reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy oddajecie 1% podatku i dla kogo?

marusiaczek - jeśli przekazujesz 1% na samą fundację idzie najczęściej to na cele statutowe fundacji - na każdej stronie internetowej fundacji jest opisane jakie są te cele. Jeśli natomiast przekazujesz na konkretne dziecko w fundacji to to jest tak ( opiszę jak jest u nas ): Pieniądze księgowane są na subkoncie dziecka pod koniec roku ( niestety biurokracja ). Każdy rodzic ma wgląd w to ile pieniędzy jest na subkoncie dziecka. Najczęściej jest tak, że jeśli np. my wykupujemy Basi rehabilitację to płacimy to z własnych pieniędzy i wysyłamy później odpowiednio opisaną fakturę do fundacji i oni wtedy zwracają nam kwotę z faktury - ale zwracają to z pieniędzy uzbieranych na subkoncie dziecka. Nie ma takich sytuacji, że rodzic dostaje pieniądze w rękę i róbta co chceta.

ps. a co do głównego pytania wątku..W zeszłym roku jak jeszcze nie mieliśmy dziecka, nasz 1% powędorwał do córki koleżanki z BB, w tym roku oddamy naszej Basi na rehabilitację.

Ostatnia edycja:
reklama
czyli wniosek z tego taki, że jednak lepiej przekzaywać na konkretną osobę, niż na fundację jako całość?

No wlasnie chyba tak, duzo czytalam o tym i wiele osob wypowiada sie wlasnie za oddaniem 1% na konkretne dziecko a nie na fundacje.

właśnie i ja coraz częsciej spotykam się z takimi opiniami, ale z 2 strony mój kolega przekazuje 1% na Fundację Spełnionych Marzeń, dla dzieci chorych na raka i też jest zadowolony ze swojego wyboru

Eminem - mi się wydaje, że to już indywidualna kwestia każdego z nas na co chce przeznaczyć swój 1%...Znam osobę która woli pomóc zwierzętom niż dziecku..I co kto lubi, prawda?

Ola-zgadzam sie!

kazdy czuje inna potrzeb,jeden da na zwirzeta,inny fundacji,inny na konkretna osobe-najwazniejsze aby przekazac ten 1%,przeciez i tak MY rozliczajacy sie nie skorzystamy z tego 1% a inni napewno. My 1 rok zbieramy 1%,dla nas to szansa na dalesze leczenie i rehabilitowanie Krystianka,szkoda ze takie sa realia iz wiekszosc jest platna:-(

Pozdrawiam

czyli wniosek z tego taki, że jednak lepiej przekzaywać na konkretną osobę, niż na fundację jako całość?

dokładnie!
ja z mężem w tym roku przekażemy 1% dla Daniela z wątku o pomocy-pomóżmy przerwać dramat Daniela..

tak jak napisała Komi-najważniejsze to wogóle przekazać ten % świadomie a nie zostawiac to państwu...

pozdrawiam i życzę tym które proszą o pomoc dla swoich dzieci by ją otrzymały...

74f2173702.jpeg

reklama
trzeba ludziom tłumaczyć że ten 1 % ich nie kosztuje. Znajomy mamy którego rozliczałam i wpisałam mu osobę w tym 1% to zrobił jej awanturę że co to jest bo stwierdził że gdyby nie to to on dostałby te pieniążki. Ciężko było mu wytłumaczyć że to i tak i tak poszło by do państwa a tak idzie do kogoś kto potrzebuje

Do góry