reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

aneta szkoda ze rok temu sie nie poznalysmy na BB w tamtym roku czesto sluzbowo zagladalam do piask, raz na tydzien lub na dwa, to chetnie bym cie odiwedzila, ale w tedy nie bylo jeszcze malej Oli
a Ty na ta cylikinowana podloge bedziesz cos kladla, moze panele??

reklama
a Ty na ta cylikinowana podloge bedziesz cos kladla, moze panele??

nie będzie cyklinowana, bo za dużo jest farby i papieru by za dużo poszło, nieopłacalne, będziemy kłaść płytę osb, a na to panele, fachowcy od paneli kazali nam najpierw wyrównać podłogę, bo nie dadzą gwarancji na panele, jak je położą na krzywej powierzchni, powiem szczerze że mam już dość tego remontu :no::no::no: najchętniej wyniosłabym się na kilka tygodni i wróciła na gotowe :-D;-)

aneta mialam to samo na wiosne aby polozyc deske berlinecka musielismy robic wylewke, a teraz nam gosciu kladl plytki na korytarzu i marudzil ze kazde pomieszczenie na innym poziomie, ale dal rade zamontowal listwy maskujace i poprzelamywal spadki
ponarzekamy sobie na fachowcow jak sie spotakmy dzisiaj, lece rybke smazyc a potem sie szykuje do lekarza, okazuje sie ze dzis autobusy jezdza ja w sobote wiec musze wczesniej wyruszyc, do zobaczenia

Witam się piątkowo.
gon1a uważaj na siebie bo podobno mega ślisko.
anaconda27 miłych wrażeń u teściowej i szerokiej drogi:tak:
aneta82 ach z tymi fachowcami....Dobrze że mąż szczęśliwie dowiózł malutką.
motylla gratuluję dwóch kreseczek:-) Ale fajnie że Krystianek będzie miał rodzeństwo. Gina bym Ci mojego poleciła tylko że on zrezygnował z praktyki prywatnej bo habilitację pisze:confused:
Ciekawe czy Karlitka dzisiaj do domku wrócą?
sienio a jak tam Jula?Zdrowa?
A my od wczoraj mamy gości, na nic nie mam czasu. Kuba właśnie zasnął więc chwila spokoju i do garów... Miłego dzionka:-)

Faktycznie ślisko dziś... ja byłam dwa razy w sklepie (bo kto nie ma w głowie to ma w nogach :p) i jak wróciłam do domu to byłam cała mokra... parę razy nieźle machałam rękami żeby się nie wywrócić :-D

Aneta wpadaj do mnie na kawkę... :-D ja właśnie sobie zrobiłam.

Zupę pomidorową już nastawiłam, makaron i ryż się gotują :) na drugie ziemniaczki już obgotowuję - później im tylko podsmażę i mam przygotowane kurczaczki - tylko je upiec i gotowe... więc obiadek dziś już prawie gotowy :-)

dobra, to ja zasiadam z kawusię, która chętna dołączyć?

hej dziewczynki

przez to wczorajsze wolne cały czas mi się wydaje, że dziś jest poniedziałek.

Humor mam do bani, siedzę na hormonalnym wulkanie i albo wrzeszczę, albo ryczę. Już mój M. zaczyna mi schodzić z drogi i widzę, że woli mnie nie zaczepiać.:confused:

Fogia, Marta byłyście dzisiaj na pochodzie, widziałam w tv jakie miałyście obchody dzisiejszego święta:tak::tak::tak:
pierwsze słyszę, że był jakiś pochód. Chociaż pewnie o tak byśmy się nie wybrali. Na 16 mieliśmy jechać na przegląd kolęd i pastorałek ale mi się nie chciało ruszać z fotela. Leniwa się zrobiłam ostatnio.

fogia dla Ciebie na poprawę humoru, i dla innych oczywiście też :-)

Jak brać prysznic jak kobieta:

1.Zdejmij ubranie i włóż je do pojemników na brudna odzież, segregując na jasne, ciemne i białe oraz do prania ręcznego i w pralce.

2.Idz do łazienki ubrana w długi szlafrok. Jeśli po drodze spotkasz męża, zakryj dokładnie wszystkie widoczne części ciała i przyspiesz kroku.

3.Przyjrzyj sie w lustrze swojej figurze i wypnij brzuch. Pojęcz, że znowu utyłaś.

4.Wejdz pod prysznic i przygotuj sobie myjkę do twarzy, myjkę do rąk, myjkę do krocza, szczotkę do pleców, szeroka gąbkę oraz pumeks.

5.Umyj dwukrotnie włosy szamponem grejpfrutowo - ogórkowym z dodatkiem 83 witamin.

6.Wetrzyj we włosy odżywkę grejpfrutowo - ogórkową wzbogaconą naturalnym olejkiem krokusowym. Zostaw ją na 15 minut.

7.Myj twarz peelingiem z pestek brzoskwini przez 10 minut, aż nabierze żywego, czerwonego koloru.

8.Umyj resztę ciała żelem do kąpieli Ginger Nut i Jaffa Cake.

9.Splucz odzywke z wlosow, poswiecajac na to co najmniej 15 minut, aby miec pewnosc, ze cala splynela.

10.Ogol wlosy pod pachami i na nogach. Rozwaz ogolenie okolic bikini, ale dojdz do wniosku, ze lepiej je wywoskowac.

11.Nakrzycz na meza, kiedy spusci wode w toalecie i spadnie cisnienie wody, tak, ze z prysznica poplynie wrzatek.

12.Wylacz prysznic. Wytrzyj wszystko w kabinie do sucha.Bardziej zabrudzone miejsca przetrzyj specjalnym plynem do kafelkow.

13.Wyjdz spod prysznica. Wytrzyj sie recznikiem wielkosci malego panstwa afrykanskiego.

14.Zawin wlosy w dlugi recznik, o wyjatkowej chlonnosci.Sprawdz cale cialo w poszukiwaniu chocby zapowiedzi pryszczy.

15.Wroc do sypialni, ubrana w dlugi szlafrok i turban z recznika.

16.Jesli dostrzezesz gdzies meza, zakryj starannie wszystkie odkryte czesci ciala i udaj sie szybko do sypialni, gdzie spedzisz nastepne poltorej godziny na ubieraniu sie.

Jak brac prysznic jak mezczyzna:

1.Zdejmij ubranie, siedzac na lozku i zostaw rzeczy rzucone niedbale jednena drugie.

2.Przejdz nago do lazienki. Jesli zobaczysz gdzies zone, potrzasnij w jej kierunku przyrodzeniem, wolajac: Luuu, luuu!

3.Spojrz w lustro i wciagnij brzuch, zeby zobaczyc swoja meska sylwetke. Popodziwiaj rozmiary swojego penisa w lustrze, podrap sie po jadrach i powachaj palce.

4.Wejdz pod prysznic.

5.Nie rozgladaj sie za myjka lub gabka, bo ich nie potrzebujesz.

6.Umyj twarz. Umyj sie pod pachami.

7.Posmiej sie z tego, jak glosno slychac baki puszczane w kabinie prysznicowej.

8.Umyj krocze i jego okolice. Umyj posladki zostawiajac wlosy na mydle.

9.Umyj wlosy szamponem, ale nie nakladaj odzywki.

10.Za pomoca piany z szamponu zrob sobie irokeza na glowie i odsun zaslone, zeby obejrzec sie w lustrze.

11.Nasiusiaj do brodzika, celujac w odplyw.

12.Splucz sie i wyjdz spod prysznica. Nie zwracaj uwagi na kaluze na podlodze-troche sie narozlewalo bo dol zaslony znajdowal sie poza brodzikiem, gdy brales prysznic.

13.Wytrzyj sie czesciowo.

14.Przyjrzyj sie sobie w lustrze, naprez miesnie i ponownie naciesz sie rozmiarem swojego przyrodzenia.

15.Zostaw odsunieta zaslone prysznicowa i mokry dywanik lazienkowy na podlodze.

16.Zostaw w lazience wlaczone swiatlo i wentylator.

17.Wroc do sypialni z recznikiem owinietym wokol bioder.Jesli bedziesz mijal zone, zdejmij recznik, chwyc w reke przyrodzenie, powiedz: No co kotku i naprzyj na nia swoimi biodrami.

18.Pusc dwukrotnie baka. Ubierz sie we wczorajsze rzeczy.

Ostatnia edycja:
witajcie

ale chlapa na dworze, śnieg z górki nam się roztapia:dry:

my mieliśmy dzisiaj gości Monika z Maksiem nas odwiedzili:tak:

Hubert mi padł teraz w 5 minut a ja mam czas dla siebie:tak:

madzienka smska napisałam...ps jak tam Karlita wychodzą do domku?

magieep
co jakiś czas organizujemy takie wypady na kawkę, także zapraszamy
misia oby to gardełko w końcu dało spokój Natalce:tak:
justyna 3 razy to jeszcze nie dużo, moja bratowa do niedawna co godzinę wstawała w nocy nakarmienie:sorry2:
madzienka co to za pw ja też chcę:-p:-p:-D
aneta chyba nie ma złotego środka na budzenie, małe dzieci po prostu tak mają, aczkoliwek mnie też to denerwowało i muszę przyznać że P zazwyczaj wstawał do H:sorry2:...szkoda że z pracy nici, ale szykuj się na wieczór:tak:... no ciężko tak robić remont i mieszkać zarazem
anaconda miłego pobytu u teściowej i chwal się tortem, poprosimy fotkę:tak:
madziarka u mnie też pomidorowa:-D ps. mam coś dla ciebie
fogia ja też dzisiaj cały czas o poniedziałku

edit:
aneta :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
maltanka mnie jej budzenie tak bardzo nie denerwuje, tylko to że nie znam powodu, jakbym znała, to coś bym poradziła na to, a to takie dziwne pobudki, nagle ryk jakby ją ze skóry obdzierali, a tylko na rączki weźmiemy i od razu spokój i śpi

reklama
Ufff dotarliśmy do domu.....

Byliśmy w rampersie skonsultować zamianę fotelikana taki przypinany pasami...później na chwilkę w plazie i w realu na zakupach....i nareszcie w domu!!!

Karlitka zostaje jeszcze w szpitalu, u Norbercika wyszło podwyższone crp...więc trzymamy mocno kciuki za jutrzejsze wyniki jak wszystko będzie ok to wychodzą ja nie to mały dostanie antybiotyk, oby nie!!!

Sunday dzięki...

Maltanka piszę...może być sms;-);-);-)

Do góry