiłam się chyba:-DJedna z lipcówek też miała taką sytuacje z krwią jak ty i pieknie się wchłonęło ok 10 tc:tak:
Natis przykro mi , ze straciłąs ciąze. Niestety mnie też to nie ominęlo. Wlasnie serduszko przestało bić. Ciesze sie w takim razie, ze beta tak pięknie przyrasta. Na pewno wszystko jest dobrze:tak:

A u nas nie grzeją!!! Kaloryfery zimne w domu zimno a spółdzielnia mówi, ze dostali info od dostawcy ciepła, ze właczą w 4 kwartale. Czyli kiedy 30 grudnia!!!!!!!!!!!szlak:wściekła/y::wściekła/y:

Dziś idę na wizytę...boję się,że mi powie ,że coś jest nie tak- wiem ,że to głupie:sorry:
Wczoraj zrobiłam sushi na obiad zjadłam trochę- bo bardzo lubie sushi ale nie wchodziło mi w ogóle. Gorycz czułam i zjadłam trochę a resztę zjadł mąż wg niego smakowało jak zwykle super. Za to mam ochote na mleko, przetwory mleczne owoce i warzywa...Piwo bezalkoholowe też mi nie smakuje:szok:

my też wisienka nie grzejemy, cały czas się zastanawiam czy nie włączyć, bo trochę marznę, ale jak włączymy to znów będzie masakra z mała wilgotnością powietrza...

Cześć dziewczyny,
Czy można się do was dołączyć? Z obliczeń wychodzi mi czerwiec, ciąża trochę z zaskoczenia i szukam sobie miejsca w grupie wsparcia :)

Korba no tymianek:-D
agacia sushi to akurat nie mozna, chyba, ze nie z surowej ryby
Fioletowa u nas lodowato, mam ręce sine a pranie nie schnie wcale.
bobowa witaj, z zaskoczenia czy nie nosisz w sobie nowe zycie))))Pewnie boisz się bo masz maleńką córeczkę i to będzie troche jak bliźniaki. na pewno sobie poradzisz&&&&&&&&&& za ciebie

reklama
Dziękuję dziewczyny za wsparcie.
W sumie to się cieszę, bardzo długo starałam się o pierwszą ciążę i lekarz mi mówił, że o drugą ciążę też prawdopodobnie będę musiała się długo starać a tu proszę :)
Są jeszcze inne plusy: ciągle jestem w temacie, więc swoje złote rady opiszę w dziale zakupy :)

Do góry