reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

ailatan tak bardzo, bardzo mi przykro. :-( Oczywiscie czekam na wiesc o ponownej ciazy i wiem ze w nia zajdziesz tylko potrzebujesz czasu. Mi moje poronienie zostawilo straszna pustke i po 3mies zaczelismy sie starac a zaszlam po 5 mies.
Co do zabiegu łyżeczkowania, oczywiscie jest to ingerencja i nie zawsze wykonuje sie ja dobrze, tabletki sa moze bardziej naturanle. Ja mialam owy zabieg 3 krotnie w swoim zyciu, ostatni na bank z deka spaprany ale jak widac udalo sie bez wiekszych problemow zajsc w ciaze. Zgadzam sie ze jest to bardzo wygodne, nie ma bolu, budzisz sie po wszyskim, i masz tylko delikatne krwawienio-plamienie, ktore w szybkim czasie zanika. Dla mnie to byl niebywaly komfort bo nienawidze widoku krwi i dzieki temu nie musialam tego znosic. Przeszlam w swoim zyciu mego krwotok po komplikacjach poporodowych i nigdy wiecej nie chce widziec tak duzej ilosci krwi.

Mama trojki tak moje dziecko jeszcze w pieluchach ale to ze wzgledu na jego chorobe, nie jest w stanie przyswoic pewnych informacji :-( te procesy nauki sa baaardzo dlugotrwale i wyczerpujace. Choc nie powiem, bardzo bym chciala miec juz to za soba...

Co do badan w uk, wierzcie mi, jest mi ciezko sie do nich dostosowac, faktycznie przyjmuja tu zasade ze co bedzie to poprostu bedzie. Poronienie? Tak mialo byc. Plamienie? no coz widac z plodem cos nie tak. Nie zrobia scan'u przed 12 tyg, nie daja lekow. Zalecaja tylko witaminy. Jedyne badania to krew 2 razy w ciazy i mierzenie cisnienia srednio raz na poltora miesiaca. Nie wiem czy mam jakakolwiek grzybice i pewnie sie nie dowiem. Opieka tragiczna, dla nich normalna, oczy wywalaja kiedy mowie jak to w Polsce wyglada. Mam znajoma ktora chwali sobie nietykalnosc w dolnych sferach ale ja osobiscie wolalabym miec wszystko zbadane. Z Adamem czulam sie bezpiecznie, teraz wcale.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was kobietki:happy:

Pogoda do kitu , ciemno, a od piątku niby ma padać śnieg..., strasznie tu dzisiaj cichutko. Ja właśnie nałożyłam farbę na włosy i jej śniadanko.

Miłego dnia;-)

Witam.
Ailatan-bardzo ,bardzo Ci wspólczuję. Powiem Ci ,że tez znam wiele dziewczyn które poroniły i mają zdrowe i piękne dzieci, na siłę trzymać i podtrzymywać ciaze jeśli być moze dziecko było by chore, to lepiej, że na poczatku się tak stało. Wiadomo,że teraz trudny czas przed Tobą i rodzina, ale pozbierasz sie i nie odkładaj decyzji zbyt długo o macierzyństwie-zobaczysz, czas szybko mija i będziesz się niedługo cieszyć z ciąży i z maleństwa. Dbaj o siebie i zaglądaj do nas.
Korba malujesz włosy, ja tez muszę po niedzieli się zapisać do fryzjerki bo mam mega odrosty i już nie mogę na siebie patrzec.

hura moje moje dziecko jest już płodem :-D nareszcie wyczekiwany 12 tydz :-) tez juz muszę się zapisać do fryzjera bo odrosty na pół głowy myślę teraz troszkę przyciemnić bo na blondach zaraz odrosty widać a nie chce za często farbować
dziewczyny myslicie że jak zapisałabym się na usg w 15 tyg to już będzie widoczna płeć tak troche pewniej niż 50 % na zwykłym usg czy lepiej się wybrać na 3D tak bardzo bym chciała na świeta już wiedzieć co będzie :sorry2:

Witajcie dziewczyny.
U nas też paskudna pogoda. Jakos tak ponuro i troche pada.
Ja nie wiem kiedy ja się wyśpię. Poszłam spać ok 21:30, standardowo 00:20 pobudka na siku, potem godzina zanim zasnęłam i od 3:40 już nie śpie :( masakra jakaś. Do tego te dziwne sny...

Przypomniało mi się jak to wczoraj mój lekarz sobie ze mnie zażartował :p robi mi usg i mówi: tu sa rączki, tu są nóżki... no na 50% dziewczynka. A ja najpierw jak głupia pytam się "naprawde?".
Dopiero po chwili załapałam :-D ale się uśmiałam sama z siebie. No to na 50% chłopiec :-)

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj po badaniu moczu. Poprzednie wykazało nieliczne bakterie więc musiałam powtórzyć w innym laboratorium. Iść do szpitala wojewódzkiego to po prostu samobójstwo. Ale nawet opowiadać nie będę.

Korba nie boisz się malować włosy w ciąży? Moze gadam bzdury ale to moja pierwsza ciąża i musicie mi wybaczyć laizm w pewnych sprawach.

Witam Was kobietki:happy:

Pogoda do kitu , ciemno, a od piątku niby ma padać śnieg..., strasznie tu dzisiaj cichutko. Ja właśnie nałożyłam farbę na włosy i jej śniadanko.

Miłego dnia;-)

Poważnie śnieg ??? Ja nie chcę, aczkolwiek młody się ucieszy, bo Mikołaj przyjedzie saniami a nie motorem ....

Tak w ogóle dzieńdoberek.

Kiepsko też dziś spałam bo całą noc myślałam o Ailatan, biedulka :(

Marcysiowa, można farbować włosy - to kiedyś nie można było bo dużo chemii było w farbach, teraz są lepsze, bardziej naturalne.
Kingusia dobry ten Twój lekarz :).
Teri, na 3d lepiej widać niż na normalnym. W 15 tyg. już może będzie więcej niż 50 % - ale zależy jak się ułoży :):) Gratuluję 12 tygodnia. Ja też mam za dwa dni :):)

Siedzę i oglądam spodnie, nie lubię przez neta kupować a nie mam kiedy do sklepu się wybrać a już chodzę z rozpiętymi guzikami.

Witam przy szybkim śniadaniu w pracy :-)

Marcysiowa, ja pytałam w tamtym tyg. lekarza o farbowanie włosów i powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań, byle używać dobrych farb. ale ja i tak poczekam jeszcze ze dwa, trzy tyg., do końca II trymestru :)

badania moczu na posiew + antybiogram, też muszę wykonać, bo trochę bakterii wyszło.. badanie to zalecił mi lekarz, do którego chodzę prywatnie, a "państwowy", na moje pytanie o te bakterie i badanie, stwierdził, że nie trzeba badać, bo najważniejsze, że nie ma leukocytów w moczu.. jeszcze jeden dowód więc, że co lekarz, to inna opinia :dry:

Hej dziewczyny,
gratuluje wam przede wszystkich tych pieknych ciaz i maluszkow.
ja mialam byc lipcowka, ale z ostatniego usg wyszlo 29/06-13, wiec mam zamiar do was troche zagladac i sie udzielac :-) mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swojego grona:-)

reklama
hej

ailatan, tulę bardzo mocno, strasznie mi przykro

ech wiecie, ja to czasem głupia jestem jednak, wczoraj strzeliłam elaborat o nawilżaniu powietrza, a sama co - gardło boli przesuszone, katar gęsty i siedzę, wieczorem przypomniało mi się o nawilżaczu - chodził całą noc i okazało się że 3/4 nocy mogłam swobodnie oddychać przez nos, przez to i nos lepiej i gardło... dziś strzeliłam inhalację, nawilżacz dalej chodzi, a mi dużo lepiej - uszy jeszcze bolą, gardło też trochę, ale przynajmniej mogę już w miarę łykać

Do góry