reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

ja miałam nowa szytą na zamówienie 2000zł plus200zł welon i powiem ze byłam zadowolona puki jej nie podarłam na weselu;) tzn zamawiałam z tysiącem halek zeby koła nie było a babsztyl niby tylko do przymiarki koło a wkońcu halek nie uszyła zła byłam ale trudno w dzeń slubu brałam było super potem koła takie elastyczne ale mi przeszkadzały i zdjęłam-no i nadepłam na suknie u pusciły szwy z produ-sytuacje uratowała babcia meza bo poleciała do domu obok sali weselnej po nić biała i igłe i sobie tę suknie zaszyłam:-D wtedy mało sie nie popłakałam teraz wspominam ze smiechem:-D

ale ogólnie mnie sie moja suknia podobała jak znajdę płyte to wrzuce fotki-miałam w litere a całą suknie nie spódnice i gorset ale z tyłu miała wiazanie jak gorset;):-) a może stwozymy grupe na FB co wy na to?

reklama
natis korba gratuluję ukończenia I trymestru teraz będzie już z górki hhahah:-D:-D to na waszych wizytach już się być może dowiecie kto tam się zadomowił w brzuszku ale Wam dobrze ja tak czekam na ten magiczny koniec I trym :-p
ja dzisiaj też mega leniu****e synek nie poszedł do szkoły bo wczoraj przyszedł i juz był taki markotny i zimno mu było nawet obiadu nie chciał zjeść widziałam już że cos sie święci no i na wieczór gorączka dość wysoka dzisiaj rano wstał i temp.była 37.7 więc zostal w domu lezy pod kocem taki bladziutki biedaczek gotuje mu rosołek bo mi mama zawsze robiła rosołek jak tylko mnie coś brało a on rosołek uwielbia to może zje bo tak to nic che jeść śniadania nawet nie tknął oj żeby tylko mnie nie dopadło :crazy:

na kaszel też polecam syrop z cebuli oczywiście mama mi taki serwowała :tak:;-)

co do włosów to ja tez odliczam dni do grudnia żeby wkońcu ufarbować odrosty czekam do grudnia bo to juz będzie II trym a i to tak na same święta będą świeże ja kiedyś miałam długie włosy prawie do pasa i cos mnie podkusiło i ściełam od razu za ucho no zmiana była powalajaca szok dla oka nie moglam się przyzwyczaić i się nie przyzwyczaiłam i bardzo żałowałam że tak krótko ściełam teraz mam tak lekko za ramiona ale zapuszczam myslę że przez ciążę mi podskoczą bo niby rosna szybcej zobaczymy :sorry2: a przetłuszczają mi strasznie szybko :wściekła/y:

a co do poczęcia to nasza fasolka tez ma wyjątkową date bo moje 28 urodziny i w rocznie związku bo my poznalismy się w moje urodziny :)))15 wrzesnia

Ostatnia edycja:
Teri dziękuję Kochana, Tobie też już niewiele zostało do końca I trymestru. Odliczamy!!!

Moja Natusia też troszkę podziębiona, od wczoraj włączyłam jej już homeopaty i ziółka. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie. Choć kataru nie ma, bólu gardła też nie, ale jak widzę te szkliste oczy i zaczyna kaszleć to wolę dmuchać na zimne.

Dzięki za rady na zaparcia. Spróbuję i kiwi - bo uwielbiam i śliwki suszone. Śliwki to jadam ale świeże tylko, że mało pomagają.

Faktycznie dziś mało do czytania. Nawet u mnie w biurze spokój i cisza - lubię takie chwile :)

U fryzjera też byłam ostatnio w sierpniu i też myślę by się wybrać ale pójdę dopiero w grudniu by na święta nie iść drugi raz .
Dzieciaczek mój odlicza już dni do Mikołaja - wczoraj uświadomił mnie co chce dostać - wybrał sobie w sklepie :) Wspaniałomyślnie również oświadczył, że nie musimy mu kupować prezentu za plusy ( zbiera za zachowanie i odrabianie lekcji ) bo wystarczy mu prezent od Mikołaja ( prezent wart 200 zł ...na Mikołaja :baffled::rofl2: ). Boję się co wymyśli na BN :D.

W auchan wczoraj byliśmy - a tam pełno choinek, bombek, stroików już totalnie świątecznie. Zabawek też przybyło ze 3 alejki. W tym roku muszę kupić całe zestaw bombek bo miałam w kartonie na szafie i na szafę wdrapał się kotek - i karton spadł, nie ocalała generalnie żadna bombka :( a już tyle miałam nagromadzone :(

Uwielbiam okres przedświąteczny w sklepach, jest tak pięknie....:tak:

Kotek chciał się pobawić. haha kotki są fajne:-)

tylko grupa musiała by być na razie zupełnie tajna żeby nawet nikt z poza nie widział ze w niej jestesmy-niekture jeszcze nie powiedziały rodzinie o fasolinkach;)
otworzyłam kartonik mleka uht -bo miałam ochote zrobiłam łyk i zwracałam wszystko do samej żółci było ze
psute;(
tylko czemu kattonik świero otwarty data do 13.4.2013;(
teraz lecze smutki nutella o ile po czekoladze zwracam nutella mi służy

Ostatnia edycja:
jeśli chodzi o włosy to mi strasznie wypadaja ale ze zapuszczam od jakiegos czasu to nie mysle o scieciu. Farbowalam sie tylko kilka razy w zyciu ale mam naturalnie nie najgorszy kolor wiec zrezygnowalam i rosna sabie takie naturalne. Jedynie co koncowki pasuje podciac bo zaczynaja sie rozdwajac, ja mam siostre fryzjerke wiec z takimi zabiegami nigdy nie ma problemu :-D Zawsze jest gdzie sie obciac czy ladnie uczesac.

To w koncu pierwszy trymestr konczy sie z 12tyg? kazdy gada co innego :/ czesto czytalam ze po 13 tyg a nawet 14 tyg mozna dopiero mowic o koncu pierwszego trymestru no ale co zrodlo to wiedza :-D Chyba najgorsze tyg beda uz za nami, co? :-D

Ja nie mam problemu z kolorem - nigdy nie farbowałam włosów. I zawsze szybko rosły. Raz w miesiącu chodzę tylko, żeby przystrzyc pod spodem nad karkiem, żeby tam się jakoś układały.
-----
Właśnie - choinka! Trzeba przywieźć od rodziców. U nas każdy miał swoją w pokoju. Moja ma jakieś 40 cm wysokości (razem z nóżkami), do tego od lat ten sam zestaw bombek (czasem się tylko z rodzeństwem zamieniliśmy). Tylko jak ja przekonam ślubnego do sztucznej choinki? :nerd:

reklama
Nasze malenstwo to taka nasza pamiatka z wakacji:) w sierpniu bylismy na wakacjacj z naszymi mamuskami , wiec steierdzilismy ze we wrzesniu polecimy na takie nasze ostatnie wskacje w dwojke poszalec na Ibize ( bo tutaj w Irlandii nigdzie nie wychodzimy)potem zzcxniemy sie starac o dzidziusia, ja nawet zaczelam sobie zamawiac mikroskop na owulacje , zeby nie przeoczyc najlepszego momentu a tu taka niespodzianka jak mnie zemdlilo rano po kawie :) no i te piekne dwie kreseczki:)

Do góry