reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

czapelka wygląda na to że będę miała dużego dzidziusia :-)
Lekarz powiedział że albo dziecko będzie duże albo termin nam sie przyspieszy.

reklama
Witam się pięknie!!

natis
ja czuję dzieiątko od 5 dni i od tego czasu jest aktywne codziennie, każdego dnia czuję je coraz bardziej, dzisiaj to już jedzie całymi seriami kopniaczków :-D Tak jak piszą dziewczyny nic się nie denerwuj :* Tulę mocno :*

...no i to by było na tyle, synek mi wchodzi na glowę :-D Będę później!!

Smile4u myślę że ja jeszcze trochę będę musiała poczekać na ruchy maluszka ale może mnie zaskoczy :-) tym bardziej że jest duży jak na 14-15 tydzień bo tydzień temu miał ok 14cm ;-)

dziwne?????bo wielkośc tak na 17-18 tydz. może zobacz na usg tam jest podany wymiar...
ja w 12 tyg jak robiłam usg to maleństwo miało 5,5 cm płeć wstępnie już znamy ale 100% gwarancji nie mamy

ja jeszcze ruchów nie czuję ale nie panikuję, w ostatniej ciązy czułam w 16, lekarz mi mówił wtedy że najczęściej kobiety czują w 18 tyg a ja wcześniej bom chudzielec

Ostatnia edycja:
nissanka wcale nie jest to nieprawdopodobne.
Wg USG 13tc 5d dzidziuś mial 82,9mm a jest to długość ciemieniowo-siedzeniowa i lekarz tłumaczył mi że dziecko z wyprostowanymi nóżkami ma ok 14cm.

ines trzymam kciuki za dalsze badania. Mam silne przeczucie ze wszystko z dzidzia jest ok :-)

natis rowniez mi sie wydaje ze dzidzius kladzie sie w tyle calkiem dlatefgo go nie czujesz. Ja jak sie poloze to czuje, wiec codziennie, nie czuje tylko kiedy jestem zabiegana, dlugo stoje itp. Ale strasznie czesto i dosyc mocno juz buszuje to moje małe.

Witam moje drogie poswiatecznie. Jutro moja wizyta, stresuje sie, znaczy stres mam przed podroza :) bo to 45min w jedna strone a ja mam chorobe lokomocyjna dosyc nasilona ostatnio :sorry: Nie moge uwierzyc ze juz jutro bede wiedziala plec :-) za to place wlasnie. Jesli dziecko bedzie zle ulozone to proponuja spacer a jesli to nie pomoze to zapisuja na kolejna wizyte juz bezplatna. Swieta minely strasznie szybko, jak to swieta... Przeedzona az niemilo, dzis juz na nowo obudzily mi sie humorki i klutnie z J na calej linii.

A ja nie mówię że mam tak podane tak na USG, realna wielkość dziecka jest z nóżkami, zapytaj lekarza jeśli nie wierzysz, tutaj już nie raz była rozmowa na ten temat.

Kingusia- a to się wyjaśniło bo jak pisałaś wcześniej to ja też zrozumiałam że te 14 cm to długosc ciemieniowo siedzeniowa a nie całe dziecko, wiesz prawie każdy podaje tu dł. dziecka bez nóżek, no ale dziecko i tak duże bo moje w tym tygodniu miało o ok. centymetr mniej a lekarz powiedział ze i tak jest większe o ok. 1,5 tygodnia

reklama
Mnie też troche zdziwiło że ma już prawie 9cm, może po prostu szybko rośnie, każde dziecko ma przecież swoje tempo ;-)
A jeśli dalej będzie tak szybko rosło to będziemy mieć dużego niemowlaka i tyle :-)

Do góry