reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

hej dziewczyny , ja niewiem jak sie rodzi w Pile bo mam blizej do zlotowa no i teraz odnowili cala porodowke ,mam duzo kolezanek ktore tam rodzily i naprawde nie narzekaja. Naet porod w wodzie jest mozliwy bo jest do tego sprzet ,takze jest znieczulenie :)
ja dzisiaj wlasnie bylam u swojego doktora w zlotowie ,leczy on na kase chorych i jest bardzo dobrym lekarzem :)wkoncu mnie przyjmowal na swiat takze hehe:) i mnostwo dzieci:) no i dzisiaj mnie zbadal i na szczescie wszystko oki. Pozdrowienia dla was.

reklama
Czarnkow jest jakies 35 km od Pily, jadac w kierunku Wronek :) Pol godzinki rozsadnie jadac.
Ja calkowicie podzielam zdanie Maassandry - nie ma co panikowac, tyle kobiet rodzilo przed nami! Ja slyszalam o naszym szpitalu rozne opinie co prawda, ale trzymam sie wylacznie tej pozytywnej i nic innego nie chce wiedziec. Teraz mam takie spokojne podejscie, bo jeszcze przed zajsciem w ciaze panikowalam, ze w zyciu nie bede rodzila w Pile :) Ale uspokoila mnie pozytywna opinia i moj ginekolog :) Nie wiedzialam tez ze to zastapca ordynatora!! :) A ciekawe, czy jest mozliwosc, zeby byl przy porodzie, i ile za to bierze. Moja kolezanka bedzie rodzic w Poznaniu, i swojemu ginowi bedzie placic...1500 zl...a polozne podobno biora tam po 500!! Takze widzicie, jak wyglada to w Poznaniu ::)
A co do Zlotowa, to prosze, mniejsze osrodki, sa lepiej przygotowane!!!!! Wstyd dla Pily, ze ani znieczulania, ani wannyy...

masz racje Magi ale moze niedlugo w Pile tez zrobia takie wygody ;) o Zlotowie tez rozne opinie chodzily ale wiadomo jeden mowi tak drugi inaczej najlepiej sluchac siebie i spokojnie czekac a co ma byc to bedzie ;) jakos damy rade hehe

Wyciągnelam dzis meza do IBI, wozki poogladac. Zawiedzeni bylismy, bo wozkow jest bardzo maly wybor. Z TAKO byl tylko typ Natalia, a mnie interesuje City Voyager. Natalia tez byl ladny - w porownaniu z Polakami bardziej mi sie podoba, ale tak sobie posuwalam tymi wozkami, i Polaka chodzil o wiele lzej. To tyle :)

moje niewinne przeziebienie staje sie horrorem!!! w sobote wieczorem moj kochany maz zmusil mnie, zebysmy pojechali na ostry dyzur, bo zaczynalam sie dusic, a antybiotyk jakby nie dzialal :( okazalo sie, ze mam ostre zapalenie oskrzeli :( i pani doktor zalecila zmiane antybiotyku na silniejszy :( teraz sie boje, zeby nie zaszkodzil dziecku. buuuu....

hej dziewczyny ,

magi ja tez szukalam w calej Pile TAKO VOYAGER ale niestety niema , na aukcjach allegro sa, no ale etraz upatrzylam sobie inny niemieckiej formy no troche drogi ale moze gdzies znajde odkupic od kogos tanszy:)

maassandra a rozmawialas z ginekologiem??co mowil na ten temat??musisz sie wygrzewac i uwazac na siebie,trzymam kciuki!!

;D ;D ;D Dzieki Agnezz :) A dzidzia chyba mi kopniaki zapodaje, aczkolwiek takie to smieszne, ze nie jestem pewna :) W sobote czulam ze cztery machniecia, w przed chwila z dwa. Dziwne uczucie, nawet nie jestem pewna, czy to kopniaczki, no ale co innego, moga to byc jakies skurcze?? :)

maassandra, biedactwo, trzymaj się - mam nadzieję, że wszystko szybciutko wróci do normy po nowym leku!!

Zaczynam się zastanawiać nad kupnem wózka, mebelków itd. Myślę, że porozglądam się w najpierw w Warszawie (znów jadę w tym tygodniu), wybór pewnie będzie większy. Ponieważ planujemy więcej niż jedno dziecko, chciałabym, żeby wózeczek posłużył mi dłużej. Nie wiem, czy w tym przypadku im wyższa cena, tym wyższa trwałość i jakość, czy może niekoniecznie.... Jak widzę, opinie na temat wózków są bardzo różne i sama nie wiem, co robić :(

Poza tym jakoś zaczynam się bać porodu (bólu itd), tego, że się roztyję do niemożliwości (na razie niestety już +11kg), że będę miała na przykład uraz do seksu, że nie będę miała cierpliwości do maluszka i takie tam. Jakiś dołek chyba mam... :(

Dzięki za pocieszenie Agnezzz :) już mi dziś lepiej :)

A dzidziusiowych zakupów już nie mogę się doczekać (jeszcze nic nie mam!). W sobotę poznam synka mojego kochanego brata ciotecznego - mały urodził się 18 czerwca i myślę, że widok takiego maluszka rozwieje moje niepokoje :) - przynajmniej na jakiś czas!

reklama
Coś mi nie wychodzi z tym suwaczkiem - spróbuję raz jeszcze. W każdym razie - dziś zaczynam 29 tydzień, więc już coraz bliżej.....

Do góry