reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Jutro na obiad placki ziemniaczane :D a macie jakiś pomysł na sos do nich? (Tylko nie z torebki:p) Postanowione, takiego mi smaka narobiłyście że masakra :)
U nas też tv obowiązkowo jest, chyba jestem od niego uzalezniona ale co tam...

reklama
Smile- trzeba sobie sprawić nakładkę do maszynki do mielenia- ja mam taką i wtedy placki są w 5 minut od obrania ziemniaczków:tak:.

Mnie też mój mąż stopuje i całe szczeście.

Jutro na obiad placki ziemniaczane :D a macie jakiś pomysł na sos do nich? (Tylko nie z torebki:p) Postanowione, takiego mi smaka narobiłyście że masakra :)
U nas też tv obowiązkowo jest, chyba jestem od niego uzalezniona ale co tam...
Ja placki robię ze śmietaną kwaśną posypaną cukrem :)

Co do tv to my tylko wieczorem wiadomości oglądamy i do zaśnięcia jakiś film. Bo tv w sypialni mamy :):-)

Za mną też chodziła dzisiaj pizza - zrobimy sobie jutro (trzeba będzie wymyślić z czym i kupić składniki na nadzienie).
Placki - ten temat stał się dziś powodem wybuchu histerii. A właściwie okazało się, że nie ma jajka i trzeba by wyjść z domu do sklepu (po drugiej stronie ulicy). Poniosło mnie - nie chciałam Ara wypuścić z domu :szok: Chyba przydałby się jakiś psycholog... :-:)-:)-(
Naleśniki - jutro na śniadanie, żeby nie trzeba było rano wychodzić z domu. Z nadzieniem jabłkowym - teściowa nam dała kilka słoików z "farszem " gotowym do ciasta. Nada się idealnie.

Też nie wyobrażam sobie już domu bez TV. Zwłaszcza jak Aro zabiera do pracy lapka. Odciąć mnie od świata - można by mnie od razu spakować w kaftan do pomieszczenia z miękkimi ścianami. To był nasz pierwszy sprzęt, który kupiliśmy wprowadzając się na to mieszkanie (nie licząc wcześniej jeszcze kupionego regału z Biedronki do złożenia). Był tu dość duży, stary telewizor, ale problematyczny w obsłudze pilot doprowadzał Aro do szału. W ciągu 2 dni pojawił się nowy sprzęt.

Kari - dobrze, że Adaś tak fajnie czuje się w przedszkolu. Może tego mu własnie potrzeba (bardziej niż układania puzzli).
MamaWikusi - wyrazy współczucia dla brata i bratowej :-(

Witam

Ja po badaniach , ale wyniki będą w poniedziałek .

Wy to potraficie narobić smaka :no: Jest prawie 21 a ja za naleśniki oddała bym ...hmmm dużo :-D Teraz już się nie zmobilizuję :baffled: Ja czasami jak mam lenia a wielką ochotę na placki ziemniaczane to kupuję knorra , wiadomo że to nie to samo co z ziemniaczków , ale zawsze jakieś rozwiązanie:tak:

Kurcze dzisiaj mam jakiś strasznie leniwy dzień, nic mi się nie chce, moja koleżanka leży właśnie a porodówce , dostała oxytocynę --zobaczymy jak się to potoczy :happy2:

Korba mocne kciuki za koleżankę, żeby szybko poszło :)
Pali dziękuję (siostra i szwagier :)) Najgorsze jest to że jeszcze nie zlokalizowali tej ciąży... beta ją wykazuje a na usg nie mogą zlokalizować eh... kilka dni mają poczekać i znowu na usg ( a ja liczę na cud i ciąże w macicy)

mam nadzieję że będzie cud
bo czasem jest przecież tak, że ciąża się "ujawnia" po przewidywanym czasie [bo owu się przesunęła, albo coś]
trzymam kciuki

Korba, dobrze piszesz :tak:dziewczyny piszą tutaj o smakołykach,a u mnie dzisiaj lodówka i buzia się nie zamykają..I na placki mam ochotę!! Na początku tygodnia robiłam,ale mogłabym je pochłaniać non stop..nawet trę kartofelki na tarce chociaż tego nienawidziłam... Placki+twarożek ze szczypiorkiem cebulką i rzodkiewką.. Achhhhh.. I to jeszcze takie smaki na "dobranoc" ..ciężka noc przede mną się szykuje :-D

reklama
Korba, dobrze piszesz :tak:dziewczyny piszą tutaj o smakołykach,a u mnie dzisiaj lodówka i buzia się nie zamykają..I na placki mam ochotę!! Na początku tygodnia robiłam,ale mogłabym je pochłaniać non stop..nawet trę kartofelki na tarce chociaż tego nienawidziłam... Placki+twarożek ze szczypiorkiem cebulką i rzodkiewką.. Achhhhh.. I to jeszcze takie smaki na "dobranoc" ..ciężka noc przede mną się szykuje :-D

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką też często robię --uwielbiam....
Kurcze nie mówmy już o jedzeniu bo ślinotoku dostaję :-D

Do góry